reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamy 2016

Lux... To wszystko się takie łatwe wydaje z zewnątrz, dziecko jest takie a takie bo mu mama na wszystko pozwala a to jest dzikus bo do ludzi nie zabierany, nie znam tej mamy i nie wiem czy leniwa czy nie ale odkąd sama zostałam mamą moja wyrozumiałość względem dziwnych zachowań dziecka wzrosła niebywale Wychowanie dzieci to ogromny trud nigdy wcześniej o tym nie myślalam jaka to harówa, dużo łatwiej siedzieć w pracy niż w domu z dziećmi.. Nie oceniaj innych zbyt łatwo póki sama nie zmierzysz się z tym trudnym zadaniem. Sama wiem po sobie i śmieje się teraz z tego jak niegdyś patrzyłam na mamy i ich "niegrzeczne" dzieci (niegrzeczne czyli jakie, takie które nie zachowuje się według norm dorosłych? To tylko dziecko jeszcze nauczy się nakładać maskę na twarz, o jaka ja byłabym niegrzeczna gdybym mówiła co myślę i robiła to na co w danej chwili mam ochotę, a takie właśnie są dzieci) Ale nie ma co się madrowac to wszystko przyjdzie samo wraz z doświadczeniem

reklama
Ufff...ale zescie sie rozpisaly o kp! Normalnie nie moglam przerobic:) Osobiscie jestem za kp i porodem sn. Mysle ze rok karmienia to dla mnie i dziecka idealny czas ale jak wiadomo wszystko zycie zweryfikuje.
Swoja droga licze na w miare spokojne dziecko...w koncu mama taka spokojna:)))

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Jak mały spał, to sama się zdrzemnęłam i miałam straszny sen. Śniło mi się, że poszłam z Bazylim na plac zabaw i mi się tam zgubił. Nie mogłam go znaleźć, bo tam był straszny tłum dzieciaków, a wszystkie to byli chłopcy podobnego co mój synek wzrostu i identycznie ubrani. Ale się obudziłam przerażona...

Kp temat rzeka ale jeśli dzięki tym kilku postom kogoś zainteresowałyśmy tematem to super!

Antiope paskudny sen, z takimi snami to lepiej w ogóle nie spać brr

Właśnie tak sobie mysle ze dziewczyny zapomnialy jak to jest "byc w ciazy" po raz pierwszy. Trochę za bardzo dzis sie Lux czepiacie. Wychowa pierwsze to i bedzie wiedziec jak jest.

Właśnie tak sobie mysle ze dziewczyny zapomnialy jak to jest "byc w ciazy" po raz pierwszy. Trochę za bardzo dzis sie Lux czepiacie. Wychowa pierwsze to i bedzie wiedziec jak jest.

Tak, życie zmienia wszystko. Ja miałam karmić rok. Miałam spać osobno a dziecko grzecznie w łóżeczku przesypiać noce. Ubierać ją w sukienki, czesać i stroić "grzeczną" dziewczynkę. Rzeczywistość nie jest sielska, moje dziecko często marudzi i potrzebuje mnie często akurat wtedy kiedy ja mam inne rzeczy na głowie. Bywam zmęczona, niewyspana a pójście do pracy to dla mnie wręcz relaks ;) ale jednocześnie ta rzeczywistość przerosła moje wyobrażenia. Nie myślałam ile da mi to radości i ile można czuć miłości.

reklama
Do góry