renisus
Fanka BB :)
Celine, nie wiem czy jeszczs akutalne ale juz Ci odpisuje. Spotaknia z polazna masz do konca, czyli nawet w 42 tygodniu ciazy. Po 40 tygodniu mozesz miec masaz szyjki, polecam mimo ze malo przyjemne. Jak nie pomoze mozesz miec drugi w 41 tygodniu itd. Jak sie malenstwo uprze, to mniej wiecej 12dni po terminie bedziesz miec zabookowana induckje. No ale tutaj zalezy od tego ile kobiet bedzie rodzic w danym dniu. Bedziesz musiala zadzwonic do szpitala o 8 i powiedza Ci o ktorej sie masz zglosic. Moja kolezanka poszla dopiero o 22-gie ale zaczeli jej porod wywolywac dwa dni po, akurat tak busy bylo. Moja polozna poradzila mi zeby dzwonic nie o 8 a o 7:30 zeby byc pierwszym na liscie. U mnie naszczecie ruszylo sie po masazu i zaczelam rodzic w dzien przed indukcja. A ktory szpital wybras? Powodzenia 
bylam okazalo sie ze jest wszystko ok mala jest bardzo nisko i glowka u dolu ,,,,, Masaz czy co to tam ma byc szyjki mam dopiero we wtorek czyli juz prawie 41 tydzien .... potem to juz wlasnie nie wiem mysle ze odrazu mnie bedzie umawiala telefonicznie do szpitala ... bo jak inaczej ? Dluzej niz do 42 tygodnia czekac przeciez nie moga ??? Zreszta wolalabym tak dlugo nie nosic dzidzi .. Wybralam Royal mam najblizej i chodze tam juz od 3 lat w sumie na rozne badania itd.