reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

aqua ja na drugie śniadanko daje najcześciej jakiś owoc. Np. banana, bo Miłek lubi sam trzymać i jeść. Albo tarte jabłuszko, albo gruszkę hmmm co jeszcze zarazsz poszperam może znajdę dla ciebie jakąś inspirację ;)

reklama
a ja czasami już nie mam weny twórczej co dawać Kubie do jedzenia :-( najgorzej jest z drugim śniadaniem i podwieczorkiem - co wy dajecie ????
Aqua- my na drugie śniadanie dajemy taki mus owocowy (np. truskawki lub wisienki +jabłuszko i morele i do tego dodaje 3 miarki mleka i miksuje ale nie na papke troszke jest paproszków a co do podwieczorku to raczej owoce banan z jabłkiem lub tak jak wczoraj jajecznice)

A moja mama kupiła dla Antka kaszkę Bobovity Smaczny Sen - kaszka mleczno-wielozbożowa na mleczku modyfikowanym z kawałkami jabłek..- pychotka pachnie troszku cynamonem w samku mnie tam smakowało!!!!!Jemu mam nadzieje tez smakowało...koszt jesli się nie myle 5.90 zł

u nas tez jakis bunt z jedzeniem.
wszystko sobie paluszkami wyciaga i wklada mi do miseczki :no: jedynie zje wszystko jak mu domisia wlacze :szok: wtedy zajmuje sie ogladaniem i nie zauwaza jak przemycam mu jedzonko

Madzia - to u nas tak działają reklamy - poprostu hipnoza - tak telewizor może być włączony i nic nawet nie spojrzy a jak lecą reklamy to:szok: :szok: :szok: gapi się jak wrona w kość i wtedy też można coś przemycić

maniacy telewizyjni nam rosną :tak::tak: kochają piloty, jedzą tylko przed tv. A my się dziwimy, że mężczyźni jedzą kolację przed telewizorem :-D;-)
Miłek by coś zjadł musi mieć swój talerzyk i łyżeczkę... może być pusta ale ważne by była, stuka puka łyżką namiętnie i nawet nie wie kiedy obiadek wskakuje do pysia ;)
nie chcę was martwić ale tv już mu się opatrzył i nie działa ;-)

aqua a i jeszcze mi się przypomniało u nas hit na podwieczorek to kisielek :) sama robię z soczku jakiegoś kwaskowatego np. bobo vity. Może dać pokruszony herbatniczki dla dzieci i będzie pychotka, ale Miłek bardzo lubi bez dodatków.
Miłek lubi też zmiksowane rozmrożone owocki ( np. wisienki, malinki) - 1/2 szklanki miksuję z 6 miarkami mleczka, 150ml chłodnej wody i ew. z 10g cukru (ale nie trzeba bo mieszanka jast słodka.. to już wg gustu i smaku). Taki koktajl musi być wypity bo nie można go przechowywać.

u nas odwrotnie- bartek nie znosi kisielku. ostatnio mu dalalm troszke sprobowac to wyciagnal sobie z buzki paluszkami i wycieral w ubranko :eek: :baffled: ;-)

dziękuje za pomysły:tak:
wczoraj robiłam koktajl z owoców :no: ale to chyba przez te zęborska bo zupki też :no: w sumie to mleczko jest teraz tylko ok

mój Maks rezygnuje z butli mleka do snu, ostatnio pił już parę łyków a traz to w ogóle nie chce - z jednej strony to dobrze bo mogę mu zacząć skutecznie myć zęby po kolacji, bo już nie ma potem butli, a z drugiej to nie wiem czy nie dostaje za mało mlecznych posiłków :confused: :confused: :confused:

teraz mu zostaną: 2-3 x butla z mlekiem + kaszka na mleku na kolację
to wystarczy???

reklama
mój Maks rezygnuje z butli mleka do snu, ostatnio pił już parę łyków a traz to w ogóle nie chce - z jednej strony to dobrze bo mogę mu zacząć skutecznie myć zęby po kolacji, bo już nie ma potem butli, a z drugiej to nie wiem czy nie dostaje za mało mlecznych posiłków :confused: :confused: :confused:

teraz mu zostaną: 2-3 x butla z mlekiem + kaszka na mleku na kolację
to wystarczy???
Koga - ja tak Antkowi daje 2 lub 3 posiłki mleczne czasami są dwa butla rano 240 ml i kaszka mleczna na kolacje.:tak: :tak: :tak: :tak: na opakowaniach mleczka tak piszą 2lub3 posiłki mleczne

Do góry