reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
A skoro dziecko się wyspało, to znaczy, że rodzice się nie wyśpią...:sorry2:

My leżymy w łóżku, w pokoju ciemno,młoda chowa się za czym może i robi nam akuku. Ostatni raz takie akcje były jak jeszcze nie chodziła i rozrabiała na łóżku.

Ostatnia edycja:
Pierwsza?
Młodak -zaglosowane. A co u ciebie? CZogo milczysz?
Munka - wyspana?;-):-)
Josie - lepiej idz do lekarza. Po katarze kaszel - trzeba sprawdzić.

Tez chciałam wczoraj upiec szarlotkę, ale w sklepie osiedlowym nie było jabłek:szok: Albo M mnie okłamał, bo za tym ciastkiem to on nie przepada:wściekła/y: I z czyjego przepisu robiłyście??? Josie??

mlody dzisiaj odprawil koncert poranny ... od wyjscia tatusia do wejscia do windy (jechal do zlobka) czyli ok 30 minut ... za cholere nie wiem o co mu chodzilo ... ale nic nie pomagalo a mi sie na glowie wlos zjezyl ... a w zlobku pieknie poszedl do cioci :|... powiedzial mama zrobil papa i juz ... a wczoraj lepiej bo jak zostal postawiony na podlodze o on smig miedzy ciocia a drzwiami i sam wbiegl do sali ... nawet sie nie obejrzal ... co za dziecko ... oczywiscie je ladnie spi ladnie nie placze ... a w domu maaaaasakra

no i dzisiaj idziemy do lekarza coby sprawdzic ... bo katar nie przechodzi i kaszel doszedl... jeszcze ta 4 sie wykluwa ale ilez mozna miec katar

Muńka
jak nocka ? o raju ale Gabi dala czadu :D

Josie moze ma podraznione gardelko po katarku ... ale lepiej sprawdzic ... a chrypki jakiejs nie ma ? my tez dzisiaj do lekarza bo nam zaczal kaszlec ...

Mlodak
zaglosowane :)

Aga straszne .... niestety takich rzeczy sie nie przewidzi

Ostatnia edycja:
Hej babulce :)

Zaraz Was poczytam, bo robię małą przerwę na kawulca.
Młody dzisiaj przespał całą noc i obudził się o 6.30 :szok: Nie wspomnę Wam nawet, że dzisiaj był mój dyżur :-p Jestem wyspana :-):cool2:

Dzięki baby za odp. w sprawie bucików. W takim razie my też jeszcze się nie spieszymy z zakupem zimowych :tak:

Aaaa, póki pamiętam - muńka mój też miał mmr w rączkę :tak:

Hej

Wiecie co, chyba uduszę moją mamę... kupiła młodemu książeczkę o murzynku bambo, D. pokazywał obrazki a ona mówiła co to. D. pokazuje gołą stopę a maja mama mówi ' bambo nie ma bucików' i co? Damian od wczoraj ściąga kapcie, buty a nawet skarpetki i śmiga na bosaka:baffled:

Niespodzianka ma dziewczyna tupet:no:

Kasiek ja Cię nie chcę straszyć ale jak z młodym zaciążyłam to też miałam objawy jak na okres a @ nie nadeszła

Aga ale masz wesoło z chłopakami;-)
Co do mamy M. to straszne, że po niewleczonej chorobie takie powikłania:no:

Josie ale będziesz mieć błysk w domu jak J. odkurza:-D
Oby ten kaszel to nic poważnego

Sunshine zmiana męża na lepsze:tak:

Sorki jeśli komuś nie odpisałam ale ja tak na szybko dzisiaj

Dzień dobry
dziewczyny jankowi w weekend skonczyl sie ponad tygodniowy katar i niby wszystko ok ale w nocy tak kaszle od dwoch dni... ma takie napady ze 20 minut potrafi kaslac przez sen. w dzien nie ma kaszlu ani kataru. nie wiem co zrobic? wilgotnosc w pokoju ok. chyba do lekarza z nim musze jutro isc:crazy: zeby tylko znow czegos nie zlapal

Tysia Tak miała - nam pediatra powiedizała ze jezeli kaszel występuje tylko w nocy to byz moze ma odraznienie po katarze, lub jakies resztki jeszcze spływaja do gardła. Miałam psikać tantum verde i dawac lipomal na noc. Po 3 dniach przesżło.

