reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Jouluatto moja żadnych leków nie zje. Tylko wymieszane w butli z mlekiem ale ona butlowa.

MadzikM ja mam taką metodę kupowania używanych ze szukam czegoś konkretnego, tym razem bezrekawnikow i takiego sprzedawcy który ma więcej fajnych rzeczy :) i nie szukam długo bo czasu brak tylko zazwyczaj kilka rzeczy przejrze

Marcia mówisz o najgorszej nocy. Ja miałam taką w zeszłym tyg. Z tym ze moja wyspana była już o 22:30. Szok o co tym dzieciom chodzi? !

Milenka to są sukienki. Wydaje mi się ze ten sprzedawca ma jeszcze conajmniej jedna w fiolecie. Podrzucę Ci jutro linka bo mam w ulubionych na kompie. Przyszły dziś te ciuszki i są super tez. Ale Ty też niezłą paczkę upolowalas :) u mnie młoda dziś dobre 10 min skubala biedronke na tej kuli a dla niej 10 min to baaardzo długo ;-)

Niunia kurcze trzymaj się i odgon to chole**stwo

My też byłyśmy dziś w lidlu. Tyle wózków ze ciężko było przejść... ale ja tylko po bodziaki choć nie powiem ta futerkowa kurteczka kusila ale się nie dałam ;-)

reklama
U mnie dziecko spało w ciagu dnia tylko 2razy po 15 minut i co najlepsze cały dzień w szampańskim humorze. Tylko raz sie poryczałam ale to na własne życzenie jak sie za włosy szarpał. Po kąpieli też za bardzo mu sie spać nie chciało ....padł i mam nadzieję, że do rana pośpi.

U nas dzień jak ostatnio codzień maruda maruda maruda!
Byliśmy u laryngologa i powiedziała że uszka ma idealnie czyste i nic tam nie ma. Mógł go boleć/uwierać ten korek co mu ostatnio wypadł. A siusiu mamy zanieść do laboratorium i zobaczymy.

Dziewczyny super ciuszki, w takich chwilach mam jeszcze chęć na córeczkę :-).
Niunia zdróweczka dla Ciebie!

Nam udało się dotrzeć do lidla jednak pieszo bo mężu miał późno wrócić i bałam się że nic nie będzie. Młodego zapakowałam w śpiworek i poszliśmy :) zmokłam ale kupiłam małemu skarpetki, 2x rajstopki, dwupak bluzeczek 86/92 (ale duże jakieś - niestety innych już nie było), bluzę misiową wkładaną przez głowę i właśnie kurtkę narciarską 86/92 myślę że będzie ciepła a nie jest gruba więc w foteliku będzie wygodniej i koło stycznia będzie dobra ;-). A i jeszcze naklejkę z centymetrem na ścianę.

Właśnie udało mi się ululać mojego "aniołka" :-D a mąż kąpie starszaka. Muszę pochwalić małego bo dzisiaj w końcu przyjął pozycję :-D na raczka i bujał się w przód i tył hehe.

Ostatnia edycja:
Jouluatto u nas aktualnie jest jelitowka objawy identyczne jak u ciebie, bigunka przyszla na drugi dzien po wymiotach. Jesli pije I troche je to obserwuj. Do 17 jesli sie nie pogorszy spokojnie dacie rade.
U mnie nic spokojna teraz szykuje sie do pracy a mloda spi, ciekawe czy by spala jak bym nie szla hehe . Milego dnia.

Niunia dobrze że z małą ok a Ciebie szkoda Bidulko:-(

Niunia - dobrze, że już lepiej. Spokojnej pracy.
Jouluatto - jeśli Oskar ogolnie dobrze się czuje, nie ma gorączki to mozesz go poobserwować do tej 17, może lekarz nie będzie konieczny. A co do poczekalni to może masz opcję, żeby ktoś inny stanął w kolejce, a wy przyjdziecie tuż przed wizytą?

A my właśnie po szczepieniu i okazuje się że mam Misia w wersji mini - 65cm i 7,3 kg. A pojutrze 7 miesięcy nam stuknie ;-)

Faktycznie jak na chłopca to mało:-)

OJ widzę że jelitówki szaleją,zdrówka dla maluszków i poicie i jeszcze raz poicie+probiotyk
Mówiłam że mamy przymałe pampersy?więc wyobrazcie sobie dzisiejszą kupkę,za nisko jej zapiłam pampka do tego,powiem tylko ze była przymusowa kąpiel całego ciałka;-).

