reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hello :)
Chwila przerwy od pracy, to można forum poczytać :-) Faktycznie pustki tutaj, ale to dlatego, że największe gaduły na feriach wypoczywały ;-) Mi od tego tygodnia doszła adaptacja w żłobku, więc już w ogóle dom brudem zarośnie... Na szczęście domownicy nie narzekają zbytnio, więc sprzątanie w soboty się odbywa.

Gosieńko, jak umyślicie sobie co chcecie to daj znać. Czasu mam mniej, ale i tak coś dziergam chociaż godzinkę wieczorem.

Mamusiu, dużo zdrowia życzę! Palca u nogi też sobie ostatnio tak stłukłam o huśtawkę czającą się w ciemności, że ledwo buty mogłam założyć, ale na siniaku się skończyło.

Elvie, fajnie ten termomix wygląda, ale cena dla mnie zaporowa. Do tego boję się, że przez miesiąc będzie szał, a później będzie się kurzył w kącie.

Zielona, oby ręka szybko i dobrze się zrosła. Miałam ciebie pytać, bo coś kojarzę, że Kostce paluszki u nóżek się koślawiły. Robiłaś coś z tym, czy samo przeszło? Karolce zachodzi drugi paluszek na ten największy i na jednym paluchu nawet się paznokieć już odkształcił.

Co do prasowania, to ja najbardziej wygodnicka z was wszystkich, bo nie prasuję prawie w ogóle. Wieszam wszystko równo na suszarce, później ładnie prosto składam i żelazko nieczęsto w użyciu :-) No ale ja wiem, że niektórzy nie umieją nieprasować.

Zdrowia dużo wszystkim życzę. Oby do wiosny!

reklama
Cholera wywalilo mnie z tej aplikacji wiec bedzie krotko. Wracam po ostatkach u tesciow jeszcze na dodatek tesc Kazik wiec dzis imieniny mial, czuje sie jak balon. Ale za to jutro na basenik cala czworka idziemy. W koncu jakis ruch na forum.
Mamopaulinki dzieki za odp. U nas tez robia w pkt pobran, material wysylaja do opola. I tansze badanie, bo za 30 skl zaplace 135zl. Wiec do przelkniecia temat
Elvie przepis na chleb jest na naszych przepisach, wiec poszukaj. Kici facet piecze tez chleb, trzeba ja zapytac o przepisy.
Gosienko to jak jestes taka mobilna to po drodze zapraszam do mnie, to chyba jest na trasie do Isabeli.
Zielona wspolczuje zlamania. Jak funcjonujesz kobieto?

Maonka, funkcjonuje dobrze, bo ja jestem ninja :D

Onka, te paluszki nieco sie podprostowaly mimo, ze nic nie robie (zakladalam plastry, ale Kostka je zrywala nawet przez sen), jeden jednka ciagle jest bardziej wycofany. Paznokcie na obu byly zagiete, a teraz na jednym jest juz plaski. Tutejszy ortopeda stwierdzil, ze te palce maja jeszcze czas na samodzielne prostowanie sie i ze z czasem bedzie lepiej. Pewnie niedlugo umowie sie z jakims innym aby sprawdzic co on na to. Malej ten defekt nie przeszkadza poki co. Na baletnice jest za wysoka, wiec nie musi miec super palcow, zeby je pozniej i tak znieksztalcic ;)

W sumie teraz już mnie nic nie boli . łapki mnie tylko bolały deczko . łyżwy w ferie pomogły :tak:

Gosieńko jak już kiedyś zajedziecie do tego bełchatowa , to 1,5 h dalej i jesteś u mnie :tak: więc się kiedyś wybierz , trasa dość ładna a od Piotrkowa jedzie się trasa katowicką która jest już ekspresową . Zbierzcie się z Izką i przyjeżdżajcie :tak:

Isabela - Ty lepiej tak nie choruj bo znikniesz .

Termomix 4 koła kosztuje . u mnie laski to sprzedają i nie raz jadłam żarło z niego . Dobre nie powiem :tak: Szymek nawwt sok z pietruszki i cytryn wciągał bez większych problemów , nie mniej jednak 4 koła , to 4 koła :tak:

Jutro mamy okulistę dla odmiany , a dziś z OLką byłam u dentysty . Dwa zęby do roboty , jeden już dziś miała robiony i nie wiem czemu tym razem był ryk :no:
Coś jej odbiło , bo zawsze było ok . W czwartek drugi .
Muszę sobie w piątek jakiegoś lekarza wykombinować co by tydzień był pełny :-D:-D

aniam - thermomix się bardzo szybko zwraca a ten słynny sok to chyba jutro zrobię,bo każdy poleca. Ola ma zęby lakowane? Ja muszę się wreszcie z Leną wybrać, ale sama jej dokładnie oglądam i wsio ok, więc ciśnienia nie mam. U Oli coś zauważyłaś sama czy dopiero stomatolog wyczaił?

