reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwiec 2012

I znow wycyganilam kilka bytow dla siebie (m ma do celow sluzbowych internet awaryjny ale pojemnosc bardzo mala, wiec da sie na tym tylko na krotko wpasc, zaladowac kilka stron do czytania i trzeba szybko sie rozlaczac) ;-)
kasia.natka - mnie tez dopadlo przesilenie,spalabym nawet w dzien :rolleyes2:

Kasienka – nabieraj sil!

josie mozesz napisac cos wiecej o swoich wrazeniach po Nimfomance? Ciekawa jestem odbioru tego filmu a sama boje sie go obejrzec :-pA ktora czesc widzialas? Druga podobno jest jeszcze ciezsza niz pierwsza (pierwsza krytycy okreslili jako “komediowa” ). Wersja skrocona czy pelna (festiwalowa)?

agaundpestka– Ty to masz ciagoty narzedziowe :rofl2:

Munka ale czad z tymi swiatlami :-)

Skoro mi nie chcecie powiedzic nic z tym kaszlem to moze chociaz napiszecie, czy kapiecie chore dzieci? :hmm:

kasiekz – jak Ci pranie schnie bez ogrzewania? Ja sie w pazdzierniku awanturowalam w spoldzielni, zeby szybciej wlaczyli grzanie, bo choc jeszcze jakis dzikich chlodow nie byloto jednak pranie potrzebowalo prawie dwu tygodni by wyschnac (i wietrzenie nic tu nie dawalo) – nic nie moglam doprac, zrobily sie gory brudow az pod sufit, puste szafy :szok: Jak tylko wlaczyli OC pralam po 4 wsady na dzien przez tydzien :confused2: A w jakiej temperaturze kapiesz Pole? Nadal 35-37 czy zeszlas do <31?
A Twoja dziecina nawet w czasie snu grzeczna? To Wam sieegzemlaprz trafil, fiu fiu :cool2:

U nastydzien pod znakiem rozbijania naczyn – takie nowe hobby wymyslil sobie dziec :szok: Mamy wybite szklanki co do jednej :wściekła/y:Leca tez talerze i sloiki :angry:Dzien bez rozbitego szkla to dzien stracony :no: M to juz tak przy tym puszczaja nerwy, ze az musze go do pionu przywolywac:growl: Nie chodzi o wartosc tych rzeczy, bo to groszowe sprawy ale to wyszukiwanie na kleczkach szklanych okruszkow, czy aby jakiegos odkurzacz nie pominal :crazy:

Edek: ale mi spacje rypie, bez korekty ani rusz :eek:

Ostatnia edycja:
reklama
DSC_6524.jpg

Aylin podsyłaj :) lubię prasować :D chyba, ze potrzebujesz bym cos przypiłowała :D

Aronia nie wiem co to za kaszel, bo jak sporadyczny to może od ogrzewania (suchego powietrza) i wtedy nie szłabym do lekarza. Kąpie Antka czy jest chory czy zdrowy, bo sama lubię prysznic przy chorobie. Zresztą on ostatnio parę razy dziennie ma prysznic :D bo wali kupsztale i ciągnie mnie do wanny od razu.
A co do tłuczonego szkła to hmm nie wiem, ale Antek rusza zakazane rzeczy czasami, ale ogolnie nie robi strat:)

Załączniki

• DSC_6524.jpg
    DSC_6524.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 65
Ostatnia edycja:
aronia ja kapie chorego jasia chyba ze ma bardzo wysoka goraaczke. nagrzewam w lazience farelka, napuszczam wody i w miare szybko go kapie, bo on jak smarka to gluty wszedzie rozciera, wlosy poklejone, poza tym sama lubie sie wykapac w czasie choroby a nie taka upocona chodzic...

a z tym kaszlem, to ja juz teraz chucham na zimne, bo raz mi sie wydawalo ze sam mu przejdzie po przeziebieniu a ten kaszel nagle po tygodniu z suchego sie zrobil mokry i sie okazalo ze zapalenie oskrzeli

co do nimfomanki to ja bylam na 1cz, wersja hmmm kinowa??? historia jest ciekawie ujeta, fajnie zestawione sceny, ale troche mnie draznila glowna bohaterka... no i ogolnie ciezka historia, bohaterka dziwnie zdemoralizowana, jakby nie miala uczuc w ogole.... ale widzialam zapowiedz 2cz i tam dopiero sie hardkor robi, nei wiem czy chce to ogladac.

