reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Wg standardu okołoporodowego, a raczej tego rozporządzenia ministra zdrowia hiv powinien być powtórzony i zrobiony hbs, a kiła i hcv może być powtórzone jak jest zwiększone ryzyko. Ja mam w karcie ciąży plac na 2 wyniki, więc widać powtarzają wszystkie 3, plus robią hbs.
A niech badają :)

Jak by któraś chciała poczytać, to proszę:
http://www.rodzicpoludzku.pl/images/Standard_X_12_2012r.pdf

Ja mialam badania zlecone raz. Podejrzewam, ze gdybym poprosila o powtorzenie np toxo, to gin zapytalby czy cos mnie martwi i dal skierowanie. Ogolnie wyglada to tak, ze on zlecil wszystko co potrzebne i standardowe, ja wykonalam i koniec :p

Po piątkowej wizycie w zasadzie żadnych nowych wieści nie miałam. Ale uświadomiłam sobie podczas badania, że ten cały poród będzie bardzo boleć.
Muszę zrobić badanie w kierunku cholestazy i poza tym żadnych innych nie. Wyniki w normie. Dziecko jest wysoko, tętno 145, szyjka trzyma. Nie zapowiada się, żeby mała przed lipcem miała się ewakuować.
Zadałam kilka pytań ale na więcej brakło mi weny:
Skurcze - to normalne,
drętwiejące palce - przecież jest pani w ciąży (pić więcej i potas przyjmować w owocach i warzywach),
moje ciśnienie niskie 100/70 ale specjalnie nikogo nie zainteresowało
USG nie zrobił. Taka rezygnacja mnie jakaś ogarnęła, że w zasadzie podczas wizyty prawie się nie odezwałam. Nie chciało mi się nawet dopraszać o USG. Niby miałam na karteczce pełno rzeczy zapisanych ale jakoś to olałam. Następna wizyta za dwa tygodnie 28, wtedy bez USG i KTG nie wyjdę.

Michalina oby to podejrzenie cholestazy było pomyłką!

Mi też by gin nie zlecał tej kiły nawet, ale na stronie szpitala mają napisane co wziąć, więc poprosiłam o skierowanie:

• grupę krwi - wynik oryginalny
  • w przypadku czynnika RH(-) wynik przeciwciał
  • wyniki badań laboratoryjnych: morfologia, mocz, HBS, WR
  • badania USG
  • książeczkę przebiegu ciąży
  • wypisy szpitalne w przypadku hospitalizacji w okresie ciąży

reklama
Do góry