elifit
Moderatorka
To dobrze że miałaś opłacanenie nie nie, zle piszesz, mi oplacal pracodawca, po prostu byla to umowa zlecenie, na ktorej sie placi takie skladki chorobowe jak na umowie o prace, z ta roznica, ze od samego poczatku za l4 placi Zus
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To dobrze że miałaś opłacanenie nie nie, zle piszesz, mi oplacal pracodawca, po prostu byla to umowa zlecenie, na ktorej sie placi takie skladki chorobowe jak na umowie o prace, z ta roznica, ze od samego poczatku za l4 placi Zus
tez zle piszesz, nie chce mi sie juz tlumaczyc tego poraz piaty, ze na umowie zlecenie do kontynuacji zwolnien najlepiej jest zaniesc samemu...bo jesli wysle to ksiegowa to bedzie trzeba tzw rachunek rozliczenia miedzy mna a pracodawca do Zusu dostarczac, no nie wiem juz jak to dobrze wytlumaczycU mnie np. jest tak że ja pracowałam u teściowej a ona w mieście jest raz w tyg więc ja zanosze z tego względu że jest szybciej a jest na to tylko 7 dni pewnie u Lux też![]()
ja pracuje u rodziny wiec wiesz, na lodzie by mnie nie zostawiliTo dobrze że miałaś opłacanebo niestety wielu pracodawców nie chce płacić składek :/
![]()
ja napisałam jak jest u mnie nie koniecznie musi być tak u Ciebie, ja poprostu zanosze sama bo tak jest szybciej a moja tesciowa jest tylko raz w tyg nie wczytywałam się nigdy w to dlaczego akurat Ty musisz sama zanosićtez zle piszesz, nie chce mi sie juz tlumaczyc tego poraz piaty, ze na umowie zlecenie do kontynuacji zwolnien najlepiej jest zaniesc samemu...bo jesli wysle to ksiegowa to bedzie trzeba tzw rachunek rozliczenia miedzy mna a pracodawca do Zusu dostarczac, no nie wiem juz jak to dobrze wytlumaczyc
Ja dokładnie takie koszule mam w planach kupic bo pizam to mam od groma ale przy karmieniu nie beda wygodnea nie było by Ci kochana wygodniej w koszulach być w szpitalu niż pazamy ja mam 4 koszule takie do szpitala odpinane na cyckach do karmienia naprawdę wygodne i polecam![]()
no wiec temu tlumacze, by dziewczyny wiedzialy czmu akurat mi placi Zusja napisałam jak jest u mnie nie koniecznie musi być tak u Ciebie, ja poprostu zanosze sama bo tak jest szybciej a moja tesciowa jest tylko raz w tyg nie wczytywałam się nigdy w to dlaczego akurat Ty musisz sama zanosić![]()
dokładnie ja już się zaopatrzyłam kilka szt takich koszuleczek i stwierdziłam że to będzie najwygodniejJa dokładnie takie koszule mam w planach kupic bo pizam to mam od groma ale przy karmieniu nie beda wygodne![]()
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
ja dostane od mojej mamy, bo ma swoj sklep z bieliznaLaski teraz jest promocja na koszule do karmienia na allegro po 17,99zl jakby ktos chcialsama sie zastanawiam czy kupic takie zwykle czy jakies ladniejsze ale pomyslalam, ze troche mi szkoda wydac wiecej bo jak malej sie uleje albo mi mleko pocieknie to moze szlak je trafic ...
Dobrze kombinuje ?
![]()