reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

W pracy z glowa na biurku ;) co Ty w ciagu dnia nie potrafie spac ;) mam tyle rzeczy do zrobienia ;) chociaz moze w maju sie naucze spac w dzien ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Właśnie miałam zmienić wersje dla Ciebie, kima w pracy, w ramach przerwy ;) Ale w maju jak w końcu załadujesz na stałe to polecam :) ah ta godzinka dziennie i człowiek inny :p

U mnie niby nie mówią, że szkoda, że drugi chłopak, ale bardziej się dziwią, że nie zależało mi na córce ;) bo taka prawda, że jakbym mogła wybierać to właśnie drugiego synka chciałam [emoji5]

7u223e3kwboc3bjp.png

A ja marzyłam o drugiej dziewczynce :) Mąż wiadomo, chciał chłopaka, grozi że się nie podda, ja już mu oznajmiłam że 3ci raz nie podołam :p Jakby okazało się że chłopak, nie płakałabym, ale skoro druga dziewczynka to cieszę się bardzo :)
Ale jak najbardziej gratuluje dwóch chłopców :)

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny... od pewnego czasu mam mega sucha skore. Wszedzie. Codziennie sie smaruje. Balsamem, oliwka. Moj brzuch jest suchy a teraz widze tez, ze mam suche rece... tragedia jakas :( co na to ? Moj ukochany nivea ktory zawsze pomagal teraz nie daje rady.

p19u9jcg81ehxczt.png
Janm używam tego samego co na rozstępy i pomaga na suchą skórę ;)

Za to do mnie mówią : to teraz będą wszystkie dzieci w domu (pierwsze słyszę takie powiedzenie) albo że mieliśmy szczęście a nawet moja znajoma wypaliła: ale wam się udało wycelować [emoji23][emoji16] Mi to bez różnicy było , gdyby była córka to Melia miałaby siostrę a tak mamy wymarzonego synka. Trochę się boje jak to będzie z chłopcem, ale przez to trochę czuje się jak pierworodka :D

f2w3rjjgwqepia0h.png

Ja mam problem, bo nasi przyjaciele, gdzie moj maz jest swiatkiem maja wesele 8 lipca... a ja mam termin na 10 czerwca- mam nadzieje ze Mala nie bedzie siedziala dluzej. Jechac na wesele musimy, zreszta to nasi najlepsi znajomi, panna mloda najprawdopodobniej bedzie chrzestna u naszej Poli, wiec chcialabym isc chociaz na jakis czas, a maz bedzie musial byc na calym. Mamy taki plan ze bedziemy mieli tam wynajety pokoj w hotelu, i tesiowa (bo to pod opolem a ona jest z opola) bedzie siedziala z Pola, a ja bede doskakiwac na karmienie albo w razie czego. Jak myslicie? Uda sie to?:p no i martwi mnie to ze bede wtedy niecale 4 tyg po porodzie-a to moje pierwsze dziecko wiec nie wiem w jakim stanie jest cialo/orgaznizm kobiety po tak krotkim czasie;P

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja myślę, że dacie radę w ten sposób.
Jeśli macie pokój w hotelu, babcię do opieki, to młode będzie spało a Ty się możesz położyć i odpocząć. Mój brat tak zrobił i sprawdziło się świetnie na naszym weselu [emoji4] oczywiście wszystko zależy od dziecka i Twojego samopoczucia.

My idziemy na wesele we wrześniu, też bierzemy pokój i elektroniczną nianię [emoji4] wiem, że będzie też uboczu pokój dla mam z dziećmi

Ja myślę, że dacie radę w ten sposób.
Jeśli macie pokój w hotelu, babcię do opieki, to młode będzie spało a Ty się możesz położyć i odpocząć. Mój brat tak zrobił i sprawdziło się świetnie na naszym weselu [emoji4] oczywiście wszystko zależy od dziecka i Twojego samopoczucia.

