Robaczek_w
Fanka BB :)
Jeśli chodzi o USG to z pierwszym dzieckiem miałam przez brzuch dopiero w 12 tygoniu. Może to zależy od sprzętu i tego jak się ułoży dziecko czasami lepiej widać przez usg traswaginalne.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Jeśli chodzi o USG to z pierwszym dzieckiem miałam przez brzuch dopiero w 12 tygoniu. Może to zależy od sprzętu i tego jak się ułoży dziecko czasami lepiej widać przez usg traswaginalne.
Ja dokladnie tak samo. Niektóre dziewczyny mialy nawet mierzony puls plodu a ja jeszcze nic [emoji57] jak siedzialam w poczekalni to slyszalam serduszka innych kobiet w ciąży (moj maz stwierdził ze gin ma chyba tam glosniki jakies mocne bo tak dobrze było slychac) [emoji39] ale wszystkie mialy juz widoczne brzuchy wiec mnie to chyba dopiero pozniej czeka. Chcialam nawet sobie policzyc jak szybko bije serduszko ale nie mialam zegarka zeby zmierzyc czas. Slyszalam ze w tym wieku dobrym znakiem jest jak serduszko bije szybko. W ogóle tak wiele rzeczy chcialam spytac lekarza i lipa [emoji52] nie zdarzylam nawet spytac o bole brzucha a ostatnio mam praktycznie codziennie takie klucia .Ja mialam transwaginalne juz 3 raz, chyba nastepne za 2 tygodnie bedzie juz przez brzuszek, a bedzie 11-12 tydzien tez narazie tylko widzialam jak miga serduszko, ale wazne i to![]()

Pierwszy raz tętno dziecka miałam mierzone w 8 tygodniu. Lekarz powiedział ze bije szybko i tak ma być.
Ja miałam mierzone na kazdej wizyciePierwszy raz tętno dziecka miałam mierzone w 8 tygodniu. Lekarz powiedział ze bije szybko i tak ma być.
Dziewczyny,umieram dzisiaj normalnie..
Nie chcę mi sie nic jeść - zrobiłam wczoraj spaghetti, narzeczony się zajada i mówi że rewelacja a ja podziubię i mnie zatykaWiem że teraz muszę się odżywiać zdrowo, zwłaszcza że będę miała 2 ale nic nie mogę w siebie wcisnąć
W dodatku śpię po 16 godzin a przez resztę czasu jestem tak nieżywa że tylko leżę i seriale oglądam.. Mdłości mam okropne, ale nie wymiotuję...Też tak macie ?