reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Co to się dzieje? Musze choć kilka stron łyknac przed snem.

U nas był dziś pierwszy seksik od miesiąca i juz wiem, że ostatni raz w dzień to robiliśmy. Skurcze mnie do wieczora męczyły. Nie sądziłam. , że zareaguje juz teraz. Z Frankiem było trochę później, a i tak w rzeczywistości nic nie pomogło.

Lilija u nas do pupki linomag,a do kąpieli hipp.ale dopiero po miesiącu. Wcześniej sama woda.

Kopfer co za stres! Dobrze, że z Wami wszystko dobrze. Nacierpialas się. ..

Werci ja też się boje drugiego cc. Mam takie myśli, że go nie przeżyje. Jeszcze M się zastanawia czy być ze mną na sali, bo On jest taki antyszpitalny. A to co ja musze znieść to już nieważne? Mam nadzieje, ze mnie nie zawiedzie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Lilija ja będę używać produktów mustella i emolium. Mam komplet. Oliwki, balsamy itd ale nie wiem do końca co będę używać... Wszystko wyjdzie w praktyce. Przy mojej małej nie wszystko mi sie sprawdziło i teraz będę próbować na nowym okazie ;) zakupiłam dużo soli fizjologicznej do przemywania oczu dziecka bo przy małej był problem z ropiejacymi oczkami i dużo tez soli poszło.
Czasami im mniej sie stosuje tym lepiej... Ja kocham ten rytuał smarowania i kocham masować niemowlaczka dlatego nawet olejek do masażu zakupiłam...

Mały sie wierci. Pewnie nie wyjdzie szybko.

Anney - wariatko! czyli spokój i cisza? Lola ma charakterek! :)
Pupui - a bo zainspirowana Tobą wzięłam się z Mężem za remont i dziś pomalowliśmy cały parter, klatkę schodową i korytarz na piętrze... Jutro poprawki :)
Fiołka - kciuki!
Brzuch mam bardzo twardy i taki... spiczasty!

Myślałam, że wrócę i już będą dzieciaczki na świecie, a tu nic :) powodzenia, dziewczyny.

Ja dzisiaj po przytulankach miałam taki ból w dole brzucha, ale nawet trudno mi określić, co ile, bardziej jakby ciągły ból miesiączkowy. Potem przeszło. Byliśmy na grillu u znajomych, najadłam się aż za bardzo, przez co miałam wrażenie, że pęknę, ale skurczy nie mam. Najzabawniejsze było, że mój kolega, zresztą świadek ze ślubu, ciągle się stresował, że im tam urodzę, ale widać mała się nadal nie spieszy, a jutro niby termin z OM. Może jednak moje wyliczenia owulacji były słuszne? Wg. usg wychodziło między 31 lipca a 5 sierpnia, ale wg. owulacji to moim zdaniem powinien być 8. No cóż, zobaczymy, w poniedziałek jadę na ktg - jeżeli nic nie będę czuła, to rowerem, żeby tylko mnie nie chcieli zatrzymać ;)

Akuku, Ty to masz z tymi skurczami. Teraz to już nie wiadomo kiedy będą te prawdziwe...

Blerka , chwali, się chwali. Teraz czas na zasłużony odpoczynek!!!

Kruszka super, ze wreszcie bylo przytulanko. To teraz tylko pore dnia na pozny wieczor zmienic i git!

Widzisz blerka! Uparte babsko z loli.... Ma po kim [emoji48]

Jestem pod ktg. Czynność skurczowe drogie panie jest wręcz oszałamiająca.... Nie mogę wyjsć z podziwu i chyba wydrukuje sobie ja na ścianę dla przypomnienia potem jak wyglada moja AKCJA porodowa.....
Zdjęcie załączone.......

Dramat [emoji30][emoji102][emoji317]

Piłka dała mi tyle, ze teraz ledwo sie podnoszę i bolą mnie jeszcze bardziej biodra hahaha

Przypominam, ze mija wlasnie 10h od podania prostaglandyn [emoji48][emoji48][emoji48] i TAK rodzę...
ImageUploadedByForum BabyBoom1438464070.386896.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1438464070.386896.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1438464070.386896.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 74
Blerka, no daliście czadu! Zdjęcia pokaz!!

Jinx, ciekawe czy 8.8 Brdzie :)

Kruszka, nieważne ze boli, ważne ze seks dobry chociaż był ;) (wnioskuje, ze skoros boli, to musiał byc ;) )

Akuku, hahah.... Ala nie chce chyba, żebyś spała ;)

reklama
Love, nie wiem jakie teraz rozwarcie bo do 12 jutro nie bedą go sprawdzać, online nie odejdą mi wody.
Tampon nasączony prostaglandynami jest ponoć aż pod samym workiem płodowym, dlatego nie bedą go ruszać. Ma działać 24h, wyciągają go, sprawdzają szyjkę, jesli nie ma rozwarcia większego podają większa pojedyncza dawkę kolejnych prostaglandyn (inny środek), po 6h kolejna i tu sie kończy przygoda z prostaglandynami.
Wtedy lekarze decydują co robic, bazując na rozwarciu.
Jesli sie okaże ze po tej 24h dawcę mam rozwarcie 4-5cm to przebijają wody.
Jesli nie ma, to masaz i prEbijaja. Jesli nie bedzie akcji skurczowej-oxy. A jak to nie pomoże, to cc.

Do góry