reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lili oto on

Załączniki

• 1427278994645.jpg
    1427278994645.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Akuku masz racje pozytywne myslenie to podstawa, ppotrafi cuda zdziałać :)
Beatka dziekuję, kupię sobie, bo mnie juz szlak trafia z tym swędzeniem grrrrr
Sann juz kiedys pisałam, ale się powtórze. Jak robiłam pierwsze badanie moczu wyszły mi zle wyniki z powodu złego oddania moczu, powtórzyłam i było wszystko ok.
Musisz okrakiem stanąć nad deską i jedna reka rozszerzyc wargi sromowe, pierwsze krople moczu odpuścić do toalety, pobrać w pojemnik tylko środkowy "etap" siusiania. Najlepiej jeszcze przed sie szybko podmyć aby po nocy "oczyścić teren" hehe .W piatek znów oddawałam mocz tym oto sposobem i było wszystko cacy ;) . Trzymam kciuki :*

Dzień dobry popołudniowo :-)
piękny dzionek dzisiaj był to wykorzystałam go pracowicie. Umyłam 2 okna, wyprałam firanki i ugotowałam pomidorówkę :) oj coś mi się zdaje że jutro odchoruję dzisiaj swoją aktywność.
Ja też mam problem z suchą skórą, zwłaszcza górna część dłoni. Wsmarowuje olejek z kapsułek witamine A+E, olej kokosowy i mocze w emolientach ale póki co bez rezultatów :-(
Macie pomysł co na jutro na obiad ugotować? bo całkowice wene straciłam...

Miłego wieczorku :-)

Ja już po USG. Pomiary wszystkie ok. Tym razem lekarz miał problem ze stwierdzeniem płci. Na początku powiedział, że to chyba chłopiec, ale potem jeszcze pojeździł głowicą i stwierdził, że dziewczynka, już bardziej pewnie. Termin wyszedł 4.08.
Poza tym stwierdził, że jest położenie miednicowe i przez to trudno było określić płeć. Poczytałam sobie trochę, co to znaczy. Takie położenie to na razie nie problem, ale jak ok. 32 tygodnia nadal takie będzie, to mogę zacząć się martwić. Wiem, że moja mama przy mnie i mojej siostrze miała to samo - nie obróciłyśmy się głową w dół i rodziła nas (naturalnie) pupą do przodu. Pozostaje czekać i liczyć, że jednak się obróci dobrze.

Super Jinx !!!! :) gratuluje udanej wizyty :)
Co do ulozenia dziecka - na tym etapie dziecko robi co mu sie podoba, uklada sie jak mu pasuje i tyle. Moj lekarz tovzawsze sie smieje ze mam nie rzadzic dzieckiem, ze narazie to moge sobie chlopem porzadzic :D dziec robi co chce i tyle :p dodam ze 3 tyg temu byla ulozona poprzecznie a w pn robila sklony haha (szkity przy glowie) takze nie martw sie :*
Mnie to znow kluje w srodku gdzies i jeszcze mi doszly takie klucia przy wejsciu pochwy... mala ostatnio slabo wyczuwalna, moze przez ulozenie bo serduszko bije tak samo jak zawsze...

Jinx gratuluje udanej wizyty ale jak Ci tu plci gratulowac :)
Co do ulozenia to czasembjest tak ze dzieci sie w dnou porodu obracaja! Tzn kobita ma ustalana cesarke a tu usg i dziec glowka do dolu haha ;) wiec roznie bywa. Spokojnie jeszcze moze tysiac razy sie obrocic haha.

reklama
Do góry