reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniówki 2016

Oj moje Panie ja tu widzę pełne rozprężanie dzisiaj jakieś smuteczki !!!!!
Powiem wam jedno pamiętam oczy mojego synka jak 14 lat temu przystawiałam go do piersi i on zaczynał ssać ogrom miłości widziałam w jego maleńkich oczkach więc jestem pewna dla swoich dzieci będziemy zawsze najjjjjjjjjjjjjjjj

reklama
Dziewczyny jak to jest z tym twardnieniem brzucha? Dziś cały dzień u góry pod biustem robi mi się twardy jak skała, a w podbrzuszu mam bóle miesiączkowe, to tak powinno być już? To ten trening przed porodem? W tej chwili i w kręgosłupie to czuje:(

Mi też tak czasem twardnieje. Czasem bezboleśnie zupełnie, a czasem z bólem miesiączkowym. Za każdym razem mnie to stresuje, ale potem myślę że to już czas na takie treningi. Na pocieszenie w całej swojej ociezalosci urządziłam dzisiaj kącik do karmienia :-)

Załączniki

• 20160714_201023.jpeg
    20160714_201023.jpeg
    99,7 KB · Wyświetleń: 130
Tak niunia lepiej zbadaj dla świętego spokoju, też bym tak zrobiła gdyby byla możliwość. Azamamew ja dzisiaj też mam taki twardy i ociezaly jakby bardziej ale to chyba w porządku

[emoji173]

Aza ja tak mam, w szpiatlu mówili ze to normalne, macica musi ćwiczyć. Szczególnie teraz, niebezpieczne sa wtedy kiedy bardzo nas boli brzuch przy tym napinaniu. Chociaż cieżko ocenić jaki kto ma poziom bólu.. Z tymi hormonami to widzę sporo nas, ja pamietam jak płakałam nad jajecznica, nad wywiadem z panią premier (a polityka sie nie interesuje) wybuchałem bez powodu na kogoś a potem przepraszalam i teraz mam stresa ze jak urodzę to nikt juz nie bedzie tak o mnie dbał, jestem zazdrosna o teściowa, ze moze za bardzo ingerować w opiekę nad maleństwem, ze sobie nie poradze.. Ze M zamiast mnie całować i obsypywać komplementami bedzie juz tylko skupiony na malutkiej. Ale kurde potem sobie mysle ze chyba przesadzam i pewnie sama stracę głowę dla niej i wiele sie zmieni ale mam nadzieje ze na lepsze!

Właśnie mnie dziś tak cały dzień:( Aż w krzyżu teraz zaczęło boleć.

W dodatku przykro mi się zrobiło, bo myłam włosy i kurde z tyłu to normalnie masakra. A niedawno miałam jeszcze tak gęste włosy, jak tu na tym moim zdjęciu z podstawówki:(

Załączniki

• 2012-10-18 09;38;22.JPG
    2012-10-18 09;38;22.JPG
    232,2 KB · Wyświetleń: 116
Ja wszędzie gdzie wchodzę i piszę 34 czy 35 tydz znajduję że twardnienie brzucha i ból podbrzusza to normalne.
Ja pamiętam że z córką tak miałam ale przed porodem już mi brzuch stwardniał i nie puszczał co zaniepokoiło wtedy mnie i mojego lekarza. Sprawdzał czy dziecko ma miejsce i kazał mi iść na oddział. A le to dopiero jak brzuch był twardy cały czas a ja oddychać nie mogłam.
Ja też pogubiłam gdzieś koleżanki z moja najlepszą przyjaciółką z liceum oddaliłam się jak każda poszła na inne studia. Co prawda byłam na jej weselu ona na moim byłam ją odwiedzić jak córcie urodziła a ona u mnie jak ja urodziłam a teraz spotkałyśmy się u lekarza i co się okazuje obie jesteśmy w ciąży mamy podobny termin i obie będziemy mieć synków zbieg okoliczności rozmawiamy teraz częściej ale to już nie to.
Mam sporo znajomych ale zaufać potrafię tylko mężowi.

reklama
Papercut u mnie wymagają tylko ostatniego usg, ale ja biorę wszystkie, bo mam wszystkie badania i usg powpinane chronologicznie w teczkę.

polcia177 mój idzie na ojcowski od dnia mojego porodu. Teoretycznie jest tak, że wniosek trzeba złożyć nie krócej niż 7 dni przed rozpoczęciem urlopu, ale u mojego w pracy pozwalają z dnia na dzień pójść na ojcowski.

azamamew ja mam takie skurcze, że momentalnie twardnieje mi cały brzuch, a ból rozlewa się na cały brzuch i na kość krzyżową i lędźwie, ból jest silniejszy niż moje miesiączkowe bóle (a miesiączki miałam bardzo bolesne). Te skurcze zdarzały się od kilku razy w ciągu dnia do kilku w ciągu godziny bez względu na to czy akurat stałam czy leżałam i te skurcze lekarz kazał mi obserwować i póki co wyciszać. Teraz są sporadyczne. Przepowiadające nie powinny być aż tak bolesne, ale to już każda z nas musi wyczuć instynktownie.

Do góry