Oj ale się narobiło:no:

Agunia ja juz pisalam na watku postepowym ze nasz syn jak jest zadowolony to wola "tata" a jak wsciekly to "mama" ;) Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie za grosz ;)

My z mezem gralismy troche w weekend na Wii, ktore akurat w tym tygodniu oddaje do pracy bo im tam potrzebne a my i tak mamy w domu PS. Fajne, ale PS to to nie jest ;)
Edysiek, ja tez uwielbiam Diablo :) I jeszcze Wiedzmina i Dante's Inferno. Ale kolejne czesci to juz chyba bede na emeryturze przechodzic bo w najblizszym czasie sie nie zapowiada ;) Maz sobie tylko od czasu do czasu w Fife jeszcse pogrywa, ale to tez rzadko, glownie PS robi za odtwarzacz DVD.

Wyslalm Mamie cynk o Lidlu, ma dwa w okolicy domu moze cos upoluje. Ale niestety na Kabatach duzo mam jest w domu z maluchami i zazwyczaj do poludnia juz sie wszystko rozchodzi... Myslalm ze sie pociesze w niemieckim internetowym Lidlu jakby co ale nie maja tych ubranek o dziwo, a zazwyczaj sie oferty pokrywaja :(

Jouluatto wracaj do Polski a nie tam w Niemczech będziesz kwitła:tak:

Kurcze miałam coś napisać i mi uciekło:wściekła/y:

Aaa dziewczyny super promocje i piękne ubranka:tak:

Mi jak zwykle posta zjadło,więc będzie teraz tylko o mnie ;-)
Misiek dzisiaj miał super dzień - po szczepieniu spał 3 godziny (po pierwszej zaczęłam sprawdzać czy wszystko jest ok), obudził się w dobrym humorze, zjadł i poszedł szukać siostry. No po prostu wyszedł mi z pokoju. Po jakiś 10 min starsza przebiegła z nocnikiem, że Niuniu go zjada ;-) ale kryzys był chwilowy. Razem urzędowali jakieś 40min, a ja ich podgladałam (w za duzym szoku bylam zeby ten czas wykorzystać). Ach... żeby tak było codziennie :-D
A w lidziu był mój mąż - obupił starszą, a i Miskowi się coś trafiło :-)

A u nas chłopaków w Lidlowe ubrania tym razem zaopatrzyli pradziadkowie:-) Jeszcze nie widziałam co kupili ale wiem że biedni poszli zaraz na otwarcie żeby było z czego wybierać ;-)
U nas standard, kiepskie noce, marudzenie teraz nawet przez dzień i zębów brak :-(

Witam :-)
U nas jakaś niespokojna noc, mała co chwilę się budziła, co prawda po podaniu smoczka się budziła, ale męczące to :baffled:

Milenka fajny zestaw :tak:
Katjuszka Tobie również udało się upolować niezłe ciuszki.

Jouluatto jeszcze nic nie wiadomo z tą córeczką ;-)

L-oka rozmiar 92 :szok: Moja nie wiem czy po roku do 92 dorośnie. My dopiero zaczynamy 74, a niektóre 68 są dobre.
Dzisiaj dowiem się jaka jest duża.

Niunia jak dzisiaj?

Ancona dobrze, że z uszkami wszystko ok.

Zuzanka jeszcze trochę i będą się razem bawić, choć pewnie zazwyczaj będą się bić ;-)

Szkoda, że koło mnie nie ma Lidla bo przypuszczam, że teściowa też by coś wnusi kupiła. No ale była w biedronce i kupiła jej pościel z kucykami Pony :tak:

Kinga dzisiaj znowu marudna i skutecznie utrudnia mi pisanie. Ciekawe czy po szczepieniu będzie lepiej czy jeszcze gorzej :baffled:

Witam z rana:)

U nas tez Edysiek noc pod znakiem strasznego wiercenia:( Ja skapitulowalam i po polnocy wzielam go do nas do lozka bo ile mozna smoka w dzioba wkladac:)

Ja dzis planuje wypad do miasta z Mlodym ale zobaczymy jak wyjdzie

reklama
Do góry