reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowki 2015

Milia, ja radziłam się przyjaciółki. Jej córka tez po 5miesiacach juz zaczęła wyglądać z gondoli i była zmiana na spacerowke. Spacerówki mają zwykle rozkładane podłoże, że może dziecko swobodnie leżeć :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Lakara, masakra jakas :( wspolczuje przezyc. mam nadzieje, ze uda Ci sie o tym szybko zapomniec i szybko zaczniecie staranka o nastepnego dzidziusia.

Milia, moja Laura jezdzila w gondolce tylko 5 miesiecy. a ten ostatni miesiac to byla tragedia, bo po 10 min zaczynala sie drzec i za chiny nie chciala lezec. wiec kupilam spacerowke i inne zycie. ona jeszcze nie siedziala, wiec wozilam ja z pochylonym oparciem i wtedy byla spokojna bo mogla sobie swiat ogladac :) a zima kupujesz cieply kombinezon, spiworek i juz.
ja mialam gondolke po siostrzencu i teraz tez chce skombinowac sobie jakas uzywana. a spacerowke kupilam Inglesine Espersso - jak dla mnie genialny wozeczek. jezdzimy nim juz 1,5 roku i jest jak nowy. nie wiem tylko czy w Polsce zima dalby rade, bo ma niezbyt duze kolka.

Sillita de Paseo Espresso | Inglesina

dziewczyny moze piszmy o wozkach w oddzielnym watku, bo potem sie nie dokopiemy do tych postow tu na ogolnym.

Hejka lasencje w ten piekny piątkowy dzień któy nastapił po czwartku w którym to przywalilismy ruskim jeeeeeee

Wlasnie sie rozglądam w necie .. Używanych na niemieckim rynku nie widziałam ...

to wózek hiszpański, w polsce tez ich mało. Nie wiem czy na ebayu ich nie bedzie wiecej.

Aylin super ten wozek tez... dzieki za stronke i za informacje... tez widze ze masz upatrzony wozek i fajny jest... :tak: musze wlasnie sprawdzic czy przejdzie mi ten wozek.... dzieki za informacje... bo nawet o tym nie pomyslalam...

Sprawdzaj - mi by pewnie to też do głowy nie przyszło gdyby nie rozmowa o wózkach z ta parą z wakacji. Oni byli techniczni strasznie - i mówili ze pierwsze co to mierzyli drzwi w miejscach w których bywaja i zwracali uwage na szerokośc przejść w sklepach w których robią zakupy. I z obliczen im wyszło ze za boga sie im wózek podwójny w któym dzieci siedzą obok siebie nie zmieści.
Popatrz jeszcze na mój w wersji dla bliźniaków - też ma super opinie. Ale tu bym brałą pod uwagę jedynie wersje uzywaną bo drogie jak nie powiem brzydko co.
Aaaaa i jeszcze jedno wyczytaąłm na forum dla wózkowiczów - większość rodziców bliźniąt i tak po 7-8 miesiacach kupuje podwójną parasolkę - wiec nie ma sensu inwestować nie wiadomo ile w wózek.

Z wózkiem i tak poczekam do luty, marzec ... Zobaczymy jak sie potoczy ciaza ...bo im dalej tym wiecej w strachu ze przeżyje to samo :-(

Generalnie jezeli sie juz wie co sie chce, i kupuje nowe (czyli bez polowania na uzywane okazje) to ja bym kupiła po porodzie. Ty i tak bedziesz w szpitalu - a małzonek z wytycznymi idzie do sklepu :) A gwarancja nie ucieka niepotrzebnie.

ja miałam dla syna jedo fyn 4ds, fajny wózeczek ale spacerówka beznadziejna bo podnóżek za krótki a mój był wielki dzidziol, dlatego potem wskoczyliśmy w inglesine trip - wozek marzenie, cudowna spacerówka ale wszystko sprzedałam i nic nie mam :p

Zobacz załącznik 644426 - kolorysta wybierana przez tatusia, czerwień ferrari, czarna rama i felgi :p :p

Ann nie mam pojęcia myślałam, że jogger to...jogger :D jest wiele wózków do biegani ale w PL mało :/ do tego malucha będe mogła wsadzić do niego dopiero w 7 mc życia - bo tak radzą, a to będzie październik a nawet dalej :/ no ale chyba dam radę co ?? śnieg mi nie straszny będzie..

Jedo koleżanka chwaliła.
A dlaczego malucha mozesz do joggera wsadzic dopiero od 7 msc?

Hehe mój jest reklamowany na forach jako wózek dla biegaczy/rolkarzy :) czas uczyć sie jezdy na rolkach

Doradźcie mi proszę na temat gondoli, wiele z Was pisze, że w zimie będziecie wozić dzieci w spacerówce, więc duża gondola nie ma znaczenia, a ja byłam przekonana, że kwietniowe dziecko (mam termin na 22.04) w zimie i tak jeszcze w gondoli będę wozić. Skoro dziecko zaczyna samo siadać w wieku 7-8 m-cy to od razu można je sadzać w spacerówce i dziecko wytrzyma w takiej pozycji?

