reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Cześć dziewczyny,

U mnie drugi dzień chorowania... Na szczęście tylko kaszel i ból mięśni, bez gorączki. A zaczęło się od teścia, potem dowaliło teściowej, na koniec już musiało na mnie przejść. Choć wydaje mi się, że dzięki tej wit D co łykam, jakoś najłagodniej to przechodzę. Jutro już pewnie na chodzie będę.

Nutria - u mnie ma być Hubert! Co prawda tydzień temu dr powiedział, że Larwa zbytnio nie wygląda na Huberta, ale może do 2.03 (następne usg) jeszcze coś wyrośnie:p A jak nie trudno, pokocham jak swoje :p

Beata - mój tata ostatnio powiedział do mojej mamy - "Patrz, już pęcznieje!" :) Na szczęście na wadze ciągle -3kg od wagi sprzed ciąży:), ale zdecydowanie mniej jem, wczoraj nie dałam rady zjeść całej małej pizzy, gdzie normalnie po takiej jeszcze głodna byłam:)

reklama
Słuchajcie dziewczyny głupie pytanie ale wczoraj na noc po raz pierwszy w życiu uzylam ta tabletkę dopochwowa, czy ona jak się rozpuści to może zacząć wyciekac? Bo strasznie mokro mam dzisiaj

Dziewczyny ja mimo ze pierwsza ciąża to tez sie nakręcam na dziewczynkę. Mój tym bardziej bo ma juz syna z poprzedniego i tez chciałby córeczkę .. Hm chciałabym juz wiedzieć :)

Loveboiled - kiedyś brałam i lekarka mówiła, żeby właśnie na noc i z wkładką, bo może wypływać, więc myślę, że to normalne:)

A w ógóle, robiłam dzisiaj obiad i dwa razy prawie padłam podczas smażenia cebuli z czosnkiem... Normalnie położyć się musiałam. Jak dorzuciłam w końcu mięso to mi przeszło... Serio, ciekawy objaw ciążowy:)

Aaa i 28.04 zaczynam z Mężem szkołę rodzenia (refundowaną, yeah!) :)

Ewelajna ja tez tak mam od jakiegos czasu. Ten bol u mnie nie jest caly czas tylko czasami. Pytalam dzisiaj mojej Pani doktor o te klucia to powiedziala ze moga sie pojawic i sa bardzo czestym objawem w ciazy. Jesli towarzysza do tego ostre bole, skurcze i plamienia to nie lekceważyć tego.

A ja wczoraj wieczorem stanelam na wadze i sie zalamalam. 3kg na plusie [emoji20] to ciekawe ile do konca ciazy przytyje...
Co prawde wazylam sie wieczorem przed pojsciem spac czyli wtedy kiedy sie wazy najwiecej ale od poczatku ciazy waze sie wieczorem wiec.....

reklama
Cinamona chudzinko to w sumie prawidlowo. Mniej wiecej 1 kg na miesiac. Bynajmniej mnie wiecej niz 1kg nie wolno bo juz swoj zapas nadliczbowych kg mam a Ty chudzinko to chyba 12kg w calej ciazy. Ja na poczatku ciazy schudlam 4kg ale juz wrocilo 3kg wg wagi dzisiejszej. Co prawda zaczely mi sie problemy z zaparciami mimo diety i duzej ilosci wody wiec moze tez mi sie tam cos wody zatrzymalo hehehe tak sie pocieszam.

Do góry