reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Darunia- Trzymam kciuki

Elifit- Właśnie a jak byś wolała:))? Niestety ja nie wiem co się robi jak zostanie wykryty paciorkowiec.. Dopiero wczoraj oddałam wymaz do badania. Muszę się doedukować..

reklama
Elifit, tu piszesz. Kurcze, nie wiedzialam, ze z paciorkowcem idzie sie do pszitala. To standart wszedzie? Mtslalam, ze daja antybiotyk dziecku po porodzie. Hmm.
No nic, najwazniejsze, zeby bylo ok, niewazne jak urodzisz. Trzymam kciuki.

Darunia, bedzie dobrze, zobaczysz :-*

Undomiel, jak to nie ma powodow, zeby robic dopplera? Jak nie robia, to skad maja wiedziec, ze potrzeba?

Elifit z tego co czytałam to paciorkowcem dziecko może się zarazić podczas porodu, Tobie pewnie jutro dadzą już antybiotyk, porozmawiasz z lekarzami i będziesz wiedzieć na czym stoisz, powodzenia
Darunia trzymam kciuki

Hubson na którymś wątku było o paciorkowcu. Standardem jest antybiotyk dla matki- nazywają go okołoporodowym - 1 dawka 2ml, później co 4h 1ml. Ja tak miałam i tak mi teraz lekarz mówił. Ja po odejściu wód miałam 4h aby zgłosić się do szpitala w celu podania mi antybiotyku. Jak nie zdąrzą podać matce to podają dziecku.

Elifit, to dobrze, ze sie tak troszcza. Juz myslalam, ze cos nie tak siecdzieje... Ale na szczescie nie :)

Darunia, no i super. Naprawde :) To bedzie juz 37 tc lecial i Twoje dzieciaczki sobie swietnie poradza :) Zadowolona jestes z takiego obrotu sprawy?

Gib, dzieki za info. Albo jutro albo w poniedzialek odbieram wyniki posiewu. Troche sie stresuje.

reklama
Noo jak na ciążę bliźniaczą to na prawdę super ten 37 tc. Dzieciaczki super sobie dadzą radę!

A ja dzwoniłam by umówić się na wizytę i nie ma kurde miejs za 2 tygodnie! Coś wymyślę.

Do góry