reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Josie no to widzisz ładnie Franiu przybiera i oczywiście kciuki za Jasia będą mocno trzymane!!!

Ja Was czytam, ale jakos przygasłam ostatnio pewnie dlatego, ze już lipiec i niedługo zmiany się szykują :(

reklama
hej kobiałki

Dziś mam nowe wyniki

Fosfataza alkaliczna 392 norma <281
Fosfor nieograniczony w surowicy 5,5 norma 3,4-6,00
Wapń całkowity w surowicy 10,07 norma 8,8 - 10,80

Fosfataza strasznie przekroczona :(
Czekam na jeszcze jeden wynik poziomu wit D ale na to czeka się około 10 dni

Kasienka malutka śliczna :-):-)

kasiek moja w ogóle nie jada kolacji tylko dalej wciąga mleko

moni, zaza ja wczoraj piwko uskuteczniałam ale na ogródku tak że moja mała poszła spać na brudaska bo późno przyszłyśmy i po wypiciu mleka zasnęła mi w łóżku

Aylin no właśnie masz rację kac to nawet po flaszce całej ale nie po 3 lampkach wina :-D:-D, kuna Aylin nie znasz matki K ja chyba bym tam połowę swojego zdrowia zjadła przez tydzień, w tamtym roku mi 4 dni wystarczyły z nią. A ogród pokażę pokażę, a raczej podwórko ale niech skończą robotę.
Co do szczepień to się zgadzam ale chyba nie szczepienie na nic jest bardziej nieodpowiedzialne, a te co szczepią na wszystko hmmmmmmmmmmm ciężko określić, w sumie ja też na prawie wszystko szczepię oprócz rota no i teraz chcę na meningo szczepić ale nie wiem co z ospą no to prawie wszystkie szczepienia zaliczymy także ja się zaliczam też do tych nieodpowiedzialnych :-p:-p:-p

moni moja najczęściej nie śpi ale to zależy o której wstanie rano

josie &&&&&&&&&&&&

My po bilansie. 88cm i 11,5kg. Pochwała za gadulstwo pełnymi zdaniami. Wzrok, rogówka ok, słuch ok, kręgosłup prosty, tarczyca niepowiększona, ruch i te inne duperele też. Jedyne co to uznała, że trochę do środka chodzi i w przedszkolu będzie musiała chodzić na gimnastykę korekcyjną.

zaza dobrą masz głowę!

kasia.natka hahaha to się rozebrała:) Moja tez uwielbia na golasa:p

sylka powodzenia z tostami. U mnie nie przeszły:/

mooni moja śpi;) Zawsze obowiązkowo pada. Nie zdarzył się ani jeden dzień bez. My wszyscy długo spaliśmy więc liczę że i u niej tak będzie:)

josie a więc &&&&&&&&&&&&

aga
a no tak. To może spotkanko?

alijenka spox, ja też nieodpowiedzialna, bo olewam tylko ospe:D A te wyniki z dzisiaj to twoje?

muńka
P od zawsze na boso, w domu tylko, na trawie też. A na dworze w jak najbardziej miękkich butach (teraz te co wy z Decathlonu). Uważasz, że jak schodzą jej nóżki trochę do środka to powinna mieć buty te twardsze i z wkładkami, bo na necie wyczytałam, że buty to pic na wodę iż nic nie dadzą, a z nóżkami ma czas do 3-4rż i wtedy to się sprawdza?

Ostatnia edycja:
Jej ja wam nie pisalam ze my tez po bilansie. Wszystko ok. Oprócz wielkiego wpisu o treści niedowaga. A wazy 10.5 niecale bo w ubraniu i pieluszce. Chodzi ok, rozumie, zaczepia panie tylko nie mówi ale jako ze wszystko rozumie i pokazuje np w książeczce to powodow do niepokoju nie ma. A i wzrost 87 cm.
Sent from Nokia 920 using Tapatalk

Aylin właśnie tak zaczęłam robić. Odpuszczam. Chce to je, nie chce to nie zmuszam. Dzisiaj zjadł prawie połowę miseczki rosołu. Dobre i to.
Potem będę robiła sobie naleśniki z truskawkami to dam Sz. tyle, że z miodem (tylko jedynie miód może znaleźć się na naleśniku:sorry:).
A co do łóżka to tez sama jakoś nie wiem co ja chcę;-).

Mooni mój Sz. tez zalicza drzemkę, chociaż nie codziennie. To zależy o której wstanie rano i jak intensywny jest dzień. Jak nie śpi w ciągu dnia to też ok 18-tej zaczyna się snuć i pokładać. Ale wtedy zabawiam go tak do 19-20 i kładę spać. Jak zasnął mi raz po 18tej to pobudkę miałam o 5 rano i już nie zasnął. Ale tak jak u Ciebie na siłę nie da się położyć, musi sam chcieć.

