reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Hej
Musiałam troszkę ochłonąć po tym jak pojawiły się jednego dnia dwa Aniołki.
Pisałyście że po 11/12 tygodniu nie jest bezpieczniej, że każdy inaczej podchodzi...
Zgadzam się ze wszystkim, bardziej chodziło mi o moją głowę. Kiedyś tak nie miałam, teraz po tym jak dziewczyny straciły maleństwa pojawiła się myśl " Kurczę przecież ja mogę być następna, czemu mam mieć większe szczęście?" ...popsułam się strasznie.
Jak byłam na bb w ciąży z synem, nie było takich sytuacji,może dlatego że trafiłam na forum w 4 miesiącu. Dopiero teraz do mnie dotarło jak wiele kobiet traci maleństwa, ciężko mi nawet sobie wyobrazić co wtedy się czuje.
Żeby czarne chmury minęły :) postanowiłam nie czarno widzieć i na dobry omen uszyłam od wczoraj kołderkę dla maleństwa i ubranko ;)

Nadrobiłam jak zwykle sporo napisałyście ;)
I cieszę się że same dobre wiadomości
Powiem Ci że jak bylam na bb w 2013 to nie przypominam sobie żeby któraś z dziewczyn straciła maleństwo. A bylam tam od 7tc.
Pochwal się swoją pracą [emoji6]

reklama
Jprdl... dzisiejsi lekarze to jakas masakra nawet usg mi nie zrobila pow ze mam odlozyc luteine wziasc 2 tabl duphastonu i lezec
To prywatnie leć! Niestety polskie realia... :/

ckai43r886icswaj.png

Przyglądałam sie statystykom - są druzgocące! 40% kobiet, które paliły przed zajęciem w ciążę nie rzuca, gdy dowiaduje sie o tym, że zostaną matkami. Ja sama znam MNUSTWO takich przypadków.

Paliłam przez oststnich 12 lat (wiem, obciach) ale z dnia na dzień jak dowiedziałam się o ciąży rzuciłam palenia, chodz w bardziej stresujace dni wypalałam paczkę. Nie było łatwo ani mi, ani mojemu mężowi, nei dość, że hormony buzowały, głód nikotynowy doskwieral, w 2 tygodnie przytyłam 5 kilo, ale wiedzialam, że nie ma takiej siły, która sprawiłaby że sięgnęłabym po papierosa a miałam naprawdę mnustwo chwil, w których byłam pewna, żę jak zaraz nie zapalę to wybuchnę!

Wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim? teraz kiedy rozmawiam ze znajomymi, znajomymi znajomych i dowiadują się, że jestem w ciąży i rzuciłam palenie to mówią, jakby w tajemnicy, że one paliły calą ciążę i jak karmiły i dzieciakom nic jest. Ja nie oceniam - każy robi to co uważa, nie będę nikogo uświadamiać, że to jest złe, bo każdy dorosly człowiek wie o tym a ja nie mam potrzeby zbawiania świata, ale zastanawiam się po co one to mówią? Poczują się usprawiedliwione jak ja pod ich namową w końcu zapalę? Że nie tylko one są takimi bezdusznymi krowami, bo więcej osób tak robi?
Wiesz co no ja chyba bym się wstydziła przyznać że ze palilam w ciąży i jeszcze przez całe kp... szok szok szok! I tak się zastanawiam bo znam kilka kobiet które wlansie paliły przez okres ciąży i palą przy kp że niby gin mówią że lepiej palić niz z dnia na dzień rzucić bo to szok dla organizmu.. no jaka to prawda chyba, dlaczego ja lubiąca sobie zapalić raptem rzuciłam fajki właśnie z dnia na dzień?

Wiesz co no ja chyba bym się wstydziła przyznać że ze palilam w ciąży i jeszcze przez całe kp... szok szok szok! I tak się zastanawiam bo znam kilka kobiet które wlansie paliły przez okres ciąży i palą przy kp że niby gin mówią że lepiej palić niz z dnia na dzień rzucić bo to szok dla organizmu.. no jaka to prawda chyba, dlaczego ja lubiąca sobie zapalić raptem rzuciłam fajki właśnie z dnia na dzień?
To głupia wymówka palaczek [emoji34]

ckai43r886icswaj.png

Przypomniała mi sie pewna sytuacja...
Po porodzie ezalam na sali z dziewczyna ktora urodziła tego samego dnia na szczęście zdrowa dziewczynke... Po porodzie zostawiala ze mną swoja córeczkę a ona Szla zapalić. Karmila dziecko piersią. Powiedziała ze cala ciaze palila i nie przyznala sie lekarzowi. Powiedziała tez ze choruje na serce i cala ciążę brala leki i do tego tez się lekarzowi nie przyznala... A gdyby te leki wplynely na ciaze, na dziecko? Ona o tym nie.pomyslala...
No to widocznie jak kardiolog przewidywał jej leki na serce na pewno widział ze jest w ciąży to może te leki nie szkodzily

Mnie też ciągnie i kuje w podbrzuszu, dziś też w okolicach pochwy. Tłumaczę to rozciąganiem się macicy i wiązadeł. Na USG (tym szybkim i dziwnym ;) w czwartek) wszystko było ok.
Mam też straszne wzdęcia, rano mały brzuch a wieczorem jak w czwartym/piątym miesiącu.
W poprzedniej tak nie miałam...lub nie pamiętam, ale nie panikuje. Wydaje mi się dziewczyny że to jest normalne, nasza macica rośnie, maluszek rośnie jak szalony i wszystko w naszym ciele się zmienia.
Tu ciągnie :) tam wzdyma innym jeszcze niedobrze :), piękny czas ale jak sama nazwa mówi "ciąży" ;)
Mam identycznie i w poprzedniej ciąży tak nie miałam. Dzisiaj wstałam ledwo wystająca oponka [emoji2] a wieczorem no jak nic 5ty miesiąc [emoji2]

Agacia - trzymam kciuki, by bylo wszystko dobrze.

Mnie tez nieprzyjemnie gdy mam gazy lub przed wyróżnieniem.

Tak sie zastanawiam czy to moje ciagniecie i plamienie nie ma czegos wspolnego z pelnia. No niby jest więcej porodow w pełnię.

Piszecie o papierosach... Ja znam dziewczyne, w sumie kobiete, bo starsza ode mnie, ktora przyznala mi się, ze co jakis czas palila marihuanę w ciazy i podczas kp. Stracilam do niej szacunek :/ To jest nie do ogarnięcia dla mojego mózgu.
Marihuanę?! [emoji44] [emoji44] [emoji44] [emoji44]

Podobno w pełnię kobiety w ciąży zle sypiaja [emoji2]

Marihuanę?! [emoji44] [emoji44] [emoji44] [emoji44]

Podobno w pełnię kobiety w ciąży zle sypiaja [emoji2]
Ooo, to wiem dlaczego ciągle budzę się o 4 na siusiu i już później za nic nie mogę usnąć [emoji36] Chociaż dzisiaj spróbowałam patent z poduszką między nogami oraz pod bokiem i powiem, że nawet było lepiej :) Chyba zainwestuję w tą poduszkę-rogal [emoji55]

ckai43r886icswaj.png

reklama
Do góry