reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Czesc mamusia. Gratuluje drugiej dzidzi :tak:

Happy sukienka sliczna .Ja ostatnio nakupiłam ostatnio sukienek i teraz je sprzedaje bo... sadze ze mam krzywe kolana hhahah ale mowia mi ze wydziwiam . Chcialam na wakacjach sobie kupic taka spodnice do samej ziemi ale K. mnie zrugał że mam dlugie nogi wiec powinnam je pokazywac a nie chowac :-D
Ja w dwa dni przed porodem wazyłam 71.5kg a przed ciaza 54kg do 172cm wzrostu :-D Ale bedac w 8miesiacu ludzie mysleli ze jestem w 4. A teraz zostalo mi jakies 2/3kg + wiec mam jakies 57kg

Kornelia wczoraj jak i dzisiaj nie chce spac. Tragedia. Mam dosc!!!!! Powodzenia dla mnie w roku szkolnym...Matura na pewno zdana na poziomie :frown:

reklama
Hej od roku mieszkam we Wroclawiu mam 27 lat i 6,5 letniego syna teraz jestem w drugiej ciąży i termin mam na 24 marca. Jako mloda mama ojciec syna nas zostawil jak Malý mial 4 miesiące teraz jestem w najszczęśliwszym związku.

Hej
Widzę że jesteś mój rocznik i masz synka w wieku mojego :)
Gratuluję ciąży :)

Hejo:)
Witam nowa mame:)
ceny wyprawek zawsze duze były.. pamietam jak mi i siostrze rodzice kupowali, zawsze poszło z 1000 na ksiazki i wszystkie przybory. Ale dziś w wiadomosciach mówili o darmowych podręcznikach do szkol podstawowych. Wiecie o tym czy to tylko w wybranych miejscach? Według mnie tak powinno być wszedzie.. zmniejszyloby to znacznie koszty.

Lucyp nie martw sie, zdasz!:D ja w tym roku pisalam, ale matme poprawiać musze..

Co do wagi to wszystko jak przed ciaza:) nawet w ciąży chodzilam w tych samych ubraniach.:p startowalam z 59kg konczylam na 77kg (+18kg) a jak szlam rodzic to położne i reszta zdziwieni że ja do rodzenia bo taki brzuszek miałam mały:) teraz nam 60kg przy 176cm wzrostu.

Ostatnia edycja:
heja.

co do mojej wagi. nosze rozmiar 38. przed ciązami nosilam 34-36. wyglądalam jak szkielet,Teraz jest mi dobrze, waze ok 63 kg.. raz mniej raz wiecej. przydaloby sie przynajmniej 4 kg zgubić, ale szkoda mi sie z cyckami rozstawc. juz sie przyzwyczailam ze są :)

a co do wyprawek. ja na obydwu ok 200 zł wydalam.+ ksiązki dla F 325 zł i dla O 115 zł ale to we wrzesniu. Wrzesniowe oplaty x 2 bedą najgorsze.

czuje sie jakas polamana. biodro mi boli, zebra nadal tez. wstac z wyra koszmar, przekrecić sie koszmar. a w jednej pozycji wez i spij.wczoraj padlam ok 22. ledwie poduszke poczulam i odlot. a mam wrazenie ze nie spalam kilka nocy.

Ostatnia edycja:
Ja w ciąży z Pawlem przytylam 16kg a okolo 10 miesięcy wazylam 21 kg mniej byli bardzo żywym dzieckiem. Teraz wazę 54kg 4 na plusie z druga ciąża.
Wlasnie jem myje się i o 10 jedziemy bo mam druga wizytę u ginekologa.

Dzień dobry
Dzieci zrobiły mi prezent imieninowy i spały do 8 :D

U nas wyprawka jest bez książek bo teraz są za darmo :D ale ja nie wiem co kupić, serio ..

A kg u mnie są takie przed ciążą na szczęście :)

Mamusia a Paweł też zaczyna teraz szkole jako 6 latek?

maciejka a twoj kawaler o 1 kl czy do zerowki?? bo jak do zerowki to zazwyczaj w szkole, w p-lu ( zalezy gdzie bedzie smigał) są kartki z wyprwką do pobrania.

No ale przewaznie to bloki, biale male, kolorowe male ( techniczne, rysunkowe ) bibułka, plastelina, mazaki, kredki ( bambino ołówkowe ), farby, teczka na prace, piornik, miekki ołówek ( polecam firmy BIK) ,gumka, temperówka, jak ma problem z trzymaniem ołówka to mozna trojkątny kupic, plecak buty na zmiane, worek na kapcie ( lub stroj na wuef ), zeszyty 16-kartkowe w dwie linie, najlepsze takie ktore na czerwono mają oddzielone linijki do malych liter, i w kratke.
u nas ksiązki za darmo sa do 1 klasy. Nie wszystkie, slyszalam tylko ze jakis tam podrecznik, a cwiczenia trzeba kupić samemu.

Dzień dobry

Mamusia1987 witaj:) super, że jesteś w szczęśliwym w związku

Wampi no właśnie, we wrześniu jeszcze te wszystkie składki- masakra. O. teściowa kupiła wymarzony plecak ( o czym nie wie i dostanie w sobotę jako prezent na urodziny)

Coyoka tak u nas są darmowe książki ale dla pierwszej klasy. Moja już do drugiej idzie...

a ja do kosmetyczki się dziś wybieram

maciejka a twoj kawaler o 1 kl czy do zerowki?? bo jak do zerowki to zazwyczaj w szkole, w p-lu ( zalezy gdzie bedzie smigał) są kartki z wyprwką do pobrania.

No ale przewaznie to bloki, biale male, kolorowe male ( techniczne, rysunkowe ) bibułka, plastelina, mazaki, kredki ( bambino ołówkowe ), farby, teczka na prace, piornik, miekki ołówek ( polecam firmy BIK) ,gumka, temperówka, jak ma problem z trzymaniem ołówka to mozna trojkątny kupic, plecak buty na zmiane, worek na kapcie ( lub stroj na wuef ), zeszyty 16-kartkowe w dwie linie, najlepsze takie ktore na czerwono mają oddzielone linijki do malych liter, i w kratke.
u nas ksiązki za darmo sa do 1 klasy. Nie wszystkie, slyszalam tylko ze jakis tam podrecznik, a cwiczenia trzeba kupić samemu.

Do 1 kl. No właśnie nie wiem dokładnie jak to jest z tymi ćwiczeniami ale mają być też darmo. Jak nie teraz to w 2 półroczu. Ale ale! dla mnie to i tak sukces że już te podręczniki są darmowe :) w ostatni week się wybierzemy i pokupujemy małemu. W ten week roczek :)

reklama
Hejka:)

My pospaliśmy do 9:-) Na 12 idę na rozmowę w sprawie pracy bo wczoraj dzwonili:) stresuję się jak nie wiem;/

mamusia witam:) To super ze jesteś teraz w udanym związku:)

Miłego dnia:)

Do góry