reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków ♥

Ja tez jeszcze sie nie zabieram. Dopiero od wrzesnia zaczne wszystko przebierac i cos tam kupowac.

Ja tez jednak aie wstrzymam z zakupami. Trzeba teraz za mechanika zaplacic os auta, w szkole zakonczenie to ciagle zbieraja kase, potem wczasy, potem znow rozpoczecie roku szkolnego i wydatki, tak wiec kolo pazdziernika w koncu bede mogla szalec na spokojnie [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też nic jeszcze nie ruszyłam, nie mam na to czasu, może od września bo wtedy planuję pójść na L4. Ale u mnie to bardziej będzie porządkowanie i wygrzebywanie miejsca w szafie i wywalanie rzeczy a nie kupowanie nowych;) Dla Asi kupiłam komodę, która teraz jest wypełniona jej ciuszkami. Kolejnej komody nie kupię:) Więc dla drugiego brzdąca muszę znaleźć miejsce w tych szufladach, które teraz mam.
U mnie kazdy ma swoje miejsce na ubrania. Jedna corka ma bielizniarke, druga komode, i teraz tez kupimy komode [emoji6]

Ja tez jednak aie wstrzymam z zakupami. Trzeba teraz za mechanika zaplacic os auta, w szkole zakonczenie to ciagle zbieraja kase, potem wczasy, potem znow rozpoczecie roku szkolnego i wydatki, tak wiec kolo pazdziernika w koncu bede mogla szalec na spokojnie [emoji6]

ja mam lipiec i sierpoen mega wydatkowe wiec od wrzesnia zaczne kupowac na calego, latem ewentualnie kilka sztuk :) wozek i lozeczko kupuja moi rodzice

Nie chce Cie straszyć ale jak mlody poszedł so przedszkola to od wrzesnia do stycznia byl caly czas chory. Co go wyleczylam to dzieci chore przychodIly i od razu lapal wszystko wiec byl tydzien w przedszkolu a 3 w domu i tak caly czas. Aktualnie tez razem w domu siedzimy bo goraczkuje od niedzieli o smarcze się od tygodnia.

Mialam to samo z corkami..

Ja też stawiam na używki :) ale na razie czekam na połówkowe :)
My mamy fajny ciucholand w miesci blisko naszej wsi, Biga sie nazywa, i tam mozna kupic na wage, i takie male ciuszki sa lekkie i dosc troche mozna nakupic bo 17 zl kosztuje kilogram [emoji6]

Ja kupie na pewno kilka ładnych uzywek, ale nowe tez kupie :)

Chciałam się zapytać czy któraś z doświadczonych mam używała ekologicznych pampersow i jakiej firmy się najlepiej sprawdziły a nie były znowu takie strasznie drogie? Chciałam spróbować z ekologicznymi bo przeraza mnie masa odpadów z pamepersow ale nie dam rady z praniem na pewno...
Juz tu pisalam niedawno ze to bardzo droga inwestycja niestety i trzeba to sobie przemyslec i przeliczyc [emoji6]

Ja nie o pralkę się boję tylko o miejsce do suszenia, balkonu brak, suszarniw bloku też nie ma, mamy dwa pokoje a dziecko będzie grudniowe :/
Sa takie wklady do tych wielorazowych pieluch i chyba nie sa takie drogie a nie wiem czy sie to pierze czy wyrzuca ale jak sie pierze to raczej szybko bedzie schnelo na grzejnikach. Nie wiem, ciezko mi powiedziec.

My mamy fajny ciucholand w miesci blisko naszej wsi, Biga sie nazywa, i tam mozna kupic na wage, i takie male ciuszki sa lekkie i dosc troche mozna nakupic bo 17 zl kosztuje kilogram [emoji6]

Ja kupie na pewno kilka ładnych uzywek, ale nowe tez kupie :)

Ja już dawno rajdów po ciucholandach nie robiłam, ale jak jeszcze nie byłam w ciąży i zdarzało mi się chodzić, to widziałam piękne ubranka, niektóre jeszcze z metkami. I myślę, że jak będę już na zwolnieniu, to wtedy wybiorę się na polowanie po lumpkach:)

Ja mam pionową suszarkę leifheit tower, spokojnie cały wielki kosz prania pomieści:) Dzięki temu pranie robię teraz nawet raz na dwa tygodnie a potem suszarkę chowam i mam spokój. Jesli masz prysznic to się mieści pod prysznicem.
Raz na dwa tygodnie ? Fajnie masz [emoji23] ja robie pranie praktycznie codziennie i to nie raz 2-3 razy.. ja mam caly strych zawieszony i suszarke na balkonie.. ale ja moje corki codziennie przebieram, a to ciuchy do przedszkola i po domu osobne, do tego kupa moich ubran, i meza wyjsciowe, po domu, do pracy, i robocze [emoji23] to sie zbiera.. ale tak u nas jest, tak bylo u meza zawsze ze sie 3 razy dnia przebieral, i ja tez tak zaczelam robic (no ja sie az tak czesto nie przebieram) [emoji23] ciezko wytlumaczyc ale to wyglada tak:
Maz wstaje, ubiera komplet nr 1, potem zawozimy dziewczyny do przedszkola to przebiera sie w komplet 2, pozniej wracamy i maz przebiera siebw komplet 3 bo idzie cos robic kolo domu, wraca i pzrebiera sie w komplet 4 bo wychodzi do pracy, w pracy ubiera komplet nr 5, potem po pracy w komplet nr 4, a potem jak jest juz w domu to sie kąpie i na szczescie w koncu ma same gacie [emoji23] i tak to mniej wiecej wyglada [emoji6]

reklama
ja w sumie jeszcze z jednego powodu myslalam o pampersach eko- skóra małego dziecka. W końcu dziecko siedzi w tym cały dzień i dotyka najdelikatniejszą częścią ciała...
Dlatego moje byly czesto przebierane. Np Ola miala zalecone od nefrologa wlasnie pampersy i zeby przebierac nawet po mini siusiu. Dalismy rade [emoji6] ale jak juz pisalam, w pierwszym miesiacu poszlo 8 duzych paczek pampersow

Do góry