Moja G właśnie się obudziła, włączyła sobie pianino i "gra" :szok::szok: łazi po całym mieszkaniu, gada, śmieje się... o co lotto!!!! czy takie akcje też zaliczają się do objawów poszczepiennych ??? :-)

Najgorsze, że nie widać po niej żadnych oznak zmęczenia...

wyspała sie dziewczyna jak nic.

A u nas masakra - mała 2 dzień ma biegunki, nie moze spać - 4 ciąg dlaszy. Od sierpnia idą i idą. Teraz widzę ze przebikaja sie kolejne 2 "czubki" górnych.

A wczoraj moje dziecie biegało z banka po wodzie dystylowanej (5 litrowej) i goniło kota po całym mieszkaniu. Jak dopadła bidene zwierze to buch go banką. Jak trafiła to się zasmiewała do łez. Jak nie to rechocik i goniła dalej. Dobre 20 minut tak za pusia latałą. A puś - chyba zabawa jej sie podobała bo zamiast uciekać tam gdzie zawsze się chowa to uciekała, i zatrzymywała się aby mała mogła ja dogonic.

sunshine widocznie zrobiłaś mega dobrą zupę:D

josie ty mi tu pisz jeszcze raz jak nazywa się ten twój odkurzacz bom zainteresowana:p

muńka ja gotuję w dużym garze i wlewam jej 3/4, ale nie mam pojęcia ile to litrów. Na oko, jak dasz za mało to dolejesz, jak za dużo to się wygotuje:) P miała ostatnio taką akcję z 3 dni temu, ale o 2.00 w nocy:D

aga z tej całej sytuacji to tylko dziecka szkoda:/

andzia ja zrobiłam z josie:)

kasienka z drugiej strony dobrze, że chociaż w żłobku jest grzeczniutki:p

iwon gratuluje przespanej nocki!:)

asik z bambo to pamiętam historię z moją siorą. Tata jej mówił żartobliwie, że to murzyn. No i ma 3 lata i stoi z mamą i tatą w kolejce w aptece. Przychodzi pan ciemnoskóry i siora ciągnie tatę za sweter krzycząc na całą aptekę: 'Tato, tato, patrz murzyn':D:D Ty asik!!! Ty mnie tu nie denerwuj z tym okresem:D

aylin
zdróweczka dla małej! Kot mojej mamy też zawsze ociekał przed P, a ostatnio wyluzował i ma w d... Chyba się poddał:D

Ostatnia edycja:
Witam

Aga biedny Max i Jego mama :-( Przykre to

Asik haha udanego masz synka :tak: :-D Usmialam sie, babcia chciała na pewno dobrze z ta książka ;-)

Sunshine Aurelka tez dobra :-D Koniec mleka, czas na zupy na kolacje :)

Aylin zdrowka dla Małej

Kasienka daj znać po lekarzu

Josie, Sunshine to sie nasi mężowie chyba Umówili :)

U nas chorobsko przechodzi na szczescie, zupełnie inne dziecko niż wczoraj. A w ogóle to wczoraj byłam cały dzien zła na męża, byłam pewna, ze zapomniał o moich imieninach, i jeszcze do pracy wyjechał wcześniej, myśle sobie super, tez o jego zapomnę (ma za tydzień w sobotę) a ten wraca za 15 minut z bukietem plus bransoletka, stwierdził ze zapomniał o kwiatach a głupio bez a nie chciało mu sie wcześniej bo był zmęczony i spał po pracy a mi sie juz beczec chciało :)

Ostatnia edycja:
reklama
kobitki... juz niedlugo nas to czeka a tak mi sie rzucilo w oczy BUNT DWULATKA

Jak przetrwać bunt dwulatka - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża, poród, wychowanie dzieci

Iwon super ze nocka przespana :) kiedy powrot do zlobka ?

Asik na bosaka zdrowo... byle nie na polu :p

Aylin dzieki za podpowiedz z lipomalem :) i fajna zabawa z kocurkiem

Kasiek dobrze ze go w akcji nie widzialas :p

Polaa​ pieknie sie zreflektowal :p a my takie zolzy nie wierzymy w naszych mezow :p

Do góry