reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala!

ojoj, ja to nas dzisiaj obkupiłam..... postaram się wieczorkiem to opisać i wkleić fotki :-D

reklama
niuni koniecznie opisz :tak:
Mnnie do spakowania zostały jeszcze tylko:
-kosmetyczka (nie wiem czy brać suszarę do włosów??),
-staniki do karmienia (czekam aż przyjdą z Allegro),
-szlafrok
-dokumenty

Muszę jeszcze dopakować torbę z rzeczami Zuzi (tzn. włożyć do niej ubranka do szpitala).
aaaaa no i pakuję trzecią torbę:szok: (a jakże:-D ) w której będą rzeczy moje i malutkiej na wyjscie ze szpitala - żeby mąż się nie musiał streswoać co zabrać.:tak:

Ja idę się "dopakowywać", bo Szopka właśnie mi uświadomiła, że może mój gin będzie chciał mnie już zostawić jutro w szpitalu po wizycie :szok: :szok:

w zasadzie to myślę, że nie ma co cudować z tą sterylizacją i też wygotuję. te tabletki i płyny do mnie nie przemawiają, a tym bardziej cena sterylizatora:no:
gdzieś czytałam, że w torbie do szpitala przyda nam się płyn dezynfekujący do rąk, żeby móc wziąć dziecko na ręce:szok: a w domu przed przywiezieniem dziecka ze szpitala należy zdezynfekować łóżeczko i to z czym dziecko będzie miało styczność:szok: :eek: dla mnie to juz przesada i to nie lekka, ale może ja się nie znam:baffled:
Mama wspominała że gdy mnie rodziła, znalazła w jakimś poradniku nakaz by pierś przed podaniem dziecku wysterylizować najlepiej przemywając... wrzątkiem :-D :-D :-D
Poradnik wyleciał do kosza. I to tyle o tych "mundrych" książkach :-D

Mama wspominała że gdy mnie rodziła, znalazła w jakimś poradniku nakaz by pierś przed podaniem dziecku wysterylizować najlepiej przemywając... wrzątkiem :-D :-D :-D
Poradnik wyleciał do kosza. I to tyle o tych "mundrych" książkach :-D
:surprised: :huh: :oo2: ups...

hej hej! mi zostało już tylko dokupić laktator (doradźcie proszę- ręczny czy elektryczny? canpolu czy aventu?), łóżeczko (ale to w kolejnym tyg. jak już zmontujemy nasze meble sypialniane i je ustawimy) i pościel do łózia (dziś oglądałam sporo- ale jakoś nie "krzyknęły" by je kupić).
Kupiłam za to pieluszki, podkłady na łóżko, podkłady dla siebie, majtaski siateczkowe, smoczki, butlę, oj sporo tego jeszcze było. no i wózio :-) zaraz wklejam fotki!!!!!

reklama
Do góry