reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

I ja tez sie Witam [emoji28] nie spie od 5 chyba.. zglodnialam i upieklam sobie buleczki [emoji16] zjem i klade sie dalej. Pollunia spokojna, ale juz sie nie schizuje bo oszaleje... ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O, ale super :) A sukienka jest? :D
Odliczam sobie aplikacją na telefonie, jakos tak mi bardziej świadomo jest ;) Nie mam stanika do karmienia, pasa poporodowego, laktatora ... ale chyba żadnej z tych rzeczy w końcu nie kupię, obejdę się.

Łączę się w bólu z umieraniem od zgagi. Już przyjęłam do wiadomości, że do końca już nic się nie zmieni :/ Trochę mi to mleko pomaga, ale na chwilę. Tak samo zresztą jak syrop od lekarki. Paskudztwo :( Daj znać, co kupisz i czy pomoże??

Taaa sukienka....namiot chyba. Próbowałam wcisnąć się w cokolwiek z szafy i śmiałam się do mojego M, że chyba musimy do Decathlonu podjechać :)
A co do pasa poporodowego, to na szkole rodzenia nam go odradzano. Że powoduje więcej złego niż dobrego, że nienatualnie ściska tam wnętrzności wszystkie i może być z tego problem. Nie wiem na ile to ma sens. Nie pomyślałam prawdę mówiąc o takim pasie.

Widze, że nie tylko ja z rana buszuje po necie. A jeszcze wczoraj miałam mocne postanowienie, ze sobota, nie trzeba wstawac do pracy (ja jeszcze 2 tyg pracuje) to sobie pospie. Noooo, pospalam. Do 6. Szalenstwo!

Mlego dnia Mamy!

Bardzo Ci dziękuję za chęć pomocy. Właśnie już raz kinesiotaping mnie uratował. Pisałam o p.Izie, bo ona mi taśmy zakładała i jak najbardziej, jest w tej kwestii specjalistką. Na dodatek mieszka u mnie na osiedlu, więc nie ma problemu, żeby ona podeszła do mnie, albo ja do niej. Poleciła mi ją właśnie perla8, więc skoro już raz podsunęła mi świetne rozwiązanie problemu, to zainteresowałam się maścią o której napisała. Ja absolutnie nie zamierzam niczego stosować na własną rękę jeśli nie mam pewności, że jest bezpieczne. Dlatego właśnie pytałam perli, czy można tą maść stosować w ciąży. Ja unikam nawet łykania Apapu w ciąży, bo się boję zaszkodzić małemu. Jak nie uda mi się skontaktować z p.Izą, to bardzo chętnie wezmę od Ciebie namiary na przychodnię o której piszesz. Dzięki :happy:

No to ja mam chyba problem z tą wiarą :sad:

To mi przypomniało. Kupiłam sobie już jakiś czas temu olejek weleda do masażu krocza, ale codziennie zapominam, żeby go użyć. :sad:
Tak jak pisałam nie kwestionuje absolutnie wypowiedzi ani podpowiedzi Perly
Wiem jak musisz cierpieć, ja po pierwszym porodzie miałam masakrę , bo przytylam bardzo dużo 25kg przy wzroście ie 160 cm. Miałam niestabilność kręgosłupa , przepuklinę miękka , która przy próbie manipulacji tak sobie uciskala raz na prawy raz na lewy newr , a raz obustronnie. Nosilam pas i jak tylko miałam zielone światło po cc zaczęłam ćwiczyć i dopiero wtedy można było to efektownie manipulować, jakoś po 3 miesiącach minęło.
Teraz nie masz za dużo możliwości , ale musisz być silna. Jest kilka ćwiczeń , którymi wzmacniacz mm kręgosłupa. Jeśli nie stosujesz to może zapytaj następnym razem jak się będziesz widzieć z tą panią.?
A tak w ogóle dzisiaj jak ?

Tak jak pisałam nie kwestionuje absolutnie wypowiedzi ani podpowiedzi Perly
Wiem jak musisz cierpieć, ja po pierwszym porodzie miałam masakrę , bo przytylam bardzo dużo 25kg przy wzroście ie 160 cm. Miałam niestabilność kręgosłupa , przepuklinę miękka , która przy próbie manipulacji tak sobie uciskala raz na prawy raz na lewy newr , a raz obustronnie. Nosilam pas i jak tylko miałam zielone światło po cc zaczęłam ćwiczyć i dopiero wtedy można było to efektownie manipulować, jakoś po 3 miesiącach minęło.
Teraz nie masz za dużo możliwości , ale musisz być silna. Jest kilka ćwiczeń , którymi wzmacniacz mm kręgosłupa. Jeśli nie stosujesz to może zapytaj następnym razem jak się będziesz widzieć z tą panią.?
A tak w ogóle dzisiaj jak ?
Ojej to moje wymiary heh :/ tez mam 160cm i juz zaraz bede miec 20kg na + [emoji29] a tu jeszcze 6 tyg. [emoji85][emoji85][emoji87][emoji87]

reklama
Do pozniej mamusie :* zmulilo mnie spanko.. wiec sie zdrzemne z lekka [emoji28] [emoji16] tym bardziej ze wszyscy domownicy nawet nie mysla zeby wstac... między innymi ten maly siersciuszek [emoji190] [emoji7]
1476511459-1d1mld.jpeg

Do góry