reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja tez mam totalny brak weny do pakowania, ale w piatek kupilam pizamy i dzisiaj cos mnie tknelo, wiec wole to juz miec za soba ;) Jedynie nie wiem co i w jakiej ilosci dla Malego spakowac..

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Ja mam ma liscie ze szpitala napisane co i jak do szpitala
Na wyprawkowym dawalam ta liste i wiele innych mozesz sobie zobaczyc, porownac i moze wtedy juz bedziesz wiedziala co jak i ile ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Ale czemu rozwiązywać ciążę dwa tygodnie przed terminem?
Eli bo to Polskie realia sa sa...prorodzinne!:(( ja wiem czemu ty pytasz i ze nie dobrze jest dla pacjentki robic cc na zimno jak nie ma potrzeby ale dla lekarzy najwazniejsza jest ich wygoda a Lux ma termin w swieta... zwyczajnie im sie nie chce robic cc w swieta skoro moga tydzien wczesniej... no moze sie Lux chociaz na becikowe i 500+ zalapie bo ja nawet takiego wsparcia prorodzinnego nie dostne.
Sorry ale bawia mnie takie gadaki o prorodzinnym Panstwie w zestawieniu z na przyklad warunkami na porodowkach:)))

Oficjalnie sie wczoraj SPAKOWALAM!

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Eli bo to Polskie realia sa sa...prorodzinne!:(( ja wiem czemu ty pytasz i ze nie dobrze jest dla pacjentki robic cc na zimno jak nie ma potrzeby ale dla lekarzy najwazniejsza jest ich wygoda a Lux ma termin w swieta... zwyczajnie im sie nie chce robic cc w swieta skoro moga tydzien wczesniej... no moze sie Lux chociaz na becikowe i 500+ zalapie bo ja nawet takiego wsparcia prorodzinnego nie dostne.
Sorry ale bawia mnie takie gadaki o prorodzinnym Panstwie w zestawieniu z na przyklad warunkami na porodowkach:)))

500+ prosze Cie...w zyciu sie nie zalapie, przekroczymy, bo to pierwsze dziecie przeciez

Ja miałam wyznaczony termin cc 7dni przed. Generalnie w Polsce przy ciążach pojedyńczych lekarze trzymają się 7dni, chyba, że są dodatkowe wskazania, aby przyspieszyć operację.

A wiecie co ciekawe czy jak jest pasierb to sie partner/maz nie zalapuje ? W koncu to drugie dziecko na utrzymaniu tak mnie teraz oswiecilo hihi skoro ma alimenty to tez je utrzymuje na logike ...

Edit: doczytalam tylko rodzic z ktorym dziecko zamieszkuje

thgfflw1k3inkyc3.png

Nom wygoda. Pal sześć dla pacjentki, ale nie jest to dobre dla dziecka i dla laktacji też nie :(

Koleżanka miała ostatnio cc na zimno i mówiła że była 6 w kolejce. A rekordem szpitala było 28 cesarek w jeden dzień. Pewnie właśnie przed świętami :(

no jesli u mnie sie okaze, ze cc musi byc to ja na polowe grudnia polece, ale to sie okaze w listopadzie :)
Mi moja gin powiedziała, że pilnują żeby było 39tc skończone i dopiero wtedy planowana cc. U mnie wychodzi 19.12. Ale ja sobie wymyslilam Hanke na 20.12. I tak bym chciała:) chyba że wielkość z usg się liczy bo tam mi wychodzi Hanka o tydzień starsza, wiecie czy to ma wpływ na datę porodu?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry