aqua ja na drugie śniadanko daje najcześciej jakiś owoc. Np. banana, bo Miłek lubi sam trzymać i jeść. Albo tarte jabłuszko, albo gruszkę hmmm co jeszcze zarazsz poszperam może znajdę dla ciebie jakąś inspirację 
reklama
karolkaz
Fanka BB :)
Aqua- my na drugie śniadanie dajemy taki mus owocowy (np. truskawki lub wisienki +jabłuszko i morele i do tego dodaje 3 miarki mleka i miksuje ale nie na papke troszke jest paproszków a co do podwieczorku to raczej owoce banan z jabłkiem lub tak jak wczoraj jajecznice)a ja czasami już nie mam weny twórczej co dawać Kubie do jedzenia :-( najgorzej jest z drugim śniadaniem i podwieczorkiem - co wy dajecie ????
A moja mama kupiła dla Antka kaszkę Bobovity Smaczny Sen - kaszka mleczno-wielozbożowa na mleczku modyfikowanym z kawałkami jabłek..- pychotka pachnie troszku cynamonem w samku mnie tam smakowało!!!!!Jemu mam nadzieje tez smakowało...koszt jesli się nie myle 5.90 zł
aqua1-23
Mama Marcowa 06` Wrześniowe mamy'08
u Kuby drugi dzień jedzeniowstręt wszystko wypluwa - chyba przez te zęby
magdalenaB
marcowa mama 06'
u nas tez jakis bunt z jedzeniem.
wszystko sobie paluszkami wyciaga i wklada mi do miseczki
jedynie zje wszystko jak mu domisia wlacze
wtedy zajmuje sie ogladaniem i nie zauwaza jak przemycam mu jedzonko
wszystko sobie paluszkami wyciaga i wklada mi do miseczki

aqua1-23
Madzia - to u nas tak działają reklamy - poprostu hipnoza - tak telewizor może być włączony i nic nawet nie spojrzy a jak lecą reklamy to
gapi się jak wrona w kość i wtedy też można coś przemycić

maniacy telewizyjni nam rosną 
kochają piloty, jedzą tylko przed tv. A my się dziwimy, że mężczyźni jedzą kolację przed telewizorem
;-)
Miłek by coś zjadł musi mieć swój talerzyk i łyżeczkę... może być pusta ale ważne by była, stuka puka łyżką namiętnie i nawet nie wie kiedy obiadek wskakuje do pysia
nie chcę was martwić ale tv już mu się opatrzył i nie działa ;-)
aqua a i jeszcze mi się przypomniało u nas hit na podwieczorek to kisielek
sama robię z soczku jakiegoś kwaskowatego np. bobo vity. Może dać pokruszony herbatniczki dla dzieci i będzie pychotka, ale Miłek bardzo lubi bez dodatków.
Miłek lubi też zmiksowane rozmrożone owocki ( np. wisienki, malinki) - 1/2 szklanki miksuję z 6 miarkami mleczka, 150ml chłodnej wody i ew. z 10g cukru (ale nie trzeba bo mieszanka jast słodka.. to już wg gustu i smaku). Taki koktajl musi być wypity bo nie można go przechowywać.

Miłek by coś zjadł musi mieć swój talerzyk i łyżeczkę... może być pusta ale ważne by była, stuka puka łyżką namiętnie i nawet nie wie kiedy obiadek wskakuje do pysia
nie chcę was martwić ale tv już mu się opatrzył i nie działa ;-)
aqua a i jeszcze mi się przypomniało u nas hit na podwieczorek to kisielek
Miłek lubi też zmiksowane rozmrożone owocki ( np. wisienki, malinki) - 1/2 szklanki miksuję z 6 miarkami mleczka, 150ml chłodnej wody i ew. z 10g cukru (ale nie trzeba bo mieszanka jast słodka.. to już wg gustu i smaku). Taki koktajl musi być wypity bo nie można go przechowywać.
magdalenaB
marcowa mama 06'
u nas odwrotnie- bartek nie znosi kisielku. ostatnio mu dalalm troszke sprobowac to wyciagnal sobie z buzki paluszkami i wycieral w ubranko
;-)

aqua1-23
dziękuje za pomysły
wczoraj robiłam koktajl z owoców
ale to chyba przez te zęborska bo zupki też
w sumie to mleczko jest teraz tylko ok

wczoraj robiłam koktajl z owoców

koga
Mama Maksa i Julka
mój Maks rezygnuje z butli mleka do snu, ostatnio pił już parę łyków a traz to w ogóle nie chce - z jednej strony to dobrze bo mogę mu zacząć skutecznie myć zęby po kolacji, bo już nie ma potem butli, a z drugiej to nie wiem czy nie dostaje za mało mlecznych posiłków
teraz mu zostaną: 2-3 x butla z mlekiem + kaszka na mleku na kolację
to wystarczy???

to wystarczy???
reklama
karolkaz
Fanka BB :)
Koga - ja tak Antkowi daje 2 lub 3 posiłki mleczne czasami są dwa butla rano 240 ml i kaszka mleczna na kolacje.mój Maks rezygnuje z butli mleka do snu, ostatnio pił już parę łyków a traz to w ogóle nie chce - z jednej strony to dobrze bo mogę mu zacząć skutecznie myć zęby po kolacji, bo już nie ma potem butli, a z drugiej to nie wiem czy nie dostaje za mało mlecznych posiłków![]()
![]()
![]()
to wystarczy???

Podziel się: