reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
milka super fotka :) usg to super spraw..tak mozna sobie popodflądac czasem

ja dzisiaj po wizycie u lekarza, który prowadzi moja ciąże. Ogolnie jestem zadowolona. Maluch zdrowy i rosnie , obecnie wazy 1200g, co daje termin porodu -3dni, zas biorac pod uwagę "wzrost" to daje termin porodu +5 dni :) ulozony jest miednicowo poprzecznie :) takze poki co cesarka..on chyba mi to na złość robi, zawsze na wizycie tak sie ulozy ze lekarz mowi o tym cc. No ale moze jeszcze przefika troche i bedzie oki. Generalnie wyniki w normie poza tym moczem..ale mam sie bardzo nie martwic bo to moze byc wynik leczenia cukrzycy. Ponoc to wszystko spływa drogami moczowymi i jak organizma sie oczyszcza przez diete to tak moze byc. Dostalam taki lek: Monural, ponoc bierze sie go tylko raz, w sensie nie trzeba np. rano i wieczorem przez 5 dni, tylko raz i juz :) i mam brac urosept 3x tabletka na dzien. I za miesiac badanie i kontrola :)
Ciesze sie bo porozmawialam z lekarzem o porodzie i jakos mi lzej chyba to znosic. Strasznie się boje niezaleznie czy sn czy cc, wiec taka rozmowa mi pomogła chyba, przynajmniej narazie. Kolejna wizyta 22 lutego, a wczensiej diabetolog i endokynolog.Matko chyba w zyciu do tylku lekarzy nie chodzilam jak teraz :)

Mika - fajne :-)
L- oka- super że wszystko ok :-) ja przyzwyczajona jestem do ciągłych wizyt u lekarzy od kilku lat więc jakoś mi się cz asem wydaje że rzadko do tego lekarza chodzę:-D
jutro mnie glukoza czeka i się boję że nie podołam, słodkie na czczo fuj, fuj, fuj już mam mdłości!

L-oka- fajnie że wszystko dobrze

Rila- trzymam kciuki za glukozę, będzie dobrze to wcale nie jest takie straszne.

Tak się zastanawiam bo u mnie dzidzia też położona póki co miednicowo-poprzecznie a nikt mi jeszcze nic nie mówił o cesarce. Na przedostatnim usg była główką do dołu ale się jeszcze kiwnęła na bok. ciekawa jestem czy się jeszcze obróci, ostatni czułam jak sie przewracała myslałam że mi brzuch urwie a teraz wiadomo z kazdym dniem większa

Dziewczyny super, że na wizytach wszystko dobrze :)

Co do obrotu dziecka, to ma jeszcze czas. Chyba spokojnie nawet do 35-6 tygodnia zawsze szansa jest, ze się obroci.
Mój lezal ciagle miednicowo, ale ostatnio ku mojemu wielkiemu zawodowi obrocil się glowka w dol :/ Wolalabym żeby lezal odwrotnie, aby był mniejszy nacisk na szyjke no i nie ukrywam ze cc mi bardziej pasuje niż sn. No ale coz, Mlody decyduje :)

Mika - fajne :-)
L- oka- super że wszystko ok :-) ja przyzwyczajona jestem do ciągłych wizyt u lekarzy od kilku lat więc jakoś mi się cz asem wydaje że rzadko do tego lekarza chodzę:-D
jutro mnie glukoza czeka i się boję że nie podołam, słodkie na czczo fuj, fuj, fuj już mam mdłości!

Powodzenia :) badanie nie jest takie zle, ale przyjemne rózniez nie jest. Pamietaj o cytrynie i na pewno dasz rade.

L-oka- fajnie że wszystko dobrze

Rila- trzymam kciuki za glukozę, będzie dobrze to wcale nie jest takie straszne.

Tak się zastanawiam bo u mnie dzidzia też położona póki co miednicowo-poprzecznie a nikt mi jeszcze nic nie mówił o cesarce. Na przedostatnim usg była główką do dołu ale się jeszcze kiwnęła na bok. ciekawa jestem czy się jeszcze obróci, ostatni czułam jak sie przewracała myslałam że mi brzuch urwie a teraz wiadomo z kazdym dniem większa

Ja rozmawiałam z lekarzem o formie porodu i pewnie dlatego mi powiedzial ze na teraz to mam cc. Poza tym Mój lezy głową w gorze :) i to juz chyba 3 raz jak jestem na wizycie i on sie tak ustawia. No zobaczymy, lekarz tez powiedzial ze jeszcze ma czas i zeby tak strasznie sie nie martwic, ze moze jeszcze sie przestawi :)

gratuluje wizyt dziewczyny :)

rila dasz radę spokojnie :)

dzidziulki jeszcze maja czas sie poodwracac, nie martwcie sie :) moja ulozona glowka do wyjscia, naciska mi pecherz strasznie a nozkami jak fiknie to mi dech zapiera czasem :p

reklama
An-fotografia, ja,ja jestem!:) Wczoraj dzwoniłam do doktorka i umówiłam się na 12.04.

Wiecie co,ja też czekałam z niecierpliwością, aż się obróci główką w dół, a potem jak mnie smyrała po szyjce rączkami i kopała biustem to miałam dość i tęskniłam za położeniem miednicowym, kiedy to cierpiał tylko brzuch po bokach:(

Do góry