reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

aga ty wszystko w PL:) Ja na dyżury jeździłam na Zimowita - zero kolejek, przyjmowało 2-3pediatrów i automatycznie w dyżurce mówili do którego gabinetu masz iść.

u nas nocki przesypia ale jak zaczną wychodzić to pewnie skończy się sielanka. póki co dolne lewe dziąsło nabrzmiałe i gryzie wszystko co napotka, palców praktycznie nie wyciąga z tego dziąsła - no chyba, że chwilowo jak maść działa:/

idę spać, całuję was laseczki!

reklama
Aylin cudny ten płaszczyk!!!

.

hehe na przyszły rok bedzie bo duzy. Ale za ta cene zaryzykowałam :p

aga - Ty go znasz najlepiej. Ale jesli to taki sknera to tym bardziej nie sadze, ze by jechal do PL (droga, noclegi, tlumacz, prawnik) po to, by uzyskac prawa do Antka (zwiazane znow z kosztami - podrozy na wizyty, spedzanie czasu). Tak by mogl zrobic tylko ojciec, ktory bardzo kocha swoje dziecko albo bardzo nienawidzi jego matki. A jezeli mu chodzi tylko o pieniadze to najwyzej by sie wykrecal z alimentow w DE. Jezeliby mu sie udalo to (przy uznanym ojcostwie) dostalabys alimenty od panstwa niemieckiego - dla Ciebie wszystko jedno skad, bo ich wysokosc i tak jest ustalana na podstawie przelicznika z tabel düsseldorfskich. Takze wydaje mi sie, ze fakt, czy bys wystapila o uznanie ojcostwa czy nie, nie wplynalby na to, czy on chcialby praw do Antka czy nie. Moglby przeciez sam wystapic o uznanie ojcostwa, gdyby nagle sie "nawrocil". Rozumiem Twoje obawy, kazda matka by je miala w Twojej sytuacji ale mysle, ze ryzyko jest bardziej statystyczne niz realne.

no własnie - Aga jeszcze jest jedna kwestia którą Aronia poruszyła. Co z tego ze ty nie zlozysz o alimenty bo boisz sie tychwizyt, kontaktów itd skoro jego i tak w pewnym momencie moze "oswiecic" i postanowi sam udowodnic ojcostwo??

Aylin hahaha fajny z niej pomocnik :-D:-D, moja ostatnio też wszystko mierzy :-):-) bo widziała że ja się mierzyłam to teraz wszystkim stopy mierzy. kolana, ręce :-):-)

u mnie jeszcze buty zakłada :) dzis próbowała swoje ubrać T :p różnica - ona rozmiar 21 tatuś 45....

a u nas zadnych paitek na widoku a nocki i tak kiepskie :rolleyes2:

ale u was to nic nowego... u nas zresztą też cudowne nie sa.

No i już po kursie...uuffff.... Umiem teraz oklejać taśmami, więc jak któraś ma jakiś ból, to zapraszam ;)

Niespodzianka - "cały lokal pełen facetów" :D :D :D

Ja niedługo będę miała meeeeega babski wieczór. Wyprawiamy koleżance panieński - 3 dniowy w Sopocie!! W weeekend majowy :D będzie nas ok.10 dziewczyn w tym moja Sis. Normalnie nie możemy się doczekać :D

Aronia - to trza zacząć działać i wrócić do odzyskania energii !!!

Mój małż wyleciał zagramanicę poznać swoją nową firmę, w której od niedawna pracuje i wraca w piątek ( AYLIN ;) ) z tym, że do mnie jutro przyjeżdża kuzynka, więc bede miala towarzystwo i babskie wieczory przy winku :D

Ja pierdziele, nie wiem co z tym BB, nie mogę Was rozczytać. Któraś też tak ma na androidzie??

Muńka :) hehehe czyli obydwie za slomiane wdowy robimy. Ja tam lubie tak od czasu do czasu. Jutro moze dziecine na basen zabiore.
A towarzystwa kolezanki zazdrościłabym gdybym do pracy nie musiała chodzic....

A i posprzatałam ciuchy - w efekcie brakuje mi na lato jedynie butów. Bo 2/3 posiadanych zasobów jest w sam raz. A biorąc pod uwagę szczupłośc dziecia nie sadze aby to sie zmieniło. A oprócz butów nadal szukam sukienki na wesele dla niej :p

Witam! :-)
Fajnie, że jest ta nowa opcja "lubię" pod postami :tak: Zastępuje zbędne słowa ;-)
maćku to masz blisko do Wielenia :-D:-D, może będę jechała w wakacje tam i jak jeszcze dasz radę to się spotkamy :-)
Nie jeżdżę tam, bo jak dla mnie za duży spęd, ale dla Ciebie mogę zrobić wyjątek :tak:

