reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

uff.. odebrałam wyniki i są w normie. Mam nisko hematokryt i hemoglobine ale jeszcze w normie. Mocz tez ok i toxo tez ok. Jestem spokojniejsza,a w piatek wizyta :)

Tez nie moge sie doczekac dzidizusia ale jeszcze troche może poczekać, bo pokoik bedzie gotowy okolo lutego, może nawet w polowie :)

reklama
Dziewczyny biedne jesteście z tą cukrzycą ciążową!!! Trzymajcie się dzielnie. Już bliżej niż dalej :-)
Ja jeszcze tego badania nie miałam a już drżę bo w czwartek wizyta i coś czuję że dostanę przykaz żeby je wykonać.
Dziewczyny czy Wy na tym etapie ciąży macie USG na każdej wizycie? Bo u mnie do tej pory co 2 wizyty lekarz sprawdzał dzieciaki ale wiem że teraz już wagę sprawdzają żeby wiedzieć czy dobrze rosną. Jak to jest?

ja mam usg na każdej ale trwa dosłownie pół minuty bo lekarz sprawdza tylko jak serduszko bije. wagę sprawdza tylko moją :p jutro mam wizytę to zmolestuje mojego lekarza żeby w końcu pomierzył malutką :) od dwóch dni niestety się gorzej czuję i muszę polegiwać, plecy zaczynają mnie boleć a do tego od jakiegoś tygodnia mam mdłości i zerowy apetyt co u mnie nie zdarza się nigdy..zobaczymy co tam jutro mądrego Pan doktor powie. mam nadzieję, że dostanę zgodę na lot chociaż nie ukrywam, że się boję ale jak nie polecę to chyba nigdy się nie obronię ;/ trzymajcie kciuki!

Dziewczyny czy Wy na tym etapie ciąży macie USG na każdej wizycie? Bo u mnie do tej pory co 2 wizyty lekarz sprawdzał dzieciaki ale wiem że teraz już wagę sprawdzają żeby wiedzieć czy dobrze rosną. Jak to jest?

U mnie usg każdorazowo, raz poszłam na wizytę "poza konkursem" i wyczułam, że usg nie będzie ale powiedziałam otwarcie, że nie wyjdę z gabinetu jak mi nie pozwoli zaglądnąć :) Zadziałało ;)

Wiem, że teraz między 30 a 32 tygodniem jest usg, robione specjalnie po to aby sprawdzić czy dziecko w porównaniu do ostatniego prenatalnego dobrze przybiera i właściwie się rozwija, no i serducho, są wady, które wykryć można dopiero po 30 tc.

Ostatnia edycja:
ja mam usg co wizyte. na poczatku odczuwałam wrecz potrzebe sprawdzenia czy wszystko oki Teraz jak Maluch sie rusza juz jestem spokojniejsza i obojętne mi czy bedzie co wizyte czy tylko np. co dwie :) choc milo poparzec na Dzidziolka :)

melduje się po wizycie, Lilka cała i zdrowa, rozłożyła nóżki więc mam pewność że Lilka na pewno jest Lilką, serducho bije mocno, ułożona jest główką do dołu co boleśnie odczułam w nocy jak mnie obudziłam kopniakami przy przeponie, rośnie mi kawał baby bo waży już 1600g :) do porodu mam się szykować na 5 kwietnia albo nawet wcześniej..poskarżyłam się lekarzowi na nasilone upławy stwierdził, że to na pewno nie wody płodowe bo z nimi mam wszystk ow jak najlepszym porządku i pewnie złapałam grzybicę w związku z czym dostałam canesten, korzystała któraś może? nie zbadał mnie ginekologicznie więc dostałam diagnozę w ciemno bo jak powiedział tutaj nie wolno badać ginekologicznie w ciąży bo istnieje ryzyko przyśpieszenia porodu i jakby mi włożył wziernik to tylko by popchnął infekcję do szyjki macicy a tego nie chcemy (o ile owa infekcja jest..). mocz w porządku, waga mi chwilowo stanęła, zgodę na lot dostałam :)

melduje się po wizycie, Lilka cała i zdrowa, rozłożyła nóżki więc mam pewność że Lilka na pewno jest Lilką, serducho bije mocno, ułożona jest główką do dołu co boleśnie odczułam w nocy jak mnie obudziłam kopniakami przy przeponie, rośnie mi kawał baby bo waży już 1600g :) do porodu mam się szykować na 5 kwietnia albo nawet wcześniej..poskarżyłam się lekarzowi na nasilone upławy stwierdził, że to na pewno nie wody płodowe bo z nimi mam wszystk ow jak najlepszym porządku i pewnie złapałam grzybicę w związku z czym dostałam canesten, korzystała któraś może? nie zbadał mnie ginekologicznie więc dostałam diagnozę w ciemno bo jak powiedział tutaj nie wolno badać ginekologicznie w ciąży bo istnieje ryzyko przyśpieszenia porodu i jakby mi włożył wziernik to tylko by popchnął infekcję do szyjki macicy a tego nie chcemy (o ile owa infekcja jest..). mocz w porządku, waga mi chwilowo stanęła, zgodę na lot dostałam :)

To wspaniale, że masz potwierdzenie, ze Lilka jest Lilką a nie Lilkiem ;-) No kawał kobietki :-D A kiedyś w Polsce też od 7 czy 8 miesiaca nie badano ginekologicznie.

reklama
uff.. odebrałam wyniki i są w normie. Mam nisko hematokryt i hemoglobine ale jeszcze w normie. Mocz tez ok i toxo tez ok. Jestem spokojniejsza,a w piatek wizyta :)

Tez nie moge sie doczekac dzidizusia ale jeszcze troche może poczekać, bo pokoik bedzie gotowy okolo lutego, może nawet w polowie :)

super :)

super wieści a globulki nie zaszkodzą :)

Do góry