reklama

zwolnienie lekarskie

a mój kadrowiec ( dość cześto ma takie przypadki u mnie w firmie) powiedział, że wszystko wyśle na 30 dni przed końćzem tych 182 dni.. wyliczył mi, że 30 maja będzie 140 dni i tak mniej więcej wtedy mam mu dostarczyć jak najwiecej dokumentów do zusu i on się wszystkim zajmie.

reklama
No nie wiem Aga. Spróbuj jeszcze popytać w zusie ale wydaje mi się że 30 dni to coś mało. Ale może chodzi o to, że my mamy dostać do wypełnienia papiery na 60 dni przed a do zusu przesłać je 30 dni przed ???

może i tak.. ale jak czytałam na innym forum to dziewczyny też wysyłały do zusu na 30 dni przed i dobrze było .. ja nawet nie mmogłabym na 60 dni wczesniej nic wysłać, bo przecież mam zwolnienia wystawiane na 30 dni - wiec zus po prostu mógłby mnie wyśmiać.. Wy macie inaczej wystawiane zwolnienia - mi ginka powiedziała, że teraz najdłużej na 30 dni można wystawiać zwolnienia.. >:(

KObietki a może wieice jak to jest... chcę teraz wrócic do pracy,ale tylko jednej czy jest Waszym zdaniem mozliwe? W szkole pracuję każdego dnia i czasem są dni bardzo męczące,a w Kolegium tylko jeden dzień i w dodatku malo tam się poruszam.Wczoraj usłyszałam,że mogę wziąść zwolnienie do obu prac,ale jednego nie oddać.I tak myslałam,i doszłam do wniosku,że jeśli idzie o ciągłe zwolnienie to pewnie ZUS zawiadamia pracodawcę,co? jak myslicie?

Edi, tak nie możesz. Jak masz zwolnienie lekarskie, to znaczy, że jesteś niezdolna do pracy - niezależnie w ilu stosunkach pracy jesteś wszędzie to zwolnienie obowiązuje.

reklama
Edi ale jest na to sposób. Musi Ci lekarz wystawić zaświadczenie, że nie możesz pracować w szkole ze względu na chcarakter pracy czy jakoś tam i wtedy jak Ci szkoła nie zapewni pracy, którą mogłabyś wykonywać to musi Ci płacić pensje i zwolnić z obowiązku świadczenia pracy a w kolegium możesz uczyć. :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry