reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

kasiek są ślady wypadków ale małe :-), no zdrowiejemy zdrowiejemy jeszcze tylko troszkę i będziemy oki :-):-):-), no a widzicie a ja nawet nie dopuszczam do tego aby mała spała z nami w pokoju, nawet na wczasach wynosiłam jej łóżeczko do innego pokoju :happy2:

Sunshine fajnie że masz się z kim spotykać, no nie mówię zawsze mogę jechać do Wro do naszych dziewczyn !!!!!!! ze mnie też są zwłoki i nie ważne o której mała wstanie, nie wiem ale kiedyś wystarczało mi 5 godz snu i byłam wyspana a teraz poprostu cierpię na niewyspanie

Iwon no nie wiem ja zawsze z przedszkola czy szkoły pamiętam że jak było kakao do picia to zawsze chleb z dżemem albo miodem nigdy nie podawali z warzywami czy wędliną

Niespodzianka pewnie że humor lepszy bo mała już nie taka marudna nie dość że już prawie zdrowa jest to jeszcze sie w końcu normalnie wyspała :-):-):-), co do włosów to ja zaś jakoś ciągle myślę o zafarbowaniu się na rudo :happy2:

asik no toksoplazmoza jest niebezpieczna &&&& za Twą koleżankę

polaa to miłego weekendu

A wiecie co jutro idziemy z moim K na grilla do znajomych iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii moja chrzestna się zaoferowała że zostanie z mała abyśmy mogli sobie dłużej posiedzieć sami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie nie mogę w to uwierzyć !!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie. My sie wlasnie wyurlopowalismy. Nie wiem co u Was nowego, mam nadzieje, ze same dobre rzeczy :-) Ja sie moge pochwalic mania chowania. I tak:

- moj sandal zostal wlozony do garnka (stojacego w szafce kuchennej)
- klucz trafil do akwarium
- psia obroza do lodowki
- karty do gry do sedesu
- zmiotka z szufelka do pralki
- pomidor (srednicy ok. 7cm) probowal wcisnac do... butelki (srednica szyjki ok. 1cm) - efekt mozecie sobie wyobrazic :szok::tak:

Nie mozna spuszczac z oczu, bo sie potem nic nie znajdzie :-)

Aronia moja mała ostatnio schowałam mojemu K telefon, a miał całkowicie wyłączone dzwonki i wibracje, znalazł się wciśnięty pod komodę !!!!!!!!!!!!!!!!!

Rysica - akwarium nie jest fotogeniczne, bo jest prowizoryczne. To narozne akwa, 300l, ktore monsz mial w czasach kawalerskich dla pyszczakow (i wtedy bylo co fotografowac) ale pyszczaki go znuzyly i teraz plywa tam jakas pospolita zbieranina ku uciesze dziecia. Mam za to gdzies zdjecie sandala w garnku tylko jeszcze nie obrobione ;-)

alijenka - a dzieci dopiero nabieraja kreatywnego zapedu :tak:

o to mi chodziło z tym spaniem. śpimy wszyscy razem, ale młoda w łóżeczku:D Pola nie ma tendencji do rozkopywania się, łażenia po łóżku itp. śpi grzecznie na swoim miejscu, a ja w nocy nie muszę wstawać 'na cyca' tylko na śpiocha przekręcę się do niej i gotowe:D łóżeczko i nasze łóżko 1.60 są na tym samym poziomie wysokości
Zobacz załącznik 578860

aga dwójka dzieci wykańcza cie:D ale jeszcze trochę i zaczną się pięknie same bawić, a ty będziesz mieć więcej czasu. z kasą coś wyjaśniałaś? ile młody wciąga kaszy na kolację?
Super spanko :) a kaszki nie wiem miseczkę ;) kurcze boję się dawać mu tą kaszę, ze będzie po niej tył :( ale pewnie po kanapkach to samo.

Witam tak w ogóle :) oczywiście standard, ze ledwo żywa i chyba muszę sobie kupić jakieś witaminki. No i pewnie swoje robią pobudki nocne od ponad miesiąca.
Dziś mi dzieciaki stresa napędziły jestem w toalecie i nagle słyszę krzyk więc szybko majtki na tyłek i biegnę do pokoju, a tam już cisza dzieciaki się rozeszły patrzę, a A w wc szczotką w muszli grzebie i macha nią po całym kiblu :baffled: oczywiście woda nie byłą spuszczona, bo szybko wyleciałam, więc takim sposobem musiałam całe kafle myć:baffled::angry: całe szczęście, ze robiłam tylko siku :D:D

A i gościu od wózka okazał się oszustem sprzedał mi pęknięty wózek :( cały stelaż który jest ukryty pod plastikiem, wcześniej nie było tego widać, bo był mocno wciśnięty.

Ostatnia edycja:
Aronia - 300 L - ach, marzenie :D Ja bym w nim morskie zrobiła, korale, ze dwa ukwiały i parkę Amphiprionów (Błazenki - Nemo), jakieś Zoanthusy (korale miękkie), Hepatusa koniecznie (Doris z Nemo), mandaryna, albo moją ukochaną "Zebrę" - skrzydlicę Dendrochirus Zebra :) ach.... rozmarzyłam się!

Alijenka dla mnie kanapka z szynką + mleko/kakao naprawdę nie jest niczym dziwnym. Dziwię się, że Ty się dziwisz :blink: Nawet w przedszkolach tak dają.

Sunshine jak tam sesja, kiedy będą fotki? :-)

Asik
że okulistyka u nas na Pomorzanach jest na światowym poziomie to wiedziałam, ale że ortodoncja to usłyszałam dopiero od Ciebie :) W takim razie będę we wrześniu czekała na sygnał :)

reklama
Rysica, ale alijenka się nie dziwi kanapkom tylko temu, że można jeść kanapkę z szynką i do tego wypić kubek mleka/kakao :happy:
A mój starszak serio często je taką kolację/śniadanie. Bo zawsze staram się mu ten kubeczek ciepłego mleka przemycić. A bąbel zjada najpierw na kolację kanapkę, potem kąpiel, a po kąpieli jeszcze "dobija" 210 ml mleka w butli :sorry2: No chyba, że dam mu na kolację kaszkę mleczno-zbożową, to wtedy już mleka nie.

Kasiek
dzisiaj dałam J. na kolację tą kaszę jaglaną. Miałam akurat ugotowaną, bo ja też jadam dużo kasz na obiad i tylko ją lekko zalałam MM, żeby była taka miękka, gęsta. Zjadł, choć szału nie było (może z 1/2 porcji). Ale i tak po kąpieli upomniał się o mleko i wydoił całą butlę :sorry2:

Do góry