reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam,

wybaczcie ale nie czytałam, głowa mi pęka. Masakra jakas a mnie głowa prawie w ogóle nie boli, bardzo rzadko. W południe mnie juz cos bolała ale poszłam popołudniu z chłopakami na spacer i trochę przeszło a od dwoch godzin to samo ale jeszcze bardziej :-(

Jedyne co rzuciło mi sie w oczy to piękny brzuch josie :-) W końcu sie doczekałam :-D Pierścionki tez super ale brzuszek ładniejszy ;-)

Munka u nas tez imprezka urodzinowa w sobotę 14-tego :tak:

Hatszept ale slodziak z Piotrusia, chyba mu smakowało ;)

reklama
Gerlz, to był dzołk z tym sprite'm!!!!! ;))) - dlatego zamiescilam "oczka" ;))) byłam ciekawa, czy mnie zlinczujecie, czy nie ;)
moja mama przyniosła wczoraj w butelce po sprite kompot z jabłek (nigdy nie slodzi) - P.go uwielbia, wiec walil prosto z butli ;)
Ale dzieki Aronia za czujność (kisss)...nie wiem jak moje dziecię zachowywaloby sie po tylko puszce coli/fanty itp :///
zreszta on nawet jeszcze nic gazowanego nie pił :/

Ostatnia edycja:
Munka - z tancami :szok: Oj bedzie sie u Was dzialo :-)

kasiekz
- mamy jeden obczajony hotel, jest na prawde genialny i na dluzsze pobyty lepszy dla niej niz u tesciow. Mieszka tam zawsze z jakims kumplem, pol dnia na wybiegu, do tego spacery z watacha psow do lasu. Jak podjezdzamy pod brame to ona juz merda ogonem, wiec zle jej tam nie jest. Psy w takich kwestiach nie klamia ;-) Wraca w top formie, naladowana optymizmem :tak:Ty sie wiec tak nie odgrazaj, ze "ostatni raz", bo przeciez nie bedziesz psa trzymac na plazy nad Morzem Srodziemnym :baffled: Lepiej jej z kumplami w lesie.

josie - no a nasz wlasnie "poszedl" w przyimki ;-) Ciekawe... ma ktoras z Was schemat kolejnosci opanowywania czesci mowy? Istnieje jakas "srednia krajowa"? Munka, Tobie moze sie obilo cos o uszy ? ;-) Fascynujace jak dzieci sie ucza :-)

hatszept - tak podpuszczac niewyspana przeziebiona :growl: ;-)

Ostatnia edycja:
Munka, moja mama z ciocia były z nami przez pierwszy tydzien (27.04-4.05) i płaciły po 2500zl...ok...mozna lecieć i za 1000zl, ale uważam, ze nie jest to jakis kosmos cenowy, choc fakt....im bliżej lata tym tam drożej oczywiscie....:/ ale uwazam, ze sa warci wyzszej ceny...mnostwo udogodnien, darmowe wifi w calym hotelu ;)))-przeciez bylam z Wami niemalze online ;) nie wspominajac juz o infrastrukturze dla dzieci-bajka!!! Oddzielny budynek dla nich z atrakcjami. Jedzenie, pokoje itp. itd. Moze pojedziecie z nami na następna majowke???

Piterowi przeszła goraczka, a Paweł od poniedziałku do wczoraj w nocy 39-40stop gorączki...:/// lekarz nie wiedział co to...(u młodego moze ostatnia piątka)...no i co to bylo?????

Ostatnia edycja:
Hej

Josie żyje :-D Brzusio piekny, jakby odciaić głowe to ja z drugiej ciązy :-D Pierścionek skromniutki w moim stylu :-)
Kasiek -spakowana??? Historia z cyrku - wrrrr. Odrazu przypoimniał mi sie film "woda dla słonia". Ogladałyście???

Pola - jak głowa??? Ja teraz jak tylko zaczyna mnie boleć to natychmiast pigula, minęly te czasy jak samo przechodziło.

Aronia - no to czas na odpoczynek :tak: U nas tez duzy skok z mowa, ale nie az taki jak u Was. Jak napisałaś "tufafa" to myslałam ze żyrafa, ale jak napisałaś Tufafki to wszystko było jasne :))

Hatszept - ja zauważyłam oczka ;-) 2500/za tydzień/za osobe to dla mnie kosmos, ale u nas zarobki kiepskie :-(
Aga przykro mi ze wyjazd nie wypalił

Wiecej nie pamietam.
Teraz o wizycie.
Ponad godzina rozmowy i na koniec, ze Adi jest grzecznym dzieckiem, ale tzreba mu postawić jaśniej granice i musi poznac konsekwencje sowich czynów. Ogólnie jestem dobra matka i dobzre ich wychowuje, ale jeste m za mało asertywna. ( zapisałam sie na kurs komunikacji i asertywności) Z tego co opisałam to pani psycholog powiedziała ze ona nie wiedzi nic niepokojacego, Adi poprostu nas sprawdza. A my trochę za bardzo chcemy zeby był gzreczny,za duzo od niego wymagamy. Przed pójsciem do psychologa zrobiłam wywiad z przedszkolankami, były podzielone, jedne mówiły ze troche grzeczniejszy, ale dalej łobuz, drugie ze Adi normalne dziecko, raz grzeczne raz nie itp. No i wniosek ze Adi róznie moze sie zachowywać przy róznych paniach, bo np jedna lubi,a druga nie. Pojawienie sie drugiego dziecka nie musi oznaczać zmian w zachowaniu natychmiast, moga sie pogłebiać i nawet jelsi sie staramy najbardziej jak tylko mozna i stosujemy wszytskie madre rady to dziecko i tak myśli co chce i zachwywać moze sie róznie ( a my nawet mozemy niepowiazac tego z młodszym rodzeństwem)
Mam przeczytać ksiażke : "Kiedy pozwolić, kiedy zabronić" MacKenziego i spróbować zastosować sie do rad ( podobno świetna) i za 3 m-ce nastepne spotkanie.
Rozmawialam jeszcze na temat kar i nagród. raczej nie karać a nagradzać, nie karcić ale chwalić, jasno stawiać polecenia. Klaps to nic złego ( ale nie w formie kary), jezeli dziecko na pzrykład wpadnie w histerie, działa wtedy "otrzeźwiajaco". Jak ze wszystkim nie pzresadzać.

Aaaaa i chyba bede wychodzic codziennie wieczorem ( wczoraj byłam na siłce). bo m tak sie zajał dziećmi,ze Mati nawet nie jęknał w nocy. Rano wstałam w szoku i az sie zapytałam czy czegoś mu nie podał :-D

Ailjenka - dziś zobacze te ciuszki i spóbuje spakować.

Hatszept - a wzieliście pod uwagę jakiś "tamtejszy" wirus??? Zdrówka dla P

Ostatnia edycja:
Wczoraj byla y Claire wiec nie wiem, a tak się zastanawiam czy to nie od nowej piżamy bo jej nie wypralam a Pe ją w nia ubrał. Wczoraj wieczorem jak wychodzilamtdo szkoły to mi się wydawało ze miała na szyji ale Pe ja kładł i mówił ze nie widział nic, ale to facet!

reklama
Problem w tym że nie ma wapna ani nic na alergie w domu :-( Perła teraz śpi bo pobudka oczywiście o 5 :-/. Umowilam ha do lekarza na 10: 20 (naszego czasu ;-)) zobaczymy co powie. Dzięki Andzia.

Do góry