My idziemy na wesele we wrześniu, też bierzemy pokój i elektroniczną nianię [emoji4] wiem, że będzie też uboczu pokój dla mam z dziećmi

Tez tak mysle, ze sie uda:) ja tam o siebie sie nie martwie, najwyzej sie przemecze jak mnie cos bedzie pobolewac itp ;) a jak nie to na godzinke uciekne sie polozyc ;D tesciowa tez odwazna wiec tez nie bedzie z byle powodu nas sciagac z wesela;) jeszcze tylko zobaczymy co z Poli bedzie za ziolko :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie tak, zwłaszcza jak mam świadomość, że on to mocno przeżyje. Serio ostatnio miał nocować u mojej mamy bo mieliśmy jechac o 5 juz do Bdg i aby on sobie spał spokojnie bo i tak miał u mamy w dzien byc - to tak płakał za mną, że mąż musiał po niego wracac na noc. Mocno mnie tulił i martwił się, że nie wrócę :/ on taki emocjonalny bardzo jest, no i mamusiny mocno także na prawdę mam nadzieję, że nie będzie konieczności zostawać w szpitalu (pomijając oczywiście sam fakt, że nie chcę by Marcelkowi działo się cos na tyle, że chcieliby mnie zostawic - bo to też spędza mi sen z powiek :/ )

7u223e3kwboc3bjp.png
No w takiej sytuacji zwlaszcza ciezko jest. Moj synek nie jest taki "mamusiny", mysle ze nie bedzie wiekszego problemu. Aczkolwiek to bedzie pierwsza tak dluga rozlaka, poki co zostawal z innymi tylko w ciagu dnia. Ale znajac go, to mysle, ze nie bedzie wiekszego problemu.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm a w mojej karcie jest miejsce na wpisanie i terminu z om i terminu z usg, ale mi to akurat nic nie zmienia bo wyszły identyczne.

U mnie nikt nie mówi że szkoda że drugi chłopak, ale mam takie wrażenie, że jak się dowiadują to wpadają w taki ton wypowiedzi jakby chcieli mnie przekonać ze będzie fajnie [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Janm używam tego samego co na rozstępy i pomaga na suchą skórę ;)

Za to do mnie mówią : to teraz będą wszystkie dzieci w domu (pierwsze słyszę takie powiedzenie) albo że mieliśmy szczęście a nawet moja znajoma wypaliła: ale wam się udało wycelować [emoji23][emoji16] Mi to bez różnicy było , gdyby była córka to Melia miałaby siostrę a tak mamy wymarzonego synka. Trochę się boje jak to będzie z chłopcem, ale przez to trochę czuje się jak pierworodka :D

f2w3rjjgwqepia0h.png
Ja bardzo nie lubię określenia że ktoś ma parkę brrr.
Tez się bałam mieć synka bo ja mam same siostry, nie wiedziałam w co będziemy się bawić, ale on zamiast zabawy autami wybiera "asystowanie" mi w kuchni ;) haha

Serce, przepływy dopplerem, nerki, ilość płynu, dojrzałość łożyska, pepowine, obraz mózgu, obraz ust i nosa- czy nie ma rozszczepu, czy nie ma obrzęku skóry, wodniaka karku , obraz klatki piersiowej i płuc, układ pokarmowy, pęcherz moczowy
Z grubsza tyle :)
Wow, nieźle [emoji4] patrząc na to widzę, że mam świetnego lekarza. On mi sam to wszystko mówi i pokazuje bez pytania! [emoji7]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Hmm a w mojej karcie jest miejsce na wpisanie i terminu z om i terminu z usg, ale mi to akurat nic nie zmienia bo wyszły identyczne.

U mnie nikt nie mówi że szkoda że drugi chłopak, ale mam takie wrażenie, że jak się dowiadują to wpadają w taki ton wypowiedzi jakby chcieli mnie przekonać ze będzie fajnie [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

O to to! U nas to samo [emoji23]

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Ja bardzo nie lubię określenia że ktoś ma parkę brrr.
Tez się bałam mieć synka bo ja mam same siostry, nie wiedziałam w co będziemy się bawić, ale on zamiast zabawy autami wybiera "asystowanie" mi w kuchni ;) haha

Ja nie wiem jak się pielęgnuje takiego małego chłopca, jak nauczyć go sikania itd [emoji23]

f2w3rjjgwqepia0h.png

Do góry