Gratuluję 3 kg na minusie! :-)
Bylam wczoraj na babskim wieczorze i polowe uwazam za udana :p Najpierw poszlysmy do pubu z densflorem i bylo spoko. Muzyka niezbyt glosna, mozna bylo pogadac, posmiac sie. No i caly lokal pelen facetow ;) Pozniej jedna z nas (nie znalam tej dziewczyny wczesniej) stwierdzila, ze zmieniamy miejscowke, ona nas zaprowadzi, bo wie gdzie jest super klub. No i trafilysmy na "wiejska dyskoteke" Muzyka "umc, umc" tak glosna, ze nie slyszalysmy nawet krzyczac sobie do ucha, faceci w opietych koszulach, rozpietych na torsach, dziewczyny w miniowach trzepiace sie wokol nich prawie do rytmu :-D:dry: No nie moj klimat. Zwinelam sie ok polnocy. Nawet kaca nie mam ;)
Zazdroszcze! :sorry2:

Ja się skuplowałam na podyplomówce z laską, która również jest w ciąży. Czasem zostajemy na noc w Lesznie. I w piątek właśnie tak siedziałyśmy w pokoju przy piwie 0% i czipsach i marudziłyśmy, że sobie zły czas albo na podyplomówkę, albo na ciążę znalazłyśmy... Bo tak to byśmy się już upijały i uderzały na imprezkę... ;-)

A na taki domek mnie na razie nie stać :-(, on troszkę kosztuje
W Czaczu ich sporo widziałam, ale nigdy nie pytałam o cenę. Niedługo się tam wybieram, więc obczaję sytuację, bo też by się nam przydał :tak:
alijenka wiem, te domki nawet używane drogie:szok:
Ile?
Całkiem niedawno był taki domek chyba w Tesco za 300 zł, więc całekim "taniio" :tak:

Na balkon tysi chyba kupie :) domek. Bo teraz ma namiot z ikeowa w którym uwielbia siedziec.

Maćku a my moze w czerwcu sie zobaczymy:)

Poza tym w piątek zaliczylam 2 imprezy. Najpierw firmowy dzien kobiet. A potem wyjscie z kolezanka - obydwie mudialysmy soe odstresować. Stres po 5 piwach odszedl :) i powiem wam ze mój zakupoholizm przy jej to pikuś

Hej,

Niespodzianka no to sie pobawilas :tak: Fajnie, tak jak piszesz przynajmniej połowa imprezy udana :)

aga zdrowka dla Antka :tak:

Alijenka gratuluje utraty kilogramów

Aylin ale super zakupy :-) A ceny rewelacyjne :tak: No i fajnie, ze sie odstresowalas ;-)
Munka Tobie tez sie super impreza szykuje :-)

Ach jakos mi cieżko sie wbić po przerwie no ale teraz juz bede na bierzaco.
cały weekend sprzątanie, pranie itp. Ale juz wszystko zrobione :tak:
Jutro rano do przedszkola. Maz juz w pracy wiec wszystko wraca do normy :-D

hej kobiałki

No mała spała do 6.15 :-D

maćku to w Wieleniu się teraz taki spęd zrobił ????????????????? Jeździłam tak jakieś 15 lat pod rząd na wakacje z rodzicami i było w miarę spokojnie, za to nie nawidzę Boszkowa bo tam to katastrofa jest!!! No to w razie czego możemy się zmówć np. w Brennie ale tam chyba też dużo ludzi. Ja ostatnimi czasy jeżdżę do Nowego Dębca ale to z drugiej strony Leszna
hmmmmmmm 300 zł za taki domek :-:)-:)-(

Muńka wow co za panieński !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aylin moja notorycznie chodzi w kapciach moich lub tatusia i tak samo mój K ma 44 także komicznie to wygląda

polaa dobrze że wszystko powoli wraca do normy także Ty też do nas wracaj :-):-)

maćku aylin alijenka czasem lepiej dołożyć za coś porządnego lub kupić używany taniej. P ma po innych Little Tikes a on nowy od 500zł na allegro. Ale ciężki, solidny, stabilny i na dworze służy już 7 rok a nie wyblakł:) Jak u mnie wchodzą trzy dziewczynki i skaczą tam, przepychają się to on nie drgnie. Otwierane okna, cały zabudowany i z przodu jeszcze ogródek:) I trzeba uważać, bo to zakup na lata, sąsiadka kupiła w Leroy Marlin taką tandetę, że szok. Wiatr wieje to rozkłada się, dzieci latają to się chwieje, nogą zahaczą próg i przewraca się, a ma to: Domek dla Dzieci XXL z BALKONIKIEM _Gratis KACZKA_ (4016633225) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

I tak w ogóle witam się, bo P wstała o 6.45!!! Rano wypiła cały kubek 330ml herbaty, skończyła się i awantura, że już nie ma więc pobudka:/

reklama
Do góry