Przecież w spacerówce masz oparcie. Nie siedzi samo. A do spania oparcie sie rozkłada.
na 100% powiem ci ze dobrze rozwijający sie maluch kwietniowy nie bedzie dawał sie wozić już w gondoli. Bedziesz miała protest i łapanie brzegów z próba do siadania. Ja mam córke z czerwca i w styczniu/lutym jeżdziłam juz w mini gondoli (fotelik samochodowy z oparciem 4 stopniowym) a od lutego/marca spacerówka. Ja mam w niej taką grubą osłonke na nogi więc nie wiało. A poza tym dziecko jest i tak w kombinezonie.

Dzięki dziewczyny :-) No oczywiście, macie rację, wystarczy trochę pomyśleć :zawstydzona/y:jednak niestety mój brak doświadczenia się kłania, więc cieszę się, że jest to forum :-)

chyba macie racje juz zapomnialam jak to było ;) spacerowke mam fajną po synu wiec mi tylko na gondoli najbardziej zalezy ;)

Aylin - ten casuaplay jest fajny ;) ja z wozkiem poczekam napewno jeszcze troche mysle tak 7-9 msc. W pierwszej ciazy w dzien przed porodem ok 16 kupilam sobie buty trekkingowe - urodzilam rano drugiego dnia a buty wykorzystalam dopiero w tym roku;) wiec i z wozkiem zdaze ;)

Doliores - moj tez nie spal i do tego sie darł wnieboglosy na spacerach . Najlepiej było jak mama na recach dziecko niosla i brzuchem wozek pchała ;/ A nie byl uczony noszenia no ale spacery tak na niego wplywaly.

Lakarka - jeszcze raz wspołczuje .

U mnie chwilowa poprawa , oby nie zapeszyla ( tłu tłu )

Witam się w piątkowe słoneczne (przynajmniej u mnie) przedpołudnie.

Dziś moje samopoczucie trochę lepsze choć nadal nos zapchany. Leczę się czosnkiem i gorącą herbatą z cytryną, imbirem i miodem - i chyba pomaga.

Podekscytowana i trochę zdenerwowana jestem... dziś urodziny teściowej i na kolacji wieczorem zamierzamy w końcu ujawnić tajemnicę i powiedzieć, że jestem w ciąży. Do tej pory skutecznie się ukrywaliśmy, bo nikt oprócz Was tu na forum nic nie wie.
A w październiku powiemy moim rodzinom, jak pojedziemy do nich w odwiedziny.

Chciałabym, żeby tym razem była to miła niespodzianka a informacja była przekazana bezpośrednio twarzą w twarz.
W pierwszej ciąży rodzina dowiedziała się telefonicznie bo już w 9 tyg wylądowałam na miesiąc w szpitalu, więc nie było innej możliwości. Tym razem, jeśli nic nie powiemy, to i tak się wyda, bo mój brzuch już zaczął wystawać, więc musiałabym się maskować (w pierwszej ciąży byłam płaska do 25 tyg).

Dolories super wozek i ta czerwien ... super... :tak:

Aylin dzieki za cenne rady, dostosuje sie do tego i posprawdzam co i jak :tak:

Karina ja pracowalam od 7 do 19 i od 19 do 7 czyli wychodzi 12h.. tylko nie tak co dziennie... :tak:

Lakara bardzo mi przykro... trzymaj sie.. !! jak lekarze mogli tak cie potraktowac? no jakas masakra !! gdybym tam byla ale bym awanture zrobila i zrabala ich !! az sie wierzyc nie chce...:-( z tego co wiem po poronieniu trzeba odczekac 3 miesiace...zeby organizm doszedl do siebie...

Mila super wozek i stronka... ;-)

Margomari zdrowka zycze !!;-)

Aylin - ten casuaplay jest fajny ;) ja z wozkiem poczekam napewno jeszcze troche mysle tak 7-9 msc. W pierwszej ciazy w dzien przed porodem ok 16 kupilam sobie buty trekkingowe - urodzilam rano drugiego dnia a buty wykorzystalam dopiero w tym roku;) wiec i z wozkiem zdaze ;)

Doliores - moj tez nie spal i do tego sie darł wnieboglosy na spacerach . Najlepiej było jak mama na recach dziecko niosla i brzuchem wozek pchała ;/ A nie byl uczony noszenia no ale spacery tak na niego wplywaly.

hehe no cuż - ja urodziłam 8 czerwca a w połowie maja w karpaczu po snieżce jeszcze biegałam :)
a co do rączek - polecam chustę elastyczną. Ja mam tkaną, nosidło mai-tai ale przy tysce miałam na pierwsze pół roku elastyczną i teraz też zamierzam kupic. Tym bardziej ze wakacje i tak spedze na placu zabaw ze starszą

reklama
ale się zmachałam odkurzylam, podłogi pomyłam i co ? cycki mnie bolą z tego :nerd::rofl2:

milia jak kupisz śpiworek do spacerówki to będzie git :-)

Aylin jedo jako gondola super, ogólnie prowadził sie 1 palcem, ale spacerowka... porażka, nożki mu się nie mieściły, nie można było rozłożyć niżej i brakowalo dodatkowego podestu, co do joggera to tak zalecają, bo chodzi o kręgosłup malucha, prosze napisz mi jeszcze raz jaki masz :rofl2::rofl2::rofl2:

marela uff no to moj się nie darl chociaż tyle :D w tym roku ostro zabieram się za chustę bo będzie mi tak łatwiej nieraz z dwojką niz targac wózek i biegać za 4latkiem :rofl2:

Margomari no to będzie zaskoczenie :-)

Do góry