reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po straconej ciąży

Bardzo bym się ucieszyła jeśli teraz by się udało i wagą w ogóle bym się nie przejmowała [emoji16] Tylko moje objawy znikły (poza żyłami na piersiach) i chyba straciłam nadzieję, że się udało... Najgorsze jest to czekanie, ale jeszcze koło tygodnia i się okaże [emoji16]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Mam nadzieję, że jednak się udało :)
Jeśli nie, to najwyższej razem będziemy we wrzesień celować ;) :p

A to już 3 dzień mojego @ i dalej wygląda normalnie :D
Aż się musiałam dzisiaj z tamponami przeprosić!
Czyli chyba jednak wszystko wraca do normy, uff
Mimo wszystko poszłam dzisiaj krwi trochę upuścić i za tydzień mniej więcej będę wiedziała co tam z hormonami. Chociaż spodziewam się, że będzie ok :)

reklama
Mam nadzieję, że jednak się udało :)
Jeśli nie, to najwyższej razem będziemy we wrzesień celować ;) [emoji14]

A to już 3 dzień mojego @ i dalej wygląda normalnie :D
Aż się musiałam dzisiaj z tamponami przeprosić!
Czyli chyba jednak wszystko wraca do normy, uff
Mimo wszystko poszłam dzisiaj krwi trochę upuścić i za tydzień mniej więcej będę wiedziała co tam z hormonami. Chociaż spodziewam się, że będzie ok :)
Niech ta @ szybciej mija i dni płodne się zaczynają [emoji16][emoji110] W sumie wrzesień nie byłby taki zły, miałabym cudowny urodzinowy prezent [emoji178]

Byłoby super :)
Chociaż też liczę się z tym, że trzeba będzie jeszcze miesiąc poczekać, bo wszystkie moje dzieci były z lewego jajnika [emoji14]
A teraz teoretycznie kolej na prawy... ;)
Ja to nie wiem z którego jajnika była owulacja w tym miesiącu.. Najpierw bolał prawy i byłam pewna że to TO, a trzy dni później to samo działo się z lewym...[emoji16] W sumie w to nie wnikam, ważne żeby się udało [emoji12]

Ja nie czekałam w ogóle na @ [emoji23]
Jutro minie dokładnie miesiąc od zabiegu [emoji20]

U mnie 16.12 minie miesiąc tak bym chciała muc cofnąć czas i być znowu w ciazy moja Pani Doktor powiedziała ze powodem poronienia była najprawdopodobniej opryszczka nie wiedziałam że jest ona taka niebezpieczna dla ciazy jakbym wiedziała to może zareagowałabym wcześniej i dzisjaj miałabym umówione juz wcześniej USG
KaSia co na to twój lekarz zezwolił na starania przed pierwszą @ ja też się nad tym zastanawiałam a bardziej mój mąż dopytywal czy stosujemy się do zaleceń i czekamy , ale ja zdecydowałam ze poczekamy ale tylko do pierwszej @ ☺
Kochana ja cały czas trzymam kciuki za Ciebie ☺

U mnie 16.12 minie miesiąc tak bym chciała muc cofnąć czas i być znowu w ciazy moja Pani Doktor powiedziała ze powodem poronienia była najprawdopodobniej opryszczka nie wiedziałam że jest ona taka niebezpieczna dla ciazy jakbym wiedziała to może zareagowałabym wcześniej i dzisjaj miałabym umówione juz wcześniej USG
KaSia co na to twój lekarz zezwolił na starania przed pierwszą @ ja też się nad tym zastanawiałam a bardziej mój mąż dopytywal czy stosujemy się do zaleceń i czekamy , ale ja zdecydowałam ze poczekamy ale tylko do pierwszej @ ☺
Kochana ja cały czas trzymam kciuki za Ciebie ☺
Ale pierwszy raz w życiu opryszczka miałaś?
Mi się to dziadostwo kiedyś przyolatalo, prawie 6 lat temu, od tamtej pory spokój, albo przynajmniej nawroty są minimalne, że ciężko zauważyć.
Ale z tego, co wiem, jeśli nie jest to pierwsze w życiu zakażenie, to nie jest niebezpieczne dla ciąży.
No chyba, że opryszczka "warg dolnych" wyjdzie na krótko przed porodem, wtedy to jest wskazanie do cc.

Ale pierwszy raz w życiu opryszczka miałaś?
Mi się to dziadostwo kiedyś przyolatalo, prawie 6 lat temu, od tamtej pory spokój, albo przynajmniej nawroty są minimalne, że ciężko zauważyć.
Ale z tego, co wiem, jeśli nie jest to pierwsze w życiu zakażenie, to nie jest niebezpieczne dla ciąży.
No chyba, że opryszczka "warg dolnych" wyjdzie na krótko przed porodem, wtedy to jest wskazanie do cc.

U mnie opryszczka prawdopodobnie spowodowala obumarcie dzidziusia :/ w doroslym zyciu opryszczki niegdy wczesniej nie mialam, za dzieciaka cos mialam na wardze ale nie pamietam co to bylo.
:((((((((

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
KaSia co na to twój lekarz zezwolił na starania przed pierwszą @ ja też się nad tym zastanawiałam a bardziej mój mąż dopytywal czy stosujemy się do zaleceń i czekamy , ale ja zdecydowałam ze poczekamy ale tylko do pierwszej @ [emoji5]
Kochana ja cały czas trzymam kciuki za Ciebie [emoji5]
Niestety czasu nie cofniemy [emoji20] Ale trzeba żyć dalej i walczyć o szczęście [emoji178]
Mój lekarz na początku kazał czekać 3 miesiące, później jeden miesiąc ale jak go pociągnęłam za język, stwierdził że skoro po badaniu wszystko jest ok, teoretycznie nie ma przeciwwskazań... A lekarz który robił mi zabieg, powiedział że w ogóle nie muszę czekać... Jak widać co lekarz to opinia... Myślę , że znaczenie ma tu też psychika- ja ostatnie tygodnie przed zabiegiem byłam zdruzgotana, cały czas płakałam... Zabieg przyniósł mi ulgę, że już po wszystkim...

Do góry