• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Zwolnienie od ginekologa.

Cześć, jestem w 4tc5dn i mam do was pytanie. Prawidłowa wizytę u ginekologa u którego chce prowadzić ciąże mam dopiero za miesiąc, więc zapisałam się do ginekologa u którego byłam przed ciąża(lecz kluczowe jest, że do ciąży wybrałam innego i polecanego przez wiele znajomych ginekologa) tylko pytanie brzmi czy ten prawidłowy ginekokog przyjmie mnie już z wypisanym zwolnieniem (będę chciała zastosować takie zwolnienie, ponieważ pracuje w skloie spożywczym, supermarket i jest tam naprawdę ciężko)..
I czy może tak być ze inny ginekolog wypisał zwolnienie a do innego chodzę w celu prowadzenia ciąży?
Teraz idę tylko na potwierdzenie ciąży i czy mogę dalej pracować czy też zwolnienie zastosować.

reklama
Przyjmie. Najlepiej się umówić w dniu w którym kończy się L4, żeby wypisał ciągłość. Nawet rodzinny ma prawo wystawić L4 jednak bez kodu B. Gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży mój ginekolog był na urlopie i musiałam czekać miesiąc na wizytę. Tydzień przed wizytą poszłam do lekarza rodzinnego, bo naprawdę źle się czułam. Później ginekolog mi przedłużył zwolnienie.

Przyjmie. Najlepiej się umówić w dniu w którym kończy się L4, żeby wypisał ciągłość. Nawet rodzinny ma prawo wystawić L4 jednak bez kodu B. Gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży mój ginekolog był na urlopie i musiałam czekać miesiąc na wizytę. Tydzień przed wizytą poszłam do lekarza rodzinnego, bo naprawdę źle się czułam. Później ginekolog mi przedłużył zwolnienie.

Rodzinny wystawi ci z kodem B pod warunkiem, że masz założona karte ciąży inaczej nie ma podstaw.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry