reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Agulam - 3300?? OMG hihi, może przystopuje :)

Michalina - jak po wizycie?? gdzie jestes??

Co do usg to miałam co 6 tyg, na co drugiej wizycie. Wydaje mi się to tak akurat, w przypadku kiedy oczywiście nic podejrzanego się nie dzieje. A jeśli mamy możliwości podglądania, naprawiania i reagowania jeszcze jak dzidzia jest w brzuszku to myślę, że jak najbardziej trzeba z tego korzystać.

Ja też miałam dzis wizytę. Byłam pewna, że już coś tam sie dzieje ale jednak kompletnie nic. No szyjka skróciła się o niecały cm, teraz ma 3,5. Jagódka pozostaje Jagódką, mam nadzieję, że juz nie zrobi mi niespodzianki heheh. Waży 2,5 kg ale mieści się w normie. Za dwa tygodnie kolejna wizyta, już ostatnia i mamy ustalać datę kiedy mam pojawić się w szpitalu. Trochę to bez sensu bo myślałam że jedzie się wtedy jak zaczyna się akcja p. Może chodzi o to, że wtedy kiedy ma dyżur, albo o czas po terminie. Nie dopytałam

reklama
Ja nie Jagódka, ale mój lekarz po wczorajszym usg orzekł, że w razie akcji nie trzeba nic powstrzymywać. Ale ja bym wolała, żeby Junior jeszcze posiedział, u mnie zresztą porodu ni widu ni słychu ;-)

jak widac, co lekarz to opinia.

Dziewczyny, gratuluje dobrych wiesci z wizyt. Jeszcze Michalina chyba sie nie odezwala tylko.

Ninja co za buc! Bzdurą to jest fakt że on jest ginem.
A na usg możesz iść do tego z Luxmedu?

Właśnie chyba się wybiorę. Muszę sprawdzić czy pakiet mi to obejmuje, ale nawet jeśli nie, to zapłacę.

(...)ja dzis zalizcylam ktg +przeplywy u swojego lekarza ,podczas ktg dzidzia spała.kolejne ktg w niedziele,znow musze jechac jak bedzie dyzurowal w szpitalu.dzidzia wazy 3300 ,ciaza donoszona,moge rodzic....

hu hu ładnie :)

------------------

To gratulacje. Ostatecznie ten piątek 13 nie był taki zły jak widać :)

W 10dni pół kilo? OMG strasznie dużo.. A ciąża nie jest jeszcze donoszona, za 4 dni będzie, także się wstrzymaj, bo chyba wcześniaka nie chcesz?

Agulam moja Ola w 36tc 3500 wg usg, a cc w 39,0tc 3880, łozysko miałam duuuuuże i jeszcze nie było do końca zwapniałe, więc jakbym miała czekać, aż sama wyjdzie, przekroczyłaby 4kg jak nic
wzcesneijszze usg bylo w gabinecie lekazra ,towczoraj w szpitalu,ale wsio mozliwe ze tyle przybralo jak widacna przykladzie malgosi;)

wg mojego lekazra ciaza donoszona ,mam nadzieje ze wytrwam jescze tydzien:)

&&&&&&za dzisiejsze badania i wizyty:)

jeżeli chodzi o usg, to pierwsze 2 ciąże chodziłam na NFZ i faktycznie miałam tylko 3 usg.. i to raczej na kiepskich aparatach, ale prawidłowe ciąże i nie wiem czy dlatego, że byłam młodsza, nie miałam ciśnienia na więcej, dokładniejszych badań..
dzisiaj jestem starsza ;) i bardziej bojaźliwa.. a też mam większy komfort finansowy, więc mogę poszaleć i chodzę prywatnie - żeby nie czekać w kolejkach i mieć miłą, kompetentną lekarkę, która odbiera telefon o każdej porze - usg miałam tyle co wizyt, wiadomo - genetyczne trwały po 40 minut (3 obowiązkowe), a te inne to tak 10minut - pomiary, ocena przepływów itd.

w tamtych ciążach wystarczały mi te 3 usg, ale teraz naprawdę mam niesamowity komfort gdy widzę bobasa każdorazowo i doceniam :)
nie mniej jednak gdybym cofnęła się te parę lat i tak bym ciągnęła na NFZ, bo mieliśmy wtedy inne wydatki. Ale cieszę się, że wtedy rodziłam dzieci, byłam młodsza, zdrowsza i miałam więcej sił.

reklama
No i po wizycie, jak to ładnie lekarz określił... bez zastrzeżeń.
Nie miałam dzisiaj USG (byłam w zastępstwie u innego lekarza, mój zawsze robi), ale idę do swojego za 2 tygodnie, więc nie będę rozpaczać. Szczególnie, że niektóre z Was mają tylko 3 USG.
Bynajmniej z szyjką w porządku. Jako, że hemoglobina mi spadła, dostałam zalecenie jeść żelazo... a tak tego nie chciałam. Zobaczymy jak zareaguje, może nie będzie źle. A no i przytyłam 1kg w 2 tygodnie :-p

Do góry