reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe Mamy 2016

Ja juz mam po spaniu. Juz od dłuższego czasu budzę się po 6 i koniec :). Jednak 7 godzin przespanych, oczywiście z przerwami na toaletę :). Hajduczka jesteś wykładowcą?
To stare dzieje :) Prowadziłam ćwiczenia/konwersatoria przez dwa semestry.

Rozumiem Wasze problemy z teściowymi i ich "dobrymi" radami. Na szczęście mnie to nie dotyczy, ponieważ moja mieszka daleko, a poza tym nie narzuca mi swojego zdania.

Co do jutrzejszych Walentynek… to w naszym mieście otworzyli nową włoską restaurację i mamy zarezerwowany stolik na jutro. Mam nadzieję, że mają wygodne krzesła, bo zastanawiam się nad zabraniem poduszki ;)

Zauważyłam, że Mała w ogóle się nie rusza jak jestem w soboty w pracy. Zdarza mi się, że podnoszę głos lub jak ktoś inny by określił "drę się", bo czasami muszę zapanować nad niesfornymi dziećmi. A dla porównania w domu jestem zawsze cicha i miła więc wydaję mi się, że chyba Adelka się trochę mnie boi… stąd ten brak reakcji przez kilka godzin ;)

Nie wiem czy macie kogoś w rodzinie kto pisze wiersze… ja właśnie dostałam taki prezent od mojej cioci, która podarowała nam piękny tekst o oczekiwaniu na nasz majowy cud. Trudno powstrzymać łzy… Stwierdziłam, że go oprawię i powieszę gdzieś koło łóżeczka. Będzie piękna rodzinna pamiątka.

reklama
Mój Mały dziś, jak był koncert fikał. Ale chyba xa bardzo mu się nie podobało. Mi też średnio, nie moje klimaty ;) teraz znowu fika, wierci się.

Moja teściowa na pewno rad nie będzie dawać. Jak wózek przywieźliśmy do domu to była zdziwiona, że to musi mieć tyle elementów. I ogólnie wiem, że teściowie nie będą wnukiem się zajmować. Zawsze idą w maju na działkę i wracają we wrześniu czasem październiku nawet. I do domu przychodzą bardzo rzadko w tym letnim okresie.

Jak Wasza waga? Ja tylko dwa kilo na plusie. Kurde, nie wiem co tak kiepsko...

Ja mam tylko jakiś 1 kg na plusie. Miałabym 2, gdyby nie pobyt w szpitalu, tam jeden zgubiłam. A teraz mi ciężko na tej diecie lekkostrawnej przytyć. Ale brzuch mi rośnie, po prostu widzę, że zeszczuplałam w innych miejscach - twarz, nogi itp.

Bry z SORu. Obudziłam się z bólem w klatce piersiowej, dwa razy zemdlałam mężowi. Przywiózł mnie do szpitala. Dostałam kroplówkę i czekam na lekarza. Ciekawe co powie. Mały się strasznie wierci, martwię się.

Hey !
O jej malutka :-( będzie.dobrze najważniejsze że się wierci .
Daj znać co u Ciebie jak Cię przebadaja, ciekawe czym spowodowane byly omdlenia :(
Jestem z Tobą , 3maj się !

Bry z SORu. Obudziłam się z bólem w klatce piersiowej, dwa razy zemdlałam mężowi. Przywiózł mnie do szpitala. Dostałam kroplówkę i czekam na lekarza. Ciekawe co powie. Mały się strasznie wierci, martwię się.

Malutka466 trzymaj się! Ja też czasem mam ból w klatce ale nigdy nie zdarzyło mi się zemdleć, pewnie macica się rozrasta i źle uciska albo jakieś nerwobóle :( a młody się wierci bo na pewno martwi się o mamusie :) melduj się nam jak będziesz coś wiedzieć!

Dostałam dwie kroplówki. Konsultacja ginekologiczna ok, z Małym ok wszystko. Duży jest :) dzielny synek moj.

Boli nadal i przed chwilą była neurologiczna konsultacja. Kroplówka jeszcze około 2h.

Położna mnie opieprzyła, że ręce na brzuch kładę.

reklama
To dobrze ze wszystko wporzadku uff :) a mówili skąd omdlenie? W wyniku ucisku czy jak ?
No w szpitalach są bardzo uczuleni na dotyk brzucha i cyckow. Ciężko nie dotknąć :/

Do góry