reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
czyli mam rozumieć że te pieniądze które klinika dostanie za nas od MZ powinna wydać na moje badania, a tak weźmie je sobie do kieszeni tak???

bo teraz to on nie wymagał żeby je wykonywać u nich...

Tak kochana za badania które mamy refundowane kliniki dostają pieniądze a oni dodatkowo chcą jeszcze pieniędzy od ciebie.Czyli wychodzi na to,że za 1 badanie chcą kasy od ciebie jak i od Państwa :tak:Czyli podwójny zarobek

to to ja juz wiedziałam przed pierwszą wizytą ...
ale wolałam sie upewnić i pójść na nią i potem to z wami skonsultować ...
ok
musze teraz zebrać siły i się odważyć żeby do niego zadzwonić ... dobrze zrobię? nie bedzie potem mi robił problemów? jak bedzie to zmienie lekarza albo klinike
a co

Malwisia bierz męża i umówcie się na rozmowę z dyrektorem kliniki tzn pseudo kliniki ale to już !!!!!!!!!
Anuszka,
niestety chcą cie naciągnąć do kwalifikacji jak już pisały dziewczyny AMH FSH i badanie nasienia nie starsze niż 3 miesiące!!! wirusologia jest refundowana po kwalifikacji a toxo itp. i tak będziesz musiała zrobić jak będziesz w ciąży , ja w nią zajedziesz, ode mnie nie chcieli nic takiego , a przyznam się że nie mam tego zrobionego, wiec nie wiem co ten lekarz chce , a kariotypy wskazane są po poronieniach zazwyczaj a nie od każdego, bardzo drogie to badanie jest ok 500 zł od 1 osoby a musi je zrobić ty i partner!
powiem ci że ja też jestem w invimedzie ale w gdyni, i co lekarz to chyba inaczej, bo niby sieciówka kliniki ta sama!!!
jak mnie denerwują tacy lekarze naciąganie!!!!!!
a co do malwisi że jest zakwalifikowana i ze chce przejść do innej kliniki to powinni ją od razu na ten rok przyjąć, malwisia zakwalifikowala się w pseudo klinice i z jej srodków miało to isc , jak się przeniesie to niestety te pieniążki nie pójda z nią, pseudo klinika nie odda tych pieniędzy innej klinice :( tak teraz pomyślałam że może oni przedłużają ta procedurę bo po prostu nie mają mocy przerobowych? 3 lekarzy w klinice co prawda jest ale oni normalnie w szpitalu pracują i mają jeszcze prywatną praktykę no i pseudo klinika więc pewnie pracują popołudniami, a kliniczka, tzn piwnica mała.

I takie nastawienie mi się podoba:-)Nie daj się kochana naciągać za te pieniążki kupisz sobie już coś innego a nie zapchasz kieszenie lekarzom a oni kasy w porównaniu pewnie do nas mają jej w brud.Zadzwoń i zapytaj po co masz wykonywać badania teraz z własnej kieszeni jak one są później refundowane i nie są potrzebne do kwalifikacji :-)

Dziewczyny mam pytanie, przez 7 dni muszę kłuć się gonapeptylem daily, mój lekarz zalecił mi wykonywanie zastrzyku pomiędzy godziną 18-21. Ja pracuję na zmiany i jutro oraz pojutrze mam drugie zmiany, nie mam możliwości podania sobie zastrzyku w pracy (tzn lek musi stać w lodówce, mam lodówkę ale ogólnodostępną, nie chcę żeby ktoś widział mój zastrzyk), jak myślicie jak podam go po godzinie 22 to może coś zaburzyć? Nie chcę z każdą pierdołą dzwonić do lekarza i pytam Was, bo może ktoś miał taką sytuację?
Pozdrawiam

Dziewczyny mam pytanie, przez 7 dni muszę kłuć się gonapeptylem daily, mój lekarz zalecił mi wykonywanie zastrzyku pomiędzy godziną 18-21. Ja pracuję na zmiany i jutro oraz pojutrze mam drugie zmiany, nie mam możliwości podania sobie zastrzyku w pracy (tzn lek musi stać w lodówce, mam lodówkę ale ogólnodostępną, nie chcę żeby ktoś widział mój zastrzyk), jak myślicie jak podam go po godzinie 22 to może coś zaburzyć? Nie chcę z każdą pierdołą dzwonić do lekarza i pytam Was, bo może ktoś miał taką sytuację?
Pozdrawiam

Kochana w takich godzinach jak napisałaś powyżej powinno się kłuć między właśnie 18-21.Możesz też zrobić sobie zastrzyk rano ale godzinki już się nie będą zgadzały no bo jak dziś np.wzięłaś wieczorem a jutro weźmiesz rano to będzie odstęp gdzieś 8h lub 12h a powinno się brać co 24h.Możesz zastrzyk sobie podać po 22 wydaje mi się,że nie będzie żadnych zaburzeń.

reklama
Do góry