reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

O rany Olga gratulacje ! Smialas się ze masz w brzuszku małego pulpecika a okazało się w Twoim przypadku mega plusem. Opisz na watku porodowym jak Polly? Czekam w kolejce u lekarza i strasznie mnie ta wiadomosc zestresowala. Przecież mój Franio też moze chcieć przyjsc na swiat w każdej chwili. Dzisiaj juz sie pakuje na tip top
No właśnie przypadek Olgi uświadomił mi, że jestem w czarnej du.... Jakby odpukac młody zechciałby teraz przyjść, to masakra....

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka, to forum mknie z prędkością światła, nie nadążam tu wchodzic i czytac wszystkiego wiec znów, po czasie nie jestem na bieżąco.
Chciałam Wam tylko powiedziec, ze jestem, że myślę, o was dziewczyny czy wszystko u was ok? czy się jakies dzieciątka znów narodziły? mam nadzieje, ze nie!!!
Niech się lęgną w ciepełku brzuszkowym do grudnia.
U mnie niestety złe zapowiedzi:
Niedzielę i poniedziałek spedzilam w szpitalu, poniewaz lekaż zarządził podanie mi dwóch zastrzykow (w przeciagu 24h) w postaci sterydów. Ponieważ okazuje się, ze dzidzia jest b. duza (tydzien temu miala juz ponad 2 kg, co jest jakoby ponad 2 tyg. do przodu).
Więc lekarz planuje wczesniejsza niz w 38 tygodniu cesarkę, powiedzial, ze jakoby moze to zrobic juz od 34 tygodnia (czyli znow miesiac przed tą planowaną).
Oczywiscie, dla tych co nie wiedzią, sterydy są po to, aby przyspieszyć rozwój płuc, które normalnie byłyby gotowe do samodzielnej pracy dopiero po 34 tc.
Myśle ze doktor znów dmucha na zimne i boi się, że mogę jednak zaczac rodzic juz za tydzień.
Mimo tylko 12 kg to brzuch mam wiekszy niż w 40 tc w ostatiej ciąży, lat temu 8!
Nie wchodzę w zadne ubrania z tamtego okresu... wiec nie wyobrazam sobie, zeby mi jeszcze ten brzuch rósl przez 2 miesiące. I bardzo ubolewam ale coz zrobic.
Zyczę wam szczescia kazdego dnia i uśmiechu!! pozdrawiam!

Witam sie [emoji8] kochane my sie juz rozpakowalismy [emoji87][emoji85] wczoraj o 21.15 Polly przyszła na swiat. Moja infekcja ktora mialam wywolala skurcze i dla malej bylo lepiej sie urodzic jak być w brzuszku przez ta infekcje. Malutka cala zdrowa i silna! 2340g i 47cm dluga [emoji41][emoji16] urodzilam silami natury ;) i muszę przyznać ze bylo spoko :D ale to opowiem gdzie indziej... w ogole to juz chyba powinnam w innym wątku byc.. bo już ze mnie żadna Grudniowa mama... Buziaki cioteczki

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale mi ryczenia z rana zapewniłaś, Kobieto! :) Gratuluję! Wspaniała waga Malutkiej i jaka już długa ta Twoja dziewczyna! Aż się nie mogę ogarnąć z tego całego wzruszenia. Duuuużo zdrówka i szczęścia dla Was! :*

Gratki Olga. Ktory to tc u Ciebie byl.? Niech Polly piekbie rosnie I sama oddycha

Ja nie w temacie tutaj mialas skurcze kilka dni wcxesniej.

Ja w koncu torbe spakowalam. Dzis wizytuje. Krzyz co jakis czas dokucza.

Ja bardzo chce jeszcze wytrzymac ze 2tygidnie. Do wszystkich świętych idluczam dni . W 34tc nie chce rodzic!!!!!

Najlepiej zebym jeszcze miesuac chlopaka przytrzymala. Teraz kazdy tydzuen to naprawde cos bardzo wartosciowego dla malucha jak nie ma przeciwskazan zeby Tam jeszcze posiedzial!!!

Chociaz bardzo bym juz go chciala ale najbardzuej chce zeby byl silny I zdrowy I niech jeszcze rosnie Ta gdzie ma najlepiej

W H muakam tez krzyzowe I byly one 3tyg przed porodem. Miałam termin na 8marca urodzilam 26lutego. Takze z rozwarciem a tylko 10 dni przed terminem .
Niech teraz tez tam bedzie .

Witam sie [emoji8] kochane my sie juz rozpakowalismy [emoji87][emoji85] wczoraj o 21.15 Polly przyszła na swiat. Moja infekcja ktora mialam wywolala skurcze i dla malej bylo lepiej sie urodzic jak być w brzuszku przez ta infekcje. Malutka cala zdrowa i silna! 2340g i 47cm dluga [emoji41][emoji16] urodzilam silami natury ;) i muszę przyznać ze bylo spoko :D ale to opowiem gdzie indziej... w ogole to juz chyba powinnam w innym wątku byc.. bo już ze mnie żadna Grudniowa mama... Buziaki cioteczki

Woooooow! Gratulacje!!!! Super, że malutka jest cała i zdrowa! Ale jak już się zaczynamy rozpakowywac, to chyba czas pospieszyć się z wyprawką...

Olgi gratulacje. Napisz choć ociupinkę tu jak to było, bo np ja na fb nie zaglądam. Szybkiego powrotu do domu.

Ja się wczoraj pochwalilam mężowi, ze mi skurcze minęły, ze pewnie zacznę więcej chodzić a teraz znowu się boje. Jeszcze chociaż 2 tygodnie i wstaje na 100% o ile kręgosłup wytrzyma

Olgi gratulacje. Napisz choć ociupinkę tu jak to było, bo np ja na fb nie zaglądam. Szybkiego powrotu do domu.

Ja się wczoraj pochwalilam mężowi, ze mi skurcze minęły, ze pewnie zacznę więcej chodzić a teraz znowu się boje. Jeszcze chociaż 2 tygodnie i wstaje na 100% o ile kręgosłup wytrzyma

A Ty Jadwida nie wstajesz Nic?tylko wc
Masz kogos do pomocy do dzieci obiady pranie? Max ma pierwsze zmuany?

reklama
Dzień dobry.

Wchodzę na BB a tu takie wieści:) Wielkie gratulacje kochana :biggrin2: poopowiadaj trochę, jak było, jaką miałaś infekcję, że malutka się tsk pospieszyła? Najważniejsze, że wszystko w porządku. Zdrówka Wam życzę :)

No właśnie przypadek Olgi uświadomił mi, że jestem w czarnej du.... Jakby odpukac młody zechciałby teraz przyjść, to masakra....

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

No dokładnie.. mi też, trzeba się zacząć naprawdę ogarniać.

Ale do d.. się czuję, syn chory i chyba się zaraziłam od niego.. Boli mnie gardło, głowa i mam katar :dry:

Do góry