reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

A Ty podajesz Bebilon?

Ona je jak chce...dzisiaj rano 80ml, 3h później tylko 50ml, jakieś 1,5h później 70ml i ryk, że jeszcze, dorobiłam i zjadła jakies 50ml. Może to od gorąca?
A innym razem zje 130ml od razu, raz zjadła 170ml... Przygotowuję więc czasem 150ml, a czasem 120ml, częściej mniej...nie mogę jej wyczuć.

Znajomych dzieci,które sa w tym wieku zjadają nawet po 200ml ...:eek:
Tak, podaję Bebilon.

Karol raczej nie zje na raz więcej jak 130ml. Jak mu kiedyś dałam więcej, to potem połowę zwrócił. Z resztą dzieci ulewające powinny jeść mniejsze porcje a częściej.

reklama
Tak, podaję Bebilon.

Karol raczej nie zje na raz więcej jak 130ml. Jak mu kiedyś dałam więcej, to potem połowę zwrócił. Z resztą dzieci ulewające powinny jeść mniejsze porcje a częściej.

I jesteś zadowolona? Podajesz ten zwykły czy AR?
Bo ja zwykły.

Dzisiaj rano córcia dostała najpierw troszkę cyca a potem butlę i wypiła 90ml.
Pewnie z tego cycusia za dużo nie wypiła niestety więc zaczynam sie martwić, że mam jakiegoś niejadka. :nerd:

Ja na Piotrka narzekać nie mogę - wcina, co się mu da - i butlę i cycusia :-) I Bebiko i herbatkę :-) Jak już jest pojedzony to nic mu nie wcisnę do buzi - od razu ma odruch wymiotny :dull: Ale najczęściej po cycu chętnie weźmie butlę, a jeszcze chętniej po butli cycusia :-D

Dzięki wprowadzeniu butli Piotruś przybrał na wadze prawie kilogram w 3 tygodnie :szok::-D

W południe zjadła już 130ml i wypiłaby więcej gdyby było :-) Także to nie kwestia tego, że mleczko jej nie smakuje - bo już taką wersję brałam pod uwagę ;-)
Tylko już sama nie wiem ile przygotowywać w tej butli, bo ciągle je inaczej :-D

Zaraz potem poszła megakupa :cool::happy2:

malaga to ładnie butla wpłynęła na przyrost wagi. Jestem ciekawa czy u nas też tak będzie (nie ukrywam, że na to liczę ;-) )

Tylko już sama nie wiem ile przygotowywać w tej butli, bo ciągle je inaczej :-D

Zaraz potem poszła megakupa :cool::happy2:

malaga to ładnie butla wpłynęła na przyrost wagi. Jestem ciekawa czy u nas też tak będzie (nie ukrywam, że na to liczę ;-) )
Ja zawsze robię 120 ml - najczęściej tyle wypija :tak: Jak jeszcze jest głodny to robię ponownie 60 ml, albo 90 ml :happy:

Dziś Piotruś też zrobił mega kupę dwudniową :-D

Myślę, że na butli Tola powinna ładnie przybrać na wadze :tak: I tego Wam życzę :-)

U nas jak dorobię mleczka to najczęściej córcia już zdążyła stracić zainteresowanie butlą ;-):-D

A ile podajesz butli na dzień? Trzy?
Ja się zastanawiam czy nie wprowadzić przed snem, bo jakoś mam wrażenie, że w cycusiach pustki :dull:
Z drugiej strony jak będę regularnie ją przystawiać to może pobudzę sobie jeszcze na tę godzinę wieczorną laktację?:confused2:

No!

Dzisiaj wieczorem miałam dużo więcej pokarmu w piersiach.
Ba! Były nawet twarde i zaczynały się robić guzki :tak:

Czyli konsekwentne przystawianie do piersi mimo, że były bardzo miękkie poskutkowało.
Mam nadzieję, że utrzyma się tak jakiś czas ;-):happy:

reklama
Do góry