reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Ja Wam napiszę dlaczego nie przebiję dziecku uszu bez jego świadomej zgody:
Mojej mamuśce babcia przebiła uszy jak była niemowlakiem. Parę razy jako dziecko sobie kolczyki zahaczyła i z dziurek zrobiły sie jej brzydkie kreski, tak się rozciągnęły. W efekcie uszy wyglądają brzydko. Oczywiście jak mama podrosła to miała do babci pretensje o to, że przez jej fanaberie (dokładnie tak to nazwała) tak ma oszpecone uszy. Dlatego moje dziecko samo zdecyduje i jeśli będzie nadal podtrzymywac swoje zdanie po przedstawieniu jej przeze mnie wszelkich za i przeciw to pójdziemy do kosmetyczki przebić uszy.

reklama
ja uwazam ze kolczyki u malych dziewczynek wygladaja przeslodko ale poki co nie mysle o pzebijaniu u mojego dziecka, zobaczymy za pare /parenascie lat....:tak:

dziewczyny a jak to jest z kąpielami w jeziorze latem kiedy karmi się piersią...??????
bo ja się już strasznie napaliłam, bo to jedyny sport jaki lubię a wczoraj szwagierka mnie uziemiła i powiedziała że nie bo z piersiami może być cos nie tak....tzn przeziębić albo stwardnieją.. więc załamka jesli to prawda..:baffled::baffled::baffled: pomózcie plisss...

Ja nic o tym nie słyszałam, ale na pewno nie będę rezygnowała z kapieli w morzu, jeśli się na wyjazd zdecyduję. Tylko przed karmieniem małej wyjątkowo przetrę brodawki jakąś czystą zabraną ze sobą na plażę wodą, żeby nie lizała bakterii z wody, w której się wszyscy kąpią.

Pampers.pl

Można przeczytać punkt 73 ;-)

73.Czy kobieta, która karmi piersią może chodzić na basen, pływać w jeziorze, morzu?

Oczywiście, że można pływać w basenie, jeziorze, morzu i nawet w rzece. Choć to ostatnie jest ryzykowne nie ze względu na karmienie ale z uwagi na życie. Jedno na co trzeba uważać to gwałtowna zmiana temperatur. Są kobiety o tak wrażliwych piersiach w okresie laktacji, że małe ochłodzenie piersi powoduje ogromny ból nawet przez kilka godzin. Wtedy oczywiście unikamy basenów z zimną wodą i Bałtyku.
;-)

maz chce mi spelnic marzenie i zafundowac laserowa korekcje wzroku....:tak:
ale wczytalam sie ze podobno w okresie karmienia piersia ani w ciazy nie mozna....:sick: musze wiec troche poczekac bo oczywiscie dziecko na pierwszym miejscu..:tak:
znacie osoby ktore mialy lasik? jakie sa ich doswiadczenia? same byscie sie poddaly zabiegowi? :confused: bo troche sie boje............

reklama
susumali: Moja mama jakieś 10 lat temu miała taką operację przeprowadzoną na oboje oczu u słynnej dr Gierkowej (klinika w Katowicach) :tak: Wcześniej miała na jedno oko -4 a na drugie -4,5 dioptrii i nie poznawała mnie na ulicy bez okularów :-p
Z operacji jest bardzo zadowolona, bo operacja skorygowała jej widzenie i teraz na odległość widzi świetnie, jedynie do czytania używa okularów - ma około +1 (ale ona ma już prawie 60 lat).

Powiem Ci tak... z tego co pamiętam jak mi opowiadała, to ten zabieg laserem trwa kilka minut, znieczulają (przynajmniej tak wtedy było) miejscowo i widzisz że coś Ci robią z okiem, ale to nic nie boli i nie jest straszne :happy:
Tylko później jest sajgon... nie pamiętam już przez jaki czas, ale zdaje się że przez cały miesiąc po operacji trzeba bardzo uważać, przede wszystkim NIE PODNOSIĆ NIC CIĘŻKIEGO bo może się siatkówka odkleić. Najcięższe co mogła podnieść to dosłownie szklanka herbaty.. nic powyżej pół kilo! I miesiąc z zaklejonym okiem. A później miesiąc to samo z drugim okiem.
Nie wiem jak jest teraz, ale wtedy robiło się najpierw jedno oko, a po miesiącu drugie.
Więc przez 2 miesiące nie mogłabyś wogóle podnosić Lailusi :no:
Być może coś się zmieniło, może jest jakaś inna metoda i rekonwalescencja nie jest taka długa jak kiedyś, musisz się dowiedzieć od kogoś kto robił to niedawno.

Do góry