reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Melduję się-Dzień Dobry:-):-):-)
u Nas nocka ciężka:no:-Dawid nie chciał mleczka i darł japę pół noc:wściekła/y::wściekła/y:-musiałam go wziąść do Nas do łóżka;-) mleka dalej nie chciał i pił tylko herbatkę-dobre i to:tak: Rano mleczko też było be:no::crazy::no: zrobiłam mu gęstą kaszkę i dałam łyżeczką-zjadł ładnie:-):tak: chyba już nie chce jeść z butelki:sick::baffled::sorry2: podobno jak Ja miała 6 miesięcy to też nie chciałam jeść z butli:-p:-p

Miłego Dnia Wam życzę:-):-):-):-)

reklama
Moau mała jak miała niecały roczek to odstawiła butle i wszystko co zwoązane ze smoczkiem Mleczko tylko jadła w postaci gestego dania np płataki z mlekiem biszkopty itd...Potem przeszła na kubek niekapek ale tylko w nim piła herbtke lub soczek a w rzadnym razie nie wypiła z niego mleka :tak:I tak juz zostało do tej pory :tak:Ale co do smoczka usypiacza to nie wiem kiedy ja odzwyczaje bo jak idzie spać to zaraz woła gdzei jej dyduś juz próbowaliśmy roznych sposobów min.ze został u babci albo w samochodzie to był taki krzyk i płacz ze chyba kazdy z sasiadów ja słyszał:wściekła/y:

My też mamy usypiacza-smoczka ale jak narazie mi to nie wadzi.Jak chce to niech Victor ma trochę przyjemności może sam odrzuci a jak nie to kiedyś pomyślę o odstawieniu ale napewno nie w najbliższym czasie.

Hej dziewczyny:-). U nas w nocy była burza a teraz nawet ładnie. Nocke mialam ciezką bo o 1 w nocy zadzwonil mój brat i nas pobudził:szok::wściekła/y:. Przeprosił bo był w pracy i nie zablokował klawiatury i niechcąco mu sie nacisnelo no trudno. najważniejsze, ze Kubus zaraz usnąl z powrotem:tak: tylko ja nie mogłam zasnać, ale w końcu sie udało.

Czarna a może małemu zabki ida. Mój Kuba jak mu szły zeby tez nie chciał jesc butli - wszystko inne jadl - tylko nie butle:baffled::confused:, ale jak zeby wyszły to i butelke przeprosił.

Jusia moja Natalka jadła z butli do 4 lat:szok::szok::szok: gęstą manne na mleku, w smoczku musieliśmy dziurki wieksze wycinać bo nie chciala jesc inaczej:no:.
A co do smoczka uspakajajacego to zaczęłam jej tłumaczyć jak miala 2 latka ze żadne dziecko w jej wieku nie doi dydka i to jest bardzo nieladnie. Kazała go wyrzycić przez okno wiec ja ( udajac oczywiście) wyrzuciłam go , ale położyłam go na szafce w razie czego. No i moje dziecko mnie zaskoczyło bo od tamtej pory smoczka nie zawołała:szok::tak::tak::tak:, a wcześniej nic nie dawało rady darła sie bez dyda niemiłosiernie

Witam:-) U mnie slonko piekne od rana :-)My spalismy dzis do 8:00:tak:Zaraz ide do ADM podpisac nowa umowe najmu:tak:
Czarna ja mysle ze jesli nie chce to juz nie zmuszaj go do butli,wazne ze je lyzeczka kaszke i te mleko zjada w tej postaci.:tak::-)I sprobowac juz uczyc pic napoje z kubka niekapka:tak::-)
Jusia a ktos gdzies pisal,moze tu nawet zeby odciac koncowke smoka i powiedziec ze sie popsul i jest beee:tak:komus to pomoglo:tak::-)
Zycze milego dnia kolezanki:-)

Witam z ranka

co do skorpionow to sie zgadzam :-)u mnie wszyscy to skorpiony ja maz i synus:eek:

moje dziecie tez ma jeszcze didi ale uzywamy go tylko do spania,zreszta on sam sie upomona jak jest spiacy,i niemam zamiaru mu go likwidowac

a mleko tez poszlo w niepamiec przed roczkiem i do dzis niepije nawet kaszek

a dzis w nocy dal mi popalic pol nocy jeczal a jak sie obudzil to byl koncert,ale podalam mu syropek i wzielam go do siebie sapac i jeszcze spi

a u mnie pogoda kiepska wiaterek wieje i slonka nie widac:baffled:ale mam nadzieje ze padac nie bedzie

Czarna a może małemu zabki ida. Mój Kuba jak mu szły zeby tez nie chciał jesc butli - wszystko inne jadl - tylko nie butle:baffled::confused:, ale jak zeby wyszły to i butelke przeprosił.

iwona.c już sama nie wiem kiedy Dawid będzie miał ząbki
cały czas się ślini ale nic poza tym:no::no: i to już trwa chyba z dobre 4 miesiące

Czarna to może spróbuj z kubka niekapka. ale dostaje tylko

próbowałam i nie chce pić:no::no:

Czarna ja mysle ze jesli nie chce to juz nie zmuszaj go do butli,wazne ze je lyzeczka kaszke i te mleko zjada w tej postaci.:tak::-)I sprobowac juz uczyc pic napoje z kubka niekapka:tak::-)

będę jeszcze próbować z butlą ale jak nie będzie chciał to koniec:-p;-)
ale herbatkę i soczki piję z butli normalnie i kubka

reklama
Witam :-)
Mój Maksio zrezygnował ze smoka sam (co mnie bardzo cieszyło) gdy miał 9 miesięcy i zrezygnował również z cyca - co mnie mniej cieszyło...

Z niekapka nie chciał pić długo - zaakceptował go mając rok i 4 miesiące, gdy zobaczył, że jego nieco starszy kuzynek pije i wtedy nagle mu się niekapek spodobał. Teraz pije z normalnych kubków, na spacerze pije przez słomkę (wodę, soczek).
A z butelki korzystamy tylko do picia przed snem i w nocy, oraz baaardzo rzadko gdy Maks zaśnie bez kolacji, a potem zjada kaszę przez sen przez smoka w nocy.

Do góry