reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja karmię. I to dużo częściej niż dwa razy dziennie. Prędzej ze 20... No może przesadzam, ale 10 minimum.
W prawidłowo przebiegającej ciąży to bezpieczne. W zagrożonej niekoniecznie.
ja też intensywnie. W nocy też intensywnie i dziś w nocy miałam dość :p

Agucha wczoraj mi syn się zgubił na osiedlu.. najgorsze 10 min mojego macierzyństwa :(

U mnie samotność wychodzi z tego, że mieszkam w mieście rodzinnym męża i niewiele mam tu znajomych. W pracy jedynie mogę z kilkoma osobami pogadać.
Pochodzę z dużej rodziny, mam 5 rodzeństwa ale wszyscy za granicą. Kontakt tylko przez fejsa.
Może też dlatego, że zawsze było w domu gwarno, teraż cisza mnie przygnębia. Brakuje mi dorosłych po prostu.

reklama
Elifit ja mysle ze to dlatego ze tutaj nikt nie osadza drugiego czlowieka kazdy powie swoje zdanie i koniec tematu a znajomi lubia to roztrzasac
Ja tez tak mam, ze wole tu napisac ...
my sie rozumiemy i jedna uszanuje decyzje drugiej, szaleja nam hormony i tez mamy prawo czuc sie gorzej lub cos, ale ja zawsze mam od Was wsparcie i duzo mi ono daje, bo wiem, ze mnie nie wysmiejecie i doradzice tak szczerze :-) :)

my sie rozumiemy i jedna uszanuje decyzje drugiej, szaleja nam hormony i tez mamy prawo czuc sie gorzej lub cos, ale ja zawsze mam od Was wsparcie i duzo mi ono daje, bo wiem, ze mnie nie wysmiejecie i doradzice tak szczerze :-) :)

tez wole tu pisac. Tu nikt mnie nie osadza, nie patrzy jak na idiotke. Przynajmniej tego nie widze:)

a co do karmienia o ktorym pisalam wczesniej to lekarz w porzedniej ciazy kazal mi masowac brodawki zeby wywolac porod. Ssanie piersi przez dziecko to tez masaz i tak sie zastanawialam czy to bezpieczne we wczesnej ciazy. Ale moze jest tak ze masaz brodawek moze wywolac skurcze macicy w koncowce ciazy. Tak jak np seks ze skonczeniem w srodku wywoluje skurcze:)

tez wole tu pisac. Tu nikt mnie nie osadza, nie patrzy jak na idiotke. Przynajmniej tego nie widze:)

a co do karmienia o ktorym pisalam wczesniej to lekarz w porzedniej ciazy kazal mi masowac brodawki zeby wywolac porod. Ssanie piersi przez dziecko to tez masaz i tak sie zastanawialam czy to bezpieczne we wczesnej ciazy. Ale moze jest tak ze masaz brodawek moze wywolac skurcze macicy w koncowce ciazy. Tak jak np seks ze skonczeniem w srodku wywoluje skurcze:)
bo ciezarna ciezarna zrozumie :-) :)

Dziewczyny a czy karmicie swoje starsze dzieci piersia? Ja swoja corke karmie jeszcze dwa razy dziennie i tak sie zastanawiam czy to bezpieczne...

W normalnej ciąży jak najbardziej można karmić a potem karmić w tandemie:) Ja stopniowo odstawiam bo mam podwyższonego ryzyka ale skoro lekarz nie zabronił seksu to nie muszę z dnia na dzień. Gdzieś na blogu hafija poszukaj, fajnie i konkretnie napisała kiedy trzeba odstawić.

No to dobrze zrobiłaś :) nie sądzę, żeby mieli Cię czymś zaskoczyć, powinno się obejść bez zaświadczenia o niekaralności itp ;-)

Nie miałam pojęcia, że to tak wygląda, bardzo dziwne, to co opisujesz. Mnie by odrzuciło od dobrej nawet idei, w takich okolicznościach.

Biedna, dobrze, że miałaś po drodze lodówkę :D

aneta i co Ci wyszzło?

Dziewczyny, ja mam od agnesis dane z jej wątku z listą, mogą się przydać.

Nawet myślałam, żeby zrobić nową listę, ale szczerze powiem, że trochę się od forum oddaliłam, wydaje mi się że mnie nikt nie czyta i że nie mam nawet nic mądrego do napisania i powinnam zniknąć z tego miejsca... to jednen z objawów jakiegoś doła psychicznego, w którego wpadłam ostatnio :(

Jak zawsze mam cukrzyce i insuline na noc. Wlasnie jade do diabetologa na kontrole cukrów ktore mierze i zapisuje 4 razy dziennie

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry