reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Karusia trzymam kciuki żeby Twoja kruszynka została w Twoim brzuszku na najbliższe 9 miesięcy.

Kochana ile płaciłyście za gonal? Ja wczoraj kupilam dwa peny każdy po 300 jednostek i zapłaciłam 960 zł. Wydaje mi się że trochę drogo nas policzyli.
malwisia a gdzie kupowałaś, Bydgoszcz jest droga niestety w lekach :(

czarna

a powiedz mi jak te epikryzy mają wygladac. bo moja ginka nie wie jak mi to napisać. wystarczy np na zaświadczeniu lekarskim ?

genna
helo, super że jesteś znowu z nami, napewno było ci ciężko. . .

Ostatnia edycja:
Staramy się od 4 lat tak "pełną parą" :) Kilka iui, hsg oraz laparo (jeden niedrożny) wiec lakarz zakwalifikował nas od razu. Leczymy się w Gameta Kielce. To nasze pierwsze podejście doin vitro. Wczoraj miałam punkcję w sumie pobrali 19 komórek z czego 12 jest dojrzałych, w poniedziałek mają dzwonić ile mamy zapłodnionych oraz kiedy transfer.

Trochę Was podczytuję i bardzo dużo się dowiedziałam bo byłam zielona:-D dziękuję bardzo za waszą wiedzę

Ściskam mocno i już tańczę za następne wysokie bety : Rofl:

Genna witamy Cię spowrotem;-) Jak możesz to uzupełnij mi w tabelce:23.09- pobrali 17 oocytów, zapłodnili 6, 25.09 transfer 1 zarodka a ile będę miała mrozaków dowiem się dopiero w dniu bety (07.10). Dziękuję za wpis

Cześć dziewczyny! jestem tu nowa, ale czytam Was od dłuższego czasu:) ja jestem już po pierwszej stymulacji, niestety nie miałam nawet transferu, bo z 6 komóreczek zapłodniła się tylko jedna, a ze ze względu na hiperstymulacje nie mogli podać mi jej w 3 dobie, no i niestety nie przetrwał zarodek do blastusia :( byłam załamana, teraz zbieram siły do następnej stymulacji...myślałam o zmianie kliniki, ale chyba spróbujemy jeszcze raz. Nie wiem w sumie jakie były przyczyny tak kiepskiej sytuacji..lekarz mówił coś, że będzie musiał podać inne leki przy drugiej stymulacji...zobaczymy czy to coś da. Najważniejsze, żeby się nie załamywać:) cały czas za wszystkie Was trzymam mocno kciuki, żeby się udało:)

Ehhhh boję się jak to z nami będzie. :-( U mnie niestety nie ma takich profesjonalnych klinik, ja leczyłam się w zwykłym gabinecie ginekologicznym, gdzie nie ma komputera, karta prowadzna jest ręcznie, ja za chiny ludowe nie mogę się doczytać.... ciekawe co na to powie lekarz w klinice :-(

ja też część dokumentacji miałam u gina gdzie kartoteka była prowadzona ręcznie i to w zasadzie tej dokumentacji dla mnie kluczowej, więc umówiłam się na wizytę przedstawiłam swoją sytuację, mój gin powiedział, że oczywiście nie ma problemu, tylko ze względu na brak komputera w gabinecie umówił się ze mną na późniejszy termin (po 2-3dniach), gdyż chciał aby epikryza wyglądała profesjonalnie, wydaje mi się że każdy lekarz ma obowiązek wystawienia epikryzy dotychczasowego leczenia...

reklama
czarna

a powiedz mi jak te epikryzy mają wygladac. bo moja ginka nie wie jak mi to napisać. wystarczy np na zaświadczeniu lekarskim ?

Tak wystarczy zaświadczenie, u mnie było napisane od kiedy się leczę, jakie procedury lecznicze były stosowane i jakie leki, czyli np, w okresie od 09.2009 do 05.2010 wykonano stymulację jajeczkowania przy użyciu clo, po nieudanych próbach pacjentka podeszła do 4 IUI w okresie od ... do .... (wymieniono oczywiście wszystkie leki), kiedy te próby również nie przyniosły rezultatu w postaci ciąży zaproponowano pacjentce podejście do IVF w klinice wspomagania rozrodu.
Tak to mniej więcej wyglądało ;)

Do góry