reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2016

Mi pani doktor w piatek na wizycie powiedziala ze mam zaczac liczyc ruchy wiec tak sie podpytuje bo jest kilka metod i wlasnie nie wiem ktora wybtac:-)

reklama
No ja czasem miałam chociaż ostatnio jest aktywny mocno . U mnie to wina łożyska.

Czytalam sobie właśnie i jeśli ciaza przebiega prawidłowo to nie trzeba liczyć. W okolicach terminu można :)

rfxgqqmzuol7q4s7.png

a jakie sa? ja mam w aplikacji ciazowej taka opcje ze wlaczasz czas lezysz na boku i wciskasz ze kopniecie jak ci porzadnie kopnie wiercenie sie nie liczy
1463395871-1d1mld.jpeg

ojej tu jest napisane ze od 20tyg

Ja słyszałam, że jeśli dziecko kopnie to w ciągu godziny powinnyśmy naliczyć 10 takich kopnięć, w razie czego zjęść coś słodkiego, żeby się ruszało.

Tylko jeśli chodzi o to słodkie, to na moje dziecko to nie działa i póki co nie zauważyłam, żeby było coś co je rozrusza. Rusza się poprostu kiedy ma ochotę:p

Tyle że też słyszałam wersję, że to później pod koniec ciąży w razie czego się liczy. Teraz w czwartek byłam i gina, zapytał mnie czy dziecko się rusza, odpowiedziałam twierdząco i nic mi nie kazał, żebym liczyła ruchy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie non bez przesady ze od 20 tygodnia przecież wtedy są jeszcze nie regularne ruchy... poza tym niektóre w ogóle nie czują w tym tygodniu. Nie ma co panikować :) Ja tam nie liczę żeby niepotrzebnie się nie nakręcac. Skoro czuje to jest spoko. Lekarka mówi ze w porządku i ja się tego trzymam :)

rfxgqqmzuol7q4s7.png

No własnie moje tez sie rusza kiedy chce i tez zalezy od dnia wiec nie wiem u mnie to liczenie ruchow chyba nie dało by nic oprocz tego zebym sie martwiła.

Co do tego monitora oddechow widze ze zadna nie kupuje a ja sie boje ze jak nie kupie cos sie stanie to sobie niewybacze ze chcialam 200zl zaoszczedzic.. kurdde nie wiem zobacze pozniej najwyzej:p
Jestem troche panikara ale po pierwsse to za mamuska moja. A po drugie to chyba po tych poronieniach wiem ze moze stac sie cos zlego i sie tego boje.

reklama
Polcia jeśli Cię to uspokoi i widzisz taka potrzebę to kupuj. U mnie było tak, że jak mała urodziła się siedziałam cały czas przy niej albo co chwila sprawdzałam czy oddycha, nawet teraz czasem sprawdzam jak za długo śpi :p A w szpitalu po porodzie bałam się zostawić ją w pokoju samą, żeby pójść wykąpać się czy do toalety, choć łazienka była na miejscu :)

Do góry