munka fajnie to wyglada, pierwsze slysze o takim evencie:eek:

a moj dzis od rana sie caly dzien na kulki wybieral:szok: jutro do zlobka nie idzie bo ten katar wciaz ma, ale moze go z niania wysle rano na kulki do galerii kolo nas

aga my nie mamy w ogole szczebelkow z przodu, ale za to jest taka barierka z ikei wzdluz 2/3 lozeczka zeby nie wypadl. nie wiem jak Antek czy duzo wedruje w nocy ale jesli tak to moze wyleciec :-D

Ostatnia edycja:
aga my nie mamy w ogole szczebelkow z przodu, ale za to jest taka barierka z ikei wzdluz 2/3 lozeczka zeby nie wypadl. nie wiem jak Antek czy duzo wedruje w nocy ale jesli tak to moze wyleciec :-D
Przy takim ustawieniu nie wypadnie, bo jest moje łóżko jest przy jego.

Jak dobrego jedliście w restauracji ??

Aga jestem z ciebie dumna :) ślicznie upilowałas :)

Ja mloda zawsze kapie - ja nie lubie przy chorobie uczucia "lepkości" wiec mlodej też kąpiele zapewniam. Tak naprawdę to rzadko kiedy kąpiel odpuszczamy. A w jakiej temperaturze? Nie mam pojecia. Juz z rok czasu myjemy ja w tej co siebie a ze mam na stale tem[erature ustawioną to nie sprawdzam

Hej :-)

Kasiulka ciesze sie, ze jest lepiej :tak: Zdrowka dla dziewczynek.

kasiek raczej mówił poważnie. Na pewno tęskni za chłopakami :tak:A czy za mną tez to nie wiem :-D

Munka pięknie to wyglada.

alijenka a ja tam sie nie ciesze, specjalnie latam zawsze w porze zimowej, zeby śniegiem sie nacieszyć ale w tym roku sie nie udało

a ja dzisiaj odpoczelam, rodzice wzięli chlopakow na długi spacer. Czasami warto lecieć do polski :-D Przyjechała tez do mnie koleżanka z synkiem wiec dzien zleciał miło, jutro ide odwiedzić inna koleżankę i tak zleci szybko jak zawsze a za tydzień juz jadę do rodziny męża. W sobotę dolatuje do nas,

Aronia, zalezy od temp. Jesli ma to nie kapie - mnie to oslabia przy chorobie - codziennie. Jesli tylko stan podgoraczk to owszem. Na pewno nie myje wtedy wlosow, to juz zalecenie lekarza.
Wspolczuje upierdliwosco stluczek&&&&

Munka, jeszcze sa te swiatelka? Fajnie:) My bylismy tam za dnia i i tak Go byla zadowolona, te tunele itd. My troche mniej, bo przy swietle widac bylo niedorobki;)

Tez chce obejrzec nimfo;) i pod mocnym aniolem. Tylko teraz chyba juz na kompie, nie chce mi sie isc do kina...

U nas weekend chilloutowo, sobota w muzeum chopina plus kawka outside:) dzis kawka/choco outsajd plus spacer po miescie:) milo:) wczoraj przez przypadek odkrylismy sklep/gielde z plytami cd w cenach po 15-19 zl i wyborem niesamowitym. Efekt: soundtraki do The Commitments, Good Morning Vietnam, Lost Highway, The Shine oraz The Lion and the cobra Sinead:) miodzio:)
Gocha w ten weekend uroczo spokojna. Tzn bez histerii, marudzenia... chyba jakis przelom ma za soba, czy jakis bol, po ktorym odczula ulge bo jest wyluzowana :) nawet Pe dzis zauwazyl: czy jej cos nie bierze, bo tak spokojnie jedzie w tym wozku...;)
Go uwielbia, gdy jestesmy razem wszyscy:)

Munka, to kiedy ta impra kinder? Piatek?

