reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Witam się poniedziałkowo:)

Jestem po wizycie. Wszystko z Kubusiem w najlepszym porządku. Waży 1321g, za długości kości udowej wynika że jest w wieku 30 tygodnia nawet więcej:szok: czyli wynika że albo będzie długonogi albo bedzie długi:) . Mój lekarz nie mierzy go już od kilku wizyt. Śliczny buziolek pokazał ale nie udało się zrobić zdjęcia 3d:( No ale ziewał sobie podczas badania:)

Szyjka z krążkiem trxyma, a co najważniejsze rozwarcie wew się zamknęło:))

Mam tylko zmniejszoną nieznacznie ilość wód płodowych prawdopodobnie przez skurcze nieliczne ale jednak. Nie kazał się denerwować tylko zwiększył dawkę Adalatu do 3 tabletek dziennie:( No cóż jakoś dam radę.

Rozmawiałam z Nim o szpitalu i cesarce i ostatecznie zdecydowałam się na szpital bielański i na kolejną wizytę 28 lutego idę już do lekarza z tego szpitala i będę z nim ustalała termin cc

Musze jeszcze zadzwonic do niego tzn tego co prowadził mnie do tej pory bo zapomnial dac mi namiary na polozna w bielańskim zebysmy mogli umowic sie z nia na zwiedzanie szpitala jak pojade na kolejna wizyte:)

Ruchow jeszcze nie kazal liczyc. Mowil ze od 34 tygodnia po jedzeniu w ciagu godziny przynajmniej 10 ruchow:)

Kroczek_k - super wiesci:-) Cieszy mnie ze sie wszystko okolszyjkowo trzyma, a skoro lekaz mowi, ze tak nieznaczny ubytek wod jest ok to znaczy, ze tak jest:-)
Witam :) Nadal nie mam zrobionych przepływów dziś, Tylko ktg 3 razy dziennie, Czekam kilka dni na konsultację specjalisty, jutro może usg taką mam nadzieję
:tak:
Dieta szpitalna? za 3 zł na osobę? to w więzieniu mają lepsze wyżywienie niż kobiety na patologii ciąży :szok: a dieta to dali mi ziemniaki- zabronione mi, białe pieczywo na śniadanie. Od 3 dni rodzina dowozi dietkę by mi ketony spadły bo mam na najwyższym wskaźniku, schudłam 3 kg.

Tez sie zgadzam, ze stwierdzeniem, ze szpitalne jedzenie to przewaznie masakra:no: Dobrze jest jak ma kto dowozic i dokarmiac. Ale jak mozna nie sprawdzic dajac jedzenie na patologii ciazy, czy kobieta czasem nie ma cukrzycy i danych rzeczy nie moze jesc
:no:
Kroczek, super wieści!
Nieznajoma w moim szpitalu dziewczyny na patologii miały dietę cukrzycową i o dwa posiłki więcej niż inne położnice
lizzy, to dobrze ze za jednym zamachem wszystko się uda :-)
Bylam na badaniu u kardiologa. Bąbel miał echo serca. Wszystko w porządku. Młody wazy ok 1691g co oznacza ze wg tych pomiarów co się udało daje to 31tc a u nas 29. w dodatku pani dr powiedziała ze o pomyłce wagowej raczej nie ma mowy i pokazała mi już tkankę tłuszczową człowieka :-) Czad!!!!! Klusek będzie jak nic ;-)

Jotemka - super wiesci:-) A wedlug suwaczka to wlasnie skonczylas 29t tydzien jutro zaczynasz 30sty:tak:, wiec maly bedzie klusek ale nie over-kluskowaty:-D

reklama
Jak wchodzę na ten wątek, bo dopada mnie kompleks matki chudego dziecka. Siedzę teraz i zastanawiam się co zjeść żeby mały jak najwięcej przytył. Chyba powoli w paranoję popadam :no:

Jotemka super wieści

Agunia co się przejmujesz przynajmniej nie bedziesz miała problemu z porodem lepiej urodzić małe dziecko niż męczyć sie z klockiem i popękać albo żeby się cc skończyło

On ma zapisane ze to waga na skończony 31tc
moi chłopcy włączyli przy porodzie po 4050g
Agunia, będzie Ci lżej rodzic;-) Nie martw się Serio Ja mowię ze moje dzieci nigdy nie są małe. Potem jeszcze przybierają na potegę. Biedny ten mój kręgosłup!!!!!!! W dodatku wyrastają szybko z ciuchów To tez nieekonomiczne. Nie martw się, plissssss

Kroczku super wieści bardzo się cieszę :-) i oby tak dalej do samego końca :-)

Nieznajoma trzymaj się tam cieplutko i dobrze ze rodzinka chociaż dożywia :-) trzymam kciuki za szybki powrót do domku :-)

Lizzy
gratuluję udanej wizyty :-)

