reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Madziarra nie wiem ale moja mama nie ma rozstepow z tego co wiem babcia tez nie miala...
Dzieczyny powiedzcie mi jak u Was z aktywnością fizyczna? Jest tutaj ktos kto regularnie cwiczy?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czy wyjda rozstepy zalzy od genow i hormonow a nie od smarowania. Ja mialam zakaz dotykania brzucha od 30tc. A i tak nie smarowalam bo zapominalam. Noe wyszedl mi ani jeden rozstep.

Ide spac.martwiacy wekend mialam.mam nadzieje ze w tyg bedzie lepiej...

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

A mi pielęgniarka w szpitalu mówiła, że rozstępy mamy w genach zapisane. Jak nasze mamy, babcię miały to i nas najprawdopodobniej one nie ominął. Ja w 4 mscu miałam już jakbym w 9 była a brzuch nie powalał wielkością.

34bww1d3lnjy2tu6.png
To prawda, ale można je zminimalizować poprzez uelastycznianie kremem [emoji4]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Madziarra nie wiem ale moja mama nie ma rozstepow z tego co wiem babcia tez nie miala...
Dzieczyny powiedzcie mi jak u Was z aktywnością fizyczna? Jest tutaj ktos kto regularnie cwiczy?

Ja staram się być aktywna, ale bez wielkiego fitnesu.
Przed ciążą codziennie jeździłam rowerem do pracy, częste spacery i czasem bieganie albo basen.
Jestem fizjoterapeutą i wiem że jeśli z ciążą jest wszystko ok i lekarz nie zabroni to dalej można robić to co wcześniej do 6 miesiąca ciąży. Po prostu umiarkowanie i wsłuchując się w siebie.
Jeśli mama w ciąży się rusza jej dziecko zwykle dobrze się rozwija sensorycznie, a brak ruchu mu nie służy. Mam tego przykłady w pracy.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja staram się być aktywna, ale bez wielkiego fitnesu.
Przed ciążą codziennie jeździłam rowerem do pracy, częste spacery i czasem bieganie albo basen.
Jestem fizjoterapeutą i wiem że jeśli z ciążą jest wszystko ok i lekarz nie zabroni to dalej można robić to co wcześniej do 6 miesiąca ciąży. Po prostu umiarkowanie i wsłuchując się w siebie.
Jeśli mama w ciąży się rusza jej dziecko zwykle dobrze się rozwija sensorycznie, a brak ruchu mu nie służy. Mam tego przykłady w pracy.

Dzieki [emoji6] ja cwicze dosc intensywnie od 11 miesiecy i teraz nie wyobrazam sobie przestac... Dzis tez cwiczylam bo czuje sie dobrze... Omijam tylko cwiczenia na brzuch i przy kardio nie daje z siebie 150% ;) mam nadzieje ze lekarz na wizycie da mi zielone swiatlo [emoji3]

Ja cwiczylam intensywnie , teraz głównie długie spacery i basen. Zamierzam poszukać jakiś ćwiczeń dla kobiet w ciazy. Nie będę szalała . W pierwszej ciąży nie ruszłam się zbyt dużo i z córka jest wszystko ok wiec chyba to nie jest reguła.

Emkaa ja w pierwszej ciazy nie ruszalam sie praktycznie wcale... Z synkiem tez jest wszystko w pozadku ale ze mna w ciazy i po nie bylo... Czulam sie strasznie i tak tez wygladalam... Dlatego teraz nie chce odpuścić tym bardziej ze mam predyspozycje do tycia...

Ja cwiczylam intensywnie , teraz głównie długie spacery i basen. Zamierzam poszukać jakiś ćwiczeń dla kobiet w ciazy. Nie będę szalała . W pierwszej ciąży nie ruszłam się zbyt dużo i z córka jest wszystko ok wiec chyba to nie jest reguła.

Raczej chodzi o zbytnie oszczędzanie się i leżenie (absolutnie nie mówię o zagrożonych ciążach!) Potem zdażają się noworodki niedostymulowane i potrzebują terapii. Ale to tylko jakiś odsetek dzieci, oczywiście. Wszystko z rozsądkiem :)

Raczej chodzi o zbytnie oszczędzanie się i leżenie (absolutnie nie mówię o zagrożonych ciążach!) Potem zdażają się noworodki niedostymulowane i potrzebują terapii. Ale to tylko jakiś odsetek dzieci, oczywiście. Wszystko z rozsądkiem :)

W poprzedniej ciąży nie pracowałam wiec większość czasu w łóżku lub na kanapie [emoji23] Czas beztroski Córka nie ma żadnych zaburzeń, myślę że nawet zdecydowanie lepiej rozwija się od rówieśników - w końcu codziennie pracuje z dziećmi w jej wieku. Teraz planuje pracować jak najdłużej , ćwiczyć i jeszcze zapisać się do szkoły rodzenia. Będę miała porównanie .

By

reklama
Jak leżałam w szpitalu przez złe ktg usłyszałam, że razem w koleżanka z sali nie możemy urodzić , bo jesteśmy leniwe i nawet z sali nie wychodzimy[emoji23][emoji23]

Do góry