reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Anuszka, ja miałam od rodzinnego... mimo że lekarz w klinice "oferował" L4 ale wolałam od zwykłego lekarza żeby pytań nie było w pracy ...
U lekarza powiedziałam o in vitro i że chcę zwolnienie bo mam dużo stresów w pracy, a chciałabym odpocząć no i dostałam na tydzień bez problemu ;)

reklama
Hej kobietki po dniu pełnym wrażeń wreszcie mam chwilę żeby się do Was odezwać . Mąż zabrał mnie na kolację i zakupy dla poprawy samopoczucia więc dlatego tak późno.:happy:
Anuszka trzymam mocno kciuki ja też bym na Twoim miejscu poszła na L4 po co Ci dodatkowy stres lepiej odpocznij sobie w domku :tak:
Miałam dzisiaj wizytę u inmmunologa dr S, było bardzo miło tym razem to ja się spóźniłam a ona stwierdziła że za to że ostatnio ja czekałam to jesteśmy kwita :-D. Kobietki muszę brać dalej encorton dalej w tej samej dawce czyli 20 mg dziennie bo jest to jedyna dawka która działa na komórki NK , za cztery tygodnie badanie kontrolne i dodatkowo mam zrobić cytokiny :baffled:. Jeżeli za miesiąc wynik będzie bez zmian to dostanę na kolejny i wtedy jeżeli nie będzie rezultatu będę musiała zrobić przerwę żeby nie narobić sobie problemów z nadnerczami. Łącznie można leczyć się encortonem 3 miesiące .Pytała co myślimy na temat wlewów ale niestety dla mnie to za duże pieniądze tym bardziej że sama przyznała że nawet na trzech może się nie skończyć :szok: i że to olbrzymi koszt. Powiedziała mi jeszcze jedną ważną rzecz ze stres też mam olbrzymi wpływ na poziom komórek NK a także nawet drobne infekcje a ja byłam przeziębiona jak robiłam badania więc pocieszam się że może po tym miesiącu coś się ruszy, Powiedziała że nie może niczego zagwarantować bo zdarzają się przypadki że encorton po prostu nie działa, i co najważniejsze że nie może stwierdzić czy jak bym podeszła nawet z takimi wynikami czy by się nie udało , ale ja nie mam zamiaru ryzykować. Ogólnie wyszłam podłamana ale nic nie mogę zrobić pozostaje mi unikać stresu i czekać .......
Dziewczyny czy może ktoś mi napisać o tych cytokinach ona mi tłumaczyła że w ten sposób można się dowiedzieć z jakiego powodu NK mam takie duże przynajmniej tak zrozumiałam, ale może któraś z Was może napisać mi coś więcej.
AniuM udanej jutrzejszej wizyty :-)
Kasik mam nadzieję że może Tobie lepiej pójdzie.

MAJ:

20.05.2014 AniaM spotkanie z maluszkami (może będzie wiadomo kto tam jest)

21.05.2014 GizaS podglądanko
22.05.2014 Bibi wizyta pęcherzykowa
22.05.2014 Agaawa spotkanie z Panią embriolog i lekarzem
26.05.2014 Genna wizyta przygotowanie do crio
27.05.2014 Magda_7891 wizyta pęcherzykowa a może będzie już serduszko...?
27.05.2014 Bernadka wysoka beta
27.05.2014 Ewelina.br testujemy
29.05.2014 Smerfeta wizyta u prof. Malinowskiego
29.05.2014 Bibi wizyta serduszkowa

CZERWIEC :

02.06.2014 Chloe wizyta start stymulacji
13.06.2014 Hania wizyta
14.06.2014 Anulla28 wizyta przed crio

AniaM - czekamy na relację ze spotkania :)

Tak patrzę na ten nasz kalendarz, jakoś tak opustoszał odrobinkę - odzywajcie się Dziewczyny ;)

Witam
Z kalendarza wygląda że tylko ja się chyba teraz stymuluję:sorry2:w przyszłym tyg punkcja i mam nadzieję że transfer, 29 maja mam 30 urodziny-bety to na pewno nie zdążę zrobić ale może będę miała już malucha pod serduchem :sorry2:

Miłego dnia dziewczyny:tak:

GizaS , fajnie w urodziny ;) maluszek zrobi Ci napewno prezent i zostanie z Tobą :)
Maj chyba szczęśliwy jest z tego co zauważyłam ;) oby dobra passa trwała długo :tak:

reklama
Do góry