Andzia, Zaza u nas problem polega na tym, ze Szymek nie chce nawet spróbować nic nowego. Reakcje ma taką jakby się bał, że chce go otruć czymś tajemniczym:szok::-D. Z naszych talerzy nigdy nic nie chciał podjadać, a nie raz próbowałam go zachęcić. I tak jak zaza pisze, też mówiłam jaka pyszna kanapka, czy jakieś inne jedzonko muszę zjeść szybko, żeby Szymek mi nie zjadł i efekt był taki, że karmił mnie bardzo szybko. A przygotowanym jakoś ciekawie czy śmiesznie jedzeniem po prostu bawi się a potem zostawia.

Aga głowa do góry. A cóż to za zmiany cię przytłaczają (jeśli można zapytać)?

Alijenka nie martw się na zapas. Dzieci morfologia często grubo odbiegająca od norm. Mój Sz. jak był młodszy też miał albo czegoś dużo za dużo, albo za mało i pediatra kazała się tym specjalnie nie przejmować. Podobno najważniejsze są białe i czerwone krwinki oraz hemoglobina. Jeśli te są ok, to resztą nie ma się co na zapas martwić.

Kasienka Sarunia jest śliczną dziewczynką. :tak:

Kasiek spróbujemy i zobaczymy.;-) Nas za gadulstwo na pewno nie pochwala. Sz. mówi ale pojedyncze słowa. Na całe zdania jeszcze muszę poczekać.

Lozeczko dla nunu będzie niskie. Zabudowane z 3 stron. Niskie w sensie max 15 cm nad ziemia. Z 4 strony sciagana barierka. I biale

aylin też normalnej długości na materac 2m? Podobne do łóżka P i też białe. Chciałam również niziutkie jak ty, ale M zachciało się szuflady pod spodem...grrrry!

Moja bratowa jest fizjoterapeutką pracującą z dziećmi i niedługo zacznie własną praktykę pod względem ortopedycznym;) Specjalizuje się w bobaskach. Oczywiście zadzwoniłam do niej spanikowana wizytą u lekarki (jakiejś młodej piczki na zastępstwo za moją). Przyjechała, zbadała bioderka, kolanka, popatrzyła na chód, coś tam zmierzyła i powiedziała, że P ma wszystko w normie i chodzi normalnie jak na wiek przystało;) Nie ma płaskostopia, a żeby prosto nóżki stawiać to na to dzieci mają czas do 4 rż i wtedy to się sprawdza;) Uffff, mega ulga. Ma dalej chodzić bez kapci i latać w miękkim obuwiu. LEKARZE, tylko wkur...człowieka!

PYTANIE
Znacie sposób na mszyce na iglakach...ARONIA jakiś naturalny, bo obok piaskownicy? Poza tym myślałam, że mszyca jest zielona. A na moich drzewkach są zielone i białe...bleee

Ostatnia edycja:
obiadek na jutro gotowy, kompot z rabarbaru i jabłek dochodzi :)
chyba dokończę to winko z wczoraj, bo mi się po nim fajnie spało :tak:

andzia
kciukasy za szpital
Josie i za Jasia również
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

czy tylko ja w pracy nie odczuwam wakacji i nadal zapierniczak jak dziki osioł????
nie jesteś sama, ja nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek będę mogła powiedzieć, że mam luz w pracy:confused2:

Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki śpią jeszcze po południu? Bo mój jakoś już nie chce spać on wychodzi z łóżeczka ja go wkładam i tak się męczymy tylko. A potem o 18 już marudzi tylko i obija się jak bąk. :szok:
tak, Sergiusz śpi popołudniu około 1,5 godz

Ja Was czytam, ale jakos przygasłam ostatnio pewnie dlatego, ze już lipiec i niedługo zmiany się szykują :(
tulę Aguś mocno!!!!

Dziś mam nowe wyniki

Fosfataza alkaliczna 392 norma <281
Fosfor nieograniczony w surowicy 5,5 norma 3,4-6,00
Wapń całkowity w surowicy 10,07 norma 8,8 - 10,80

Fosfataza strasznie przekroczona :(
Czekam na jeszcze jeden wynik poziomu wit D ale na to czeka się około 10 dni
dla mnie czarna magia te wyniki, ale pewnie martwisz się na zapas, bo te normy to nie zawsze są dobrze podane

kasiek aylin fajnie, że bilanse na plus! nas jeszcze nie zaprosili:confused2:

U nas na bilans yez nie zapraszają.
Sama dzw onilam.

Kasiek pokaz mozno pili. Powiem ci czy podobne bo moje to wkleję jak luba wizualke przesle.

reklama
aylin moje się robi, będzie w następnym tygodniu;) Na razie je widziałam, ale jeszcze do mnie nie przyjechało. Wtedy wkleję fotkę. 90x200cm, też trzy boki (ale chyba ten dłuższy niższy - już nie pamiętam:p). Z boku barierka przed wypadnięciem. Jedyne co to zazdroszczę ci tej wysokości:/

Do góry