Jotemka super wieści :-)

AguniaGR
nie martw się teraz zaczyna się okres gdzie maluszki najwięcej przybierają :-)

Witam się poniedziałkowo:)

Jestem po wizycie. Wszystko z Kubusiem w najlepszym porządku. Waży 1321g, za długości kości udowej wynika że jest w wieku 30 tygodnia nawet więcej:szok: czyli wynika że albo będzie długonogi albo bedzie długi:) . Mój lekarz nie mierzy go już od kilku wizyt. Śliczny buziolek pokazał ale nie udało się zrobić zdjęcia 3d:( No ale ziewał sobie podczas badania:)

Szyjka z krążkiem trxyma, a co najważniejsze rozwarcie wew się zamknęło:))

Mam tylko zmniejszoną nieznacznie ilość wód płodowych prawdopodobnie przez skurcze nieliczne ale jednak. Nie kazał się denerwować tylko zwiększył dawkę Adalatu do 3 tabletek dziennie:( No cóż jakoś dam radę.

Rozmawiałam z Nim o szpitalu i cesarce i ostatecznie zdecydowałam się na szpital bielański i na kolejną wizytę 28 lutego idę już do lekarza z tego szpitala i będę z nim ustalała termin cc

Musze jeszcze zadzwonic do niego tzn tego co prowadził mnie do tej pory bo zapomnial dac mi namiary na polozna w bielańskim zebysmy mogli umowic sie z nia na zwiedzanie szpitala jak pojade na kolejna wizyte:)

Ruchow jeszcze nie kazal liczyc. Mowil ze od 34 tygodnia po jedzeniu w ciagu godziny przynajmniej 10 ruchow:)

No pięknie, jak jeszcze rozwarcie się zamknęło to bomba :)

Witam :) Nadal nie mam zrobionych przepływów dziś, Tylko ktg 3 razy dziennie, Czekam kilka dni na konsultację specjalisty, jutro może usg taką mam nadzieję
:tak:
Dieta szpitalna? za 3 zł na osobę? to w więzieniu mają lepsze wyżywienie niż kobiety na patologii ciąży :szok: a dieta to dali mi ziemniaki- zabronione mi, białe pieczywo na śniadanie. Od 3 dni rodzina dowozi dietkę by mi ketony spadły bo mam na najwyższym wskaźniku, schudłam 3 kg.

Spytaj na obchodzie, czy ci nie mogą zaznaczyć "dieta cukrzycowa" bo to jest paranoja!!!!

Kroczek, super wieści!
Nieznajoma w moim szpitalu dziewczyny na patologii miały dietę cukrzycową i o dwa posiłki więcej niż inne położnice
lizzy, to dobrze ze za jednym zamachem wszystko się uda :-)
Bylam na badaniu u kardiologa. Bąbel miał echo serca. Wszystko w porządku. Młody wazy ok 1691g co oznacza ze wg tych pomiarów co się udało daje to 31tc a u nas 29. w dodatku pani dr powiedziała ze o pomyłce wagowej raczej nie ma mowy i pokazała mi już tkankę tłuszczową człowieka :-) Czad!!!!! Klusek będzie jak nic ;-)

super wieści :)
Będzie kawał chłopa :)

Jak wchodzę na ten wątek, bo dopada mnie kompleks matki chudego dziecka. Siedzę teraz i zastanawiam się co zjeść żeby mały jak najwięcej przytył. Chyba powoli w paranoję popadam :no:

Łucja miała w 29tc 1154g a dzisiaj ma 2050!!!!!!!!! Przytyła 900 gram w 3 tyg :D
Może twój też tak skoczy :)

Super dziewczyny wiadomości! Dzieci rosną jak na drożdżach :-)
Agunia- nic się nie martw i u Twojej pociechy będzie skok wagowy!!!!

Hej dziewczyny jestem po wizycie spodziewałam się innych wieści .Szyjka od ostatniej wizyty skróciła się i dostałam lek Luteina do pochwowo. ,a wszelki wypadek mówił że jeszcze jest w normie ale działa zapobiegawczo i nie mam się stresować no i oczywiście leżenie, myślałam że padnę jak zaczął gadać mam wytrzymać minimum 6 tyg oby udało się dłużej . Zmartwiona jestem i przygnębiona . Mam być dobrych myśli ale jakoś nie potrafię
Jednego wcześniaka już urodziłam i wiem jaki jest to stres z nim związany .
Kolejna za 2 tyg wizyta i oby tym razem wieści były lepsze .
No i mała ma 1100 dobre i to :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Sandra - biorac pod uwage Twoje wczesniejsze doswiadczenia to wiesci faktycznie nie sa super, ale nie stresuj sie mocno bo to tylko pogorszy sytuacje. Lez grzecznie i zaciskaj nogi!!!!

Do góry