reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny, nie róbcie aminotunkcji. Są ewentualnie inne metody. Zresztą test Pappa to tylko statystyka!!!
Mojego męża siostra została skierowana na amino, zrobiła i wystąpiło zakażenie wód płodowych. Okazało się, że maluszek był zdrowy. Leżała w szpitalu od 15 tygodnia. W 24 tygodniu zaczęła się akcja porodowa komplikacją po amino. Chłopiec przeżył tylko 1 dzień, bo nie był jeszcze w stanie samodzielnie oddychać. W lipcu pochowaliśmy zdrowe dzieciątko. Dlaczego proszę Was rozważcie inną opcję np. test Harmony, Nifty.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
To prawda pappa to głównie statystyka. No ja rozmawiałam z lekarzem co mam zrobić ,co bedize lepsze - nifty czy amnio bo jakby co za nifty zapłacę - drogie to badanie ale no trudno to są ważne sprawy i jakoś damy rade, powiedizal ze zaleca bardziej amniopunkcje.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, dostałam paczkę z zamówionymi bluzkami. Są fajne, dobrze uszyte i w odpowiednim rozmiarze tzn. rozmiar na metce odpowiada rzeczywistemu. Wygląda dobrze i teraz gdy brzuch jeszcze mały i będzie wyglądała dobrze na dużym bo ma marszczenia na bokach (testowałam już takie coś w poprzedniej ciąży). Tylko na przesyłkę czekałam tydzień, ale doszła. Polecam, jakby ktoś chciał, tego sprzedawcę Link do: Bluzka ciążowa podkreślająca brzuszek L dł ręk

Dziewczyny a kazdy powinien robic takie badanie czy to kwestia podwyzszonego ryzyka lub zlych wynikow prenatalnych??

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Amniopunkcje robi się jak właśnie w prenatalnych wychodzą podwyzszone ryzyka dla chorób typu zespół downa,wyniki z krwi są nieprawidłowe lub tak jak u mnie - wszystko ok,ryzyko małe z wyliczeń - ale jak już ktoś napisał to jest statystyka liczona przez program komputerowy- a np. Jeden parametr jest wyjątkowo niepokojący,znacznie przekraczający normy.

Tak, tylko w przypadku ciąży bliźniaczej to zupełnie nie zdaje egzaminu.
Ale skoro Tobie wyszła tylko źle Pappa a usg genetyczne dobrze to ja bym się tym nie sugerowała, bo to tylko statystyka! Ile masz lat?
Zresztą znam nie jedną dziewczynę, której Pappa wyszła tragicznie a dziecko urodziło się zdrowe.

Co do przezierności karkowej powtórzyłabym badanie na lepszym sprzęcie.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Są elementy typu właśnie ta nieszczęsna przeziernosc które mogą wskazywać na różne rzeczy - albo genetyke-po to robimy amnio aby to sprawdzić-albo wady narządowe -które mogą dopiero się ujawnić bo jeszcze w tym wieku ciążowym malo widac

reklama
Dziewczyny, dostałam paczkę z zamówionymi bluzkami. Są fajne, dobrze uszyte i w odpowiednim rozmiarze tzn. rozmiar na metce odpowiada rzeczywistemu. Wygląda dobrze i teraz gdy brzuch jeszcze mały i będzie wyglądała dobrze na dużym bo ma marszczenia na bokach (testowałam już takie coś w poprzedniej ciąży). Tylko na przesyłkę czekałam tydzień, ale doszła. Polecam, jakby ktoś chciał, tego sprzedawcę Link do: Bluzka ciążowa podkreślająca brzuszek L dł ręk
Fajne te bluzeczki[emoji5]

Do góry