Wiecie co, dzis akurat mijalismy demonstracje poparcia dla Ukrainy... tyle ludzi szlo, mnostwo Ukraincow. Bardzo mnie to poruszylo, bo to konkretni ludzie, nie jakas idea. Hasla, ze Janukowicz to morderca, Ukraina bez Putina. Pare osob szlo ze zdjeciami zabitych... znajoma mi Ukrainka ostatnio plakala, bo jej siostrzeniec byl na Majdanie i zostal wyczytany jako bedacy w grupie, do ktorej strzelal snajper (!!!!!) Jak do kaczek:( nie wiem nawet, czy zyje. Ciezko to ogarnac.

Heloł :)

Aronia, ja juz przeszłabym sie do lekarza po takim czasie...i kapie P.w chorobie ale w nagrzanej lazience i gdy nie ma wysokiej temp.

Kasiulka, trzymajcie sie cieplutko! Mysle....!

Munka, czyli tak jak pisalysmy-piatek, 7.03, 12.00, ale rozumiem, ze spotkanie next piatek tez realne? my nie wybralismy sie do wilanowa bo mam wrazenie, ze na P.swiatelka nie zrobilyby szczegolnego wrazenia ;)
Ciekawego szkolenia jutro! Idziesz z kims znajomym?

Josie, jak piszesz o sobie to czasami mam wrazenie, ze o nas czytam....u nas podobnie z restauracjami...choc niestety peppa albo baby einstein musi byc właczony dosyc wczesnie...zreszta pamietam niezly widok z wakacji w Turcji...na co drugim stoliku podczas posilku wlaczony ipad z jakąs bajka dla dziecka....;)
Spicie bez szczebelkow??? i J. nie ucieka???

Kasienka, super, ze juz doszlas do siebie :) a na rozstepy czyms sie smarujesz? Ja niestety znowu widze, ze bede miala bliznowca...no ale podobno jak wczesniej sie go mialo to prawdop.i tak bedzie po kolejnym cc...no nic...taki typ gojenia sie rany :/

Jesli chodzi o ubieranie to ja mam wrazenie, ze przegrzewam dzieci, ale jakos strach ubrac lżej ;)

A z tym ecco mamy latwiej bo kilka outletow w wawie- fashion house, factory, wiec mozna mozna cios znalezc, choc czesto brakuje numerow...ale ja najczesciej wvhodze i od razu pytam, jakie butki maja na 24. I pani przynosi kilka dostepnych par i zawsze cos sensownego sie znajdzie.

A'propos ecco, kiedys wrzucalam tu stronke mivo shoes, czesto maja promocje. Go tez dzis w trzewikach na dworzu, wlasnie ecco kupionych w promo tam za 110 zl.
Swoja droga, wkurzaja mnie paputki. Go nosila skorzane, ale wyrosla. Potem kupilam takie sterntaler welna w utwardzona podeszwa - masakra zapiecie. Doszywalam rzep, napy... i tak sie rozpinaja. Kupilam takie zwykle z gumowana podeszwa, trzymaja sie jak przyklejone, Go fajnie biega i cieszy sie, ze robi tup tup:) ale stopka sie leciutko poci, tzn gdy zdejmuje, to taka wilgotnawa jest choc na skarpecie sladow nie ma. Musze szukac jeszcze jakiejsc alternatywy...

reklama
Tez chce obejrzec nimfo;) i pod mocnym aniolem. Tylko teraz chyba juz na kompie, nie chce mi sie isc do kina...

dokladnie, ja ledwo wysiadzialam w tym kinie i sobie przypomnialam ze juz ostatnio mowilam ze wiecej w ciazy do kina nie ide! te fotele to katorga

Heloł :)

Josie, jak piszesz o sobie to czasami mam wrazenie, ze o nas czytam....u nas podobnie z restauracjami...choc niestety peppa albo baby einstein musi byc właczony dosyc wczesnie...zreszta pamietam niezly widok z wakacji w Turcji...na co drugim stoliku podczas posilku wlaczony ipad z jakąs bajka dla dziecka....;)
Spicie bez szczebelkow??? i J. nie ucieka???

nie ucieka, jakos mu to do glowy nie przyszlo. jak sie w nocy budzi z placzem to grzecznie czeka az przyjdziemy, rano staje w lozeczku i puka w drzwi zeby tworzyc

MsMickey my nadal w tych skorzanych, juz trzecia pare obrabiamy, choc mam czasem watpliwosci czy juz nie powinien w sztywnych chodzic...:confused:

Do góry