reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Ja to chyba jestem za leniwa na robienie zupek wole kupic pozatym nawet jakbym chciała robic to niewiem gdzie zdobyc warzywa w miare nie pryskane bo jak wyjezdzam z krakowa i widze te tunele z warzywami przy samej drodze to az mnie telepie.....jakie to musi byc zdrowe..:wściekła/y:

reklama
Sandra, nie wszyscy lekarze sa tacy sami. Twoja lekarka na pewno powazne traktuje swoja prace i skoro Sarce pomoglo, to jest dobrze.

U nas z jedzonkiem zastoj, bo Piotrus, po lekach, ma wstret do samej lyzeczki. Niezaleznie co sie na niej znajduje. :-(

Ja tez leniwa, wiec daje malej gotowce :-) A poza tym czasu nie mam, zeby gotowac. Teraz w pracy istne urwanie glowy i tak do marca.

A ze mnie matka-wariatka. Bylam w aptece odebrac 2 masci dla malej - jedna na dzien, druga na noc. Karteczki co to za masc mialam gumkami przypiete do pojemniczkow, no i zanim doszlam do pracy (bo sie na chwile urwalam) to mialam osobno pojemniczki, osobno gumeczki i osobno karteczki :-) Polecialam do apteki zapytac co teraz, ale na szczescie mnie uspokoily, ze w sumie nie ma to wiekszego znaczenia. Chodzi o to, ze ta masc na noc ma jakis skladnik, ktory pod wplywem swiatla ma zmniejszone dzialanie :-) No wiec bede moje dziecko smarowac na "chybil-trafil" :-D

:baffled: Bedyta dobra to ja czekam na to info odnosnie natki pietruszki :baffled:
silunia znalazłam, od 7 miesiąca można już podawać, czyli Zuzu już może wcinać:-D dobry pomysł z tym gotowaniem, jak Zuzu posmakują Twoje zupki, to może łatwiej ze słoiczka zaakceptuje, ja daję Alce moje gotowane zupki i czasami słoiczek, żeby w razie braku czasu na gotowanie nie było problemu z jedzeniem, na razie się sprawdza:-D
i tylko gęsciory jej podchodzą, jak za wodniste to nie chce:-D

bedytko, ty pisalas, ze masz blender czy on tez dobrze miksuje miesko:confused::confused:nie zostawia takich wlokien:confused::confused:

czytam,ze juz podajecie miesko gotowe ze sloika a czy np. piers z kurczecia , na ktorym gotowalo sie zupke, mozna juz do tej zupy razem dodac i zmiksowac?

Sinlac, to chyba mleczko dla małych alergików? Lekarz mi o tym wspominał ale jeszcze go nie testowaliśmy.:no:

bedytko, ty pisalas, ze masz blender czy on tez dobrze miksuje miesko:confused::confused:nie zostawia takich wlokien:confused::confused:

czytam,ze juz podajecie miesko gotowe ze sloika a czy np. piers z kurczecia , na ktorym gotowalo sie zupke, mozna juz do tej zupy razem dodac i zmiksowac?

Jak jest piers dobrze ugotowana (ja wole za dlugo niz za krotk) to w blenderze peknie sie miksuje :-) Przynajmniej u nas sie sprawdza :-)

jeszcze miksuję blenderem, idealnie rozwala:-D ale mięcho gotuję osobno a jarzyny osobno, 30 min. wystarczy na jedno i drugie, oczywiście pociachane na kawałki, za niedługo będę mięcho tylko siekać, bo Alka już długo wcina zupki to niech się przyzwyczaja do grudek:-D
sinlac to chyba jednak kaszka bezglutenowa i bezbiałkowa, dla alergików właśnie, nie próbowałam bo nie ma u nas takiej potrzeby:-D

reklama
mamamarcela - tak to kaszka - ale bezmleczna- dla alergików. Mój synek wymiotuje mi "zwykłymi" kaszkami ryżowymi i myślę czy nie wypróbować Sinlacu właśnie...

Do góry