reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

Ja też dostałam kilka dni temu.

Ze strony dzieckook.pl

KONIEC 6 MIESIĄCA
- dalsze poszukiwanie kontaktów poprzez gruchanie
- wyciąganie rączek do wzięcia na ręce (siostry córcia już dawno wyciąga rączki, żeby ją wziąć)
- inne reakcje w stosunku do ludzi znajomych i nieznajomych

<< początekKONIEC 7 MIESIĄCA
- obserwacja czynności wykonywanych prze osoby bliskie (Wiktoria już dawno obserwuje mnie jak zmywam, sprzątam czy jem)
<< początekKONIEC 8 MIESIĄCA
- rozpoczyna się okres obawy przed osobami nieznajomymi
- zauważa swoje odbicie w lustrze (w 8 miesiącu?:szok: chyba jakieś bzdury tu nawypisywali, Wiktoria zawsze widziała swoje odbicie w lustrze, uwielbia się tak bawić
Oni chyba podają taki ostateczny wiek, kiedy dziecko powinno umieć te rzeczy. A z lustrem to nie wiem o co chodzi, bo wiadomo że dziecko widzi swoje odbicie w lustrze. Może chodzi o to, że zaczyna kumać że to ono tam jest... Chociaż to chyba się dzieje później.

reklama
Oni chyba podają taki ostateczny wiek, kiedy dziecko powinno umieć te rzeczy. A z lustrem to nie wiem o co chodzi, bo wiadomo że dziecko widzi swoje odbicie w lustrze. Może chodzi o to, że zaczyna kumać że to ono tam jest... Chociaż to chyba się dzieje później.
blueberry chyba masz racje:tak:
zadzwoniłam do znajomej położnej i spytałam się co z tymi pleśniawkami i powiedziała że najlepszy jest mocz dziecka:tak: wsadziłam Natalkę w tetrówkę i po 10minutach była tak strasznie mokra że mozna było wykręcać:szok: jak dobrze że są pampersy:-D a więc przemyłam jej buźkę i zobaczymy co będzie jutro:tak: podobno dla higieny jest dobrze codzinnie przecierać buźkę cebionem:szok:

Na pleśniawki najlepszy jest mocz dziecka i napewno bezpieczny. O Aftinie niestety słyszałam same złe rzeczy.

Dzień dobry!! My już na nózkach bo niedługo mamusia spada na zakupy. Musze coś sobie kupić na chrzciny i dla małej jeszcze bolerko i przepaske. A póxnej jedziemy na ukochany weekend do TEŚCIÓW. Kupie chyba sobie flaszkę to bedzie mi tam łatwiej wytrzymać.

A ja dostałam paczkę tylko z Bobovity i to dwa razy tę samą z próbką mleczka modyfikowanego, którego i tak nie wykorzystam na razie, bo karmię piersią:confused:.

ja tez tylko to dostałam, ci z nestle i z hippa mi nic nie przysłali:-:)-(

reklama
moja mala jeszcze nie miala plesniawek:no:(na szczescie;-)) ale slyszalam ,ze trzeba przecierac dziecku jezyczek pieluszka z jego moczem:tak:wiem ,ze to troszke dziwne ,ale naprawde tak jest:tak:kolezanki corcia miala i tylko 2razy jej przetarla i po sprawie:tak:;-):-D
Nigdy o tym nie słyszałam :no: Piotrek miał, lekarka przepisała nam Nystatynę i podziałało :tak: Do tego od czasu do czasu kazała Aphtinem smarować i jest ok :-)

Do góry