W końcu chwilkę mam zanim J wróci.
Gosienka powodzenia w bieganiu, ważne, żeby się ruszać, to wtedy tak te kości nie bolą prawda?;-) Najgorzej usiaść...
Elvie gratulacje zakupu. Jak spojrzałam na cenę to pomyslałam, ze to większa część naszego wkładu własnego w mieszkanie więc pozostanę przy moim marzeniu;-) I dalej będę sobie w garach mieszać bo to lubię:tak: Tworzyć coś od podstaw sama i z każdym machnięciem łyżką nadawać temu smak... Moje drugie ja to gary:-D
Isabela mam nadzieję, że już się lepiej czujecie? jest coś w powietrzu bo słyszałam o takich sensacjach od kilku osób. Zdrówka.
Agnieszka baw się dobrze;-) A co Ci się takie sprzątanie włączyło? Już wiosenne porządki?
Mamusia oby wsio było ok. Siły i zdrówka.
Onka to ja ciągle chyba brudem zarastam, u mnie zwyczajowo w sobotę się sprząta albo w piątek jak J ma 1 zmianę i jestem sama przed południem. Od kiedy mamy psa niewiele się zmieniło, tyle, ze odkryte trochę zamiatam i machnę na mokro, bo łobuz mi karmę żre tak, ze wszędzie leżą kawałki:-D

Zielona
mam nadzieję, że ta prawa ręka też się wreszcie zrośnie. Gips w zumbie nie przeszkadza, dla chcącego nie ma problemu;-)

Maonka wyślę Ci zdjęcia jak się zbiorę, na razie to nie mam kiedy po tyłku się podrapać bo J na 2 zmianę i ja sama ze wszystkim.
To u Ciebie jeszcze taniej... Dobrze, ze ja mam za free jak coś;-)

Aniam przypomniałaś mi :zawstydzona/y: jeszcze dentystę muszę umówić:no: gdzie ja to wcisnę:szok:

Kolejny tekst młodej

P: mamusiu zjadłabym dużo lodów
Ja: ale ty nie możesz jeść lodów
Paula z miną złośliwą idzie do taty i mówi:
tatusiu zjadłbyś dużo lodów?;-):-D
Jacek: ja nie chcę lodów a Ty nie możesz jeść
P: ale mogę jeść ciasteczka tatusiu:-D

I jeszcze jeden
P: mamusiu teraz nic nie będę mówiła
Ja wznosząc oczy ku niebu: Boże, żeby to tylko była prawda...
P: bardzo śmieszne mamusiu:sorry2:

Mam wesoło, na wszystko jest gotowy tekst, zasłyszany od nas ale to szczegół, ważne, że użyty w odpowiednim kontekście:-D

Trole śpią, S też, psy też , tylko Marlenka szaleje :-)

Onka
że niby ja gaduła :-D w sumie masz rację jak my się z dziewczynami dosiądziemy to pogaduchy do późna uskuteczniamy a rano chrypa na całego :-D Jak już Helenka wybierze kolor płaszczyka na wiosnę to się odezwę:tak:

Maonka w sumie nie jest po drodze, ale jak następnym razem będziemy to się na kawę do ciebie wprosimy, adres znam ;-) Jak byś wcześniej w naszej okolicy była to zapraszam , z Wrocka cię mogę odebrać:tak:

Aniam mówisz że wszystkie drogi prowadzą do Żyrardowa :-D Pomyślimy jak żarełko urośnie to przynajmniej wam dostawę kurczako-indyków zrobię.J się ucieszy :-D Ja jutro po maskę dla Mateuszka jadę, fajnie już ten aparat mu zęby przesunął, teraz tylko maska i powinno wszystko do wakacji się ułożyć.

Dorotko teksty Pauli boskie. A kości jak to kości w tym wieku mają prawo boleć ;-):-D Też uwielbiam zapach obiadu w domu;-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry, od 2 godzin siedzę i grzebię w necie. Sebek też dziś spać nie może, wczoraj w przedszkolu spał i dziś o 4 obudził się. Już nawet gofry zdążyliśmy zrobić i wtrąbić :-D

Gosienko no to muszę szukac wielkiej walizy - bo pamiętasz, że ja pociągiem jadę i nie mam wiele możlwiości gabarytowych.
Dam rade

Elwira - cena zaporowa. Nie wie kiedy takie cudo się zwraca. dania pewnie pyszne ale to i z parowaru szybko, zdrowo i smacznie a cena 10 razy mniejsza. No dobra chleba nie upiekę ale robie to w piekarniku, masła też nie ukręce ale cóż bez własnego masła da sie zyc

reklama
witajcie

u nas nic nowego mąż siedzi na zwolnieniu z Wiktorem a ja w pracy. Dzisiaj zabieram małego na SI bo mi dom rozniesie tyle ma energii - nic nie można z nim ćwiczyć bo nie wysiedzi:-D wczoraj wieczorem grał z tatusiem w piłkę a ja stałam i broniłam TV przed demolką:-D Kupiłam mu puzzle 15 el. jako że ostatnio ładnie ze mną układał ale wczoraj wszystko fruwało w powietrzu:zawstydzona/y: malowanie też było beeeee

Gosieńko super że ferie udane . Ja też nie posiadam FB więc nie jesteś sama;-) Fajnie że możesz zacząć biegać , ja niestety nie mogę ze względu na moje stawy. Powinnam mocno schudnąć ale nie daję rady:zawstydzona/y: ach ta moja miłość do słodyczy. U nas skończyli właśnie budować basen i już od tego miesiąca jest otwarty więc jak pogoda się ustabilizuje to mam zamiar wybrać się z małym - jestem ciekawa jak się zachowa, z wanny nie można go normalnie wyjąć , staczamy codziennie o to bitwy:-D

Agnieszka jak tam lepiej już się czujesz? Zdrówka dla M oby się bardziej nie rozwinęło.

mamoPaulinki zdrówka, trzymam kciuki aby udało się coś zadziałać z psiakiem i go ułożyć tak aby nie było już więcej problemów

Aniam trzymam kciuki za wyniki Szymka, aby nie trzeba było interweniować chirurgicznie. Ja też chyba powinnam zrobić małemu pokarmowe ale na razie kasy brak a na NFZ terminy z kosmosu

Isabela, mamusiu
zdrówka dla was

zielona
ty bido nasza współczuję oby szybko zrosło się wszystko i przestało boleć
maonka to u was imprezowo:-D jak widać
elvi gratuluję zakupu ważne abyś ty była zadowolona - nie na moją kieszeń półki co, ale może kiedyś jak wygram w totka:-D

Do góry