reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Szczepionka MMR

aniu moja jaunia była szczepiona pioixem i nawet nie zauważyłam,że miała szczepienie, tak jak wszystkie dotąd tolerowała tak sobie tzn była trochę marudna ,tak po tym rewelka

reklama
ale Katinj- czy on dostal Priorix? czy MMR2?

Maga- dzieki :-)

Aniu nie mam pojecia co dostal. Lekarka mi mowila na co jest szcepiony ale czym to juz nie. A w karcie szczepien jest tylko wymienione na co zostal zaszczepiony.
Dzicei kolezanek przechodzily to szczepienie bez problemow,wiec pewnie to sprawa indywidualna. Dzis wysypalo go jeszcze bardziej, caly jest w czerowne kropki ale nie ma temperatury i czuje sie dobrze.

Filipek tez jeszcze nie zaszczepiony, jak byl termin to byl podziebiony, potem przeprowadzka, a teraz chcę zaczekać, aż bedziemy z powrotem w Krakowie. Ale kurcze tez najchetniej zaszczepiłabym osobno. Tymbardziej, że Filip nigdy nie mial zadnyc skutkow ubocznych i boje się jak będzie przy tak silnej dawce jaką jest MMR czy Priorix.

Na pocieszenie dla mam ktore jeszcze nie szczepily dzieciackow MMR, Ella juz zaszczepiona dzis mija 11 dzien i zadnych, podkreslam ZADNYCH skutkow ubocznych do tej pory nie miala! A przy szczepieniu nawet nie mialknela a miala 2 zastrzyki, bo tu daja razem Hib przypominajaca!:cool2::happy: Taki zuch malutki!!:tak::-)
Buziaczki!!!

my zaszczepiliśmy się dzisiaj, prioxem podobno. Iga w przychodni była w swoim żywiole, dzieci dużo, popisywała się i uwodziła. Aż się mnie jedna kobieta spytała, czy moje dziecko zawsze takie ...żywe:-D:-D no cóż, z reguły żywsze nawet....
przy szczepieniu nieco kwęknęła no i na razie jest ok...zobaczymy co dalej...

Marys tez zaszczepiona dzisiaj :-) szczepionka MMR , ale ona nie byla tak zachwycona w przychodni , tzn . dopoki nie zobaczyla lozka to bylo ok, no a potem syrena do konca :-), i jak wyszlismy placz jak reka odjal .
A teraz czekam i mam nadzieje ze sie nie doczekam zadnych przykrych objawow:-).

reklama
No i juz po wszystkim...:-)Melduję, że Martynka została zaszczepiona....
Dostałam też ulotkę MMRII i pisze w niej, że WYJĄTKOWO może wystapić gorączka i wysypka, jako działania niepożądane....:happy2:
No zobaczymy, zobaczymy.....:-):